Çünkü sabun fazla yağı yok eder ve sivilcelerin kurumasını sağlar. Bu yüzden hem yağlı hem de sivilceli ciltler için uygundur.
- Zeytinyağlı sabun: Sivilceler üzerinde etkisi olduğu tespit edilen doğal sabun türlerinden birisidir. Anti bakteriyel özellik taşır. Sivilcelerin kısa sürede iyileşmesini sağlar. - Limonlu sabun: Kurutucu özelliği vardır.
Yağlanma ve sivilce (akne) problemi yoğunsa sivilce (akne) için kullanılan yüz temizleme jelleri tıraş köpüğü olarak kullanılabilir. Eller ve tırnaklar sabunla düzenli yıkanarak mümkün olduğunca temiz tutulmalıdır.
Mevcut sivilceye, sivilce izlerine iyi gelen sabun markalarından bazıları Imex, Capilla, Acnelica, Beisya, Softto Plus olarak sayılabilir.
İlgili 22 soru bulundu
Dolayısıyla Dove sabun sivilce geçirir mi sorusunun cevabı hayırdır. Fakat cildi çok iyi temizleyip, ihtiyacı olan nemi sağlayarak akne oluşumuna engel olabilir. Yani var olan sivilceleri geçirmez ama sivilce oluşumunu engellemek için kullanılabilir.
Yüz temizliği, yüz için özel olarak geliştirilen sabun ve yüz temizleyici solüsyonlar ile sabah ve akşam olmak üzere günde 2 kez yıkanarak yapılabilir. Yıkama işlemi sırasında cilt, dairesel hareketlerle ovulmalı fakat sivilcelerin patlatılmamasına dikkat edilmelidir.
Gül suyu, limon suyu, Hindistan cevizi yağı, karbonat, elma sirkesi ve yeşil çay tonikleri sivilceye iyi gelen doğal yöntemlerdir.
Yağlı bir cilde sahipseniz yağsız sabunları tercih etmeli, yağsız bir cilde sahipseniz ise yüzünüzü kurutmayacak nemlendirici özelliğe sahip sabunları tercih etmelisiniz. pH değeri burada çok önemlidir çünkü pH değeri düşük sabunlar cildinizi kurutarak çatlamasına yol açar.
Yanakta ortaya çıkan kırmızı sivilceler geçmesi için yöntemlerden biri buz kullanmaktır. Bir peçete ya da bezin içerisine buz koymak suretiyle ilgili bölgeye uygulamak etkili olabilir. Eğer bu uygulama yaklaşık olarak 1 hafta boyunca gerçekleşirse, yanaktaki kırmızı sivilcelerin önemli oranda azaldığını görünebilir.
Özellikle sıcak tampon ile kör sivilceler giderilebilir. Pamuk ve ya sargı bezi sıcak suya batırılıp iyice sıkılmalıdır. Bu şekilde kör sivilcenin üzerine sıcak tampon uygulanır. Antiseptik özelliği olan elma sirkesi tonik gibi kullanıldığında sivilceli bölgedeki enfeksiyonu ortadan kaldırır.
Retinoid içeren jel ya da kremler, sivilce kızarıklığının azaltılmasında etkili rol oynar. Yüz ya da burun sivilce kızarıklığı yaşanan bölgeye günde iki üç kez uygulanarak gözeneklerin açılması sağlanabilir. Topikal merhemler aynı zamanda sivilce iyileşme sürecini de kısaltabilir.
Ardıç Katran Sabunu
Sivilce için en etkili sabunların başında gelir.
Kükürtlü sabun çeşitleri genellikle cilt konusunda sivilce tedavisinde tercih edilir.
Sivilceyi patlattıktan sonra içerisindeki sıvının tamamının çıkması için sivilcenin etrafına nazik hareketlerle masaj yapabilirsiniz. Sivilcede bulunan sıvı tamamen boşaldıktan sonra sıktığınız bölgeyi mikrop kapmaması için antibakteriyel ürünlerle temizlemeniz faydalı olur.
Kırmızı sivilce lekeleri genel olarak kendiliğinden geçmektedir.
Yanaklarında sivilceler varsa, bunun nedenleri alerji, kir ve yağ kalıntıları, ölü cilt hücrelerinin birikmesi olabilir. Ciltteki fazla yağı kontrol etmek ve cildin yüzeyini ölü cilt hücrelerinden, sivilceye neden olabilecek diğer kirlerden arındırmaya yardımcı olmak için düzenli olarak cilt temizliği yapmak şart.
Yeterli Miktarda Su İçmek Sivilce Oluşumunu Azaltabilir.
Sivilceli cilde uygun solüsyonlar, nemlendirici ve yüz yıkama jelleri burada aktif rol oynamaktadır. Günlük olarak güneş kremi kullanımı cildi dış etmenlerden koruyacaktır. Diğer yandan cilde (ph değerine uygun) sabah ve akşam olmak üzere yüz yıkama jelleri, sebum dengeleyen solüsyonlar faydalı olacaktır.
Karbonat ve limon suyunu karıştıp sivilceleriniz üzerine uygulayın. Cildiniz üzerinde 10 dakikadan fazla bekletmeyin. Hafifçe masaj yaparak soğuk su ile durulayın. 3 hafta boyunca haftada 1-2 kez uygulayın. Bal ve limon antibakteriyel olarak çalışırken, süt cildi temizlemeye ve cildi rahatlatmaya yardımcı olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri