Limon ve karbonat son derecede etkili bir tedavi seçeneğidir. Bu karışımı pamuk yardımı ile sivilce olan bölgelere sürerek iyileşmesini bekleyebilirsiniz. Limon ve Yoğurt: Limon ve yoğurt karışımı da aynı şekilde antibakteriyel özelliği olan ve sivilcelere çok iyi gelen bir karışımdır.
Yarım çay kaşığı karbonata birkaç damla limon suyu ilave edin ve karıştırın. Sivilcenin üzerine parmağınızla sürün. 20 dakika kadar bekledikten sonra yıkayın. Bu uygulamayı sivilcenin iltihabı kuruyana kadar her gün tekrarlayabilirsiniz.
Aloe vera jelini aktarlarda ve eczanelerde bulabileceğiniz gibi evinizde yetiştireceğiniz aloe vera bitkisinden de doğal olarak elde edebilirsiniz. Antibakteriyel jel ile kör sivilceleri temizleyerek, iltihapla savaşabilirsiniz. Sivilcenin üzerine jeli sürdükten 20 dakika sonra ılık suyla yüzünüzü temizleyebilirsiniz.
Gül suyu, limon suyu, Hindistan cevizi yağı, karbonat, elma sirkesi ve yeşil çay tonikleri sivilceye iyi gelen doğal yöntemlerdir.
İlgili 22 soru bulundu
Çinko içeren besinlerin, ciltteki sivilce oluşumunu engelleyebiliyor. Antibakteriyel bir ajan olan çinko, aynı zamanda sivilceli ciltler için üretilen cilt bakım ürünlerinin içinde de bulunuyor. Balık, soya fasulyesi ve fındık gibi yiyecekler içinde bolca bulunan çinko, aknelerinin azalmasına yardımcı olabilir.
İzotretinoin Tedavisi: İzotretinoin (Roaccutane®, Zoretanin®, Aknetrent®) tedavisi piyasada bilinen tüm akne formlarına etkili olan tek tedavidir. Tedaviden sonra pek çok hastada kesin çözüm sağlamakta, daha sonra lezyonların tekrarlamasını azaltmaktadır.
Retinoid içeren jel ya da kremler, sivilce kızarıklığının azaltılmasında etkili rol oynar. Yüz ya da burun sivilce kızarıklığı yaşanan bölgeye günde iki üç kez uygulanarak gözeneklerin açılması sağlanabilir. Topikal merhemler aynı zamanda sivilce iyileşme sürecini de kısaltabilir.
Özellikle sıcak tampon ile kör sivilceler giderilebilir. Pamuk ve ya sargı bezi sıcak suya batırılıp iyice sıkılmalıdır. Bu şekilde kör sivilcenin üzerine sıcak tampon uygulanır. Antiseptik özelliği olan elma sirkesi tonik gibi kullanıldığında sivilceli bölgedeki enfeksiyonu ortadan kaldırır.
Sivilceyi patlattıktan sonra içerisindeki sıvının tamamının çıkması için sivilcenin etrafına nazik hareketlerle masaj yapabilirsiniz. Sivilcede bulunan sıvı tamamen boşaldıktan sonra sıktığınız bölgeyi mikrop kapmaması için antibakteriyel ürünlerle temizlemeniz faydalı olur.
Kör sivilce için krem uygulaması yapmak iltihaplanmayı ve şişliği azaltabilir. Aynı zamanda sivilcenin ucunun çıkmasına yardımcı olarak iltihabı vücuttan dışarı atılmasını destekleyebilir. Sivilce kremleri genellikle salisilik asit, benzoil peroksit,kükürt, alfa hidroksi asit, retinoid gibi bileşenler içerir.
Sivilceli cildi temizlerken tahriş etmeyin. Sivilcelere limon, pudra, alkol, kolonya ve benzeri maddeler sürmek deride tahrişe yol açar.
Düzenli bir şekilde banyo yaparken kullanılan tuzlu su, bu çatlak ve selülit sorununa iyi geliyor. Cilt yüzeyindeki ölü hücreleri yeniliyor ve ciltte oluşan bu sorunları kökünden çözüyor. Sivilce ve akne oluşumunun önüne geçiyor.
Güvenli bir şekilde sivilce kurutma yapabilmek için salisilik asit veya benzoil peroksit içeren sivilce kremlerinden veya jellerinden yararlanmanız gerekir. Bu iki bileşen sivilceyle mücadelede oldukça önemlidirler.
Diş macunu, dişlerin temizliği için tasarlanmış bir üründür ve cildin temizliği için uygun değildir. Diş macunu sivilceleri kurutur, tahriş eder ve aynı zamanda iritasyona neden olabilir.
Rafine şeker dışında beyaz ekmek, pizza hamuru ve diğer beyaz unlu mamüller, bisküvi-kraker, mısır gevreği (corn flakes) gibi gıdalar da yüksek glisemik indekse sahiptir ve bunun gibi gıdaların fazla tüketilmesi akneyi artırma potansiyeline sahiptir.
Sivilce çeşitleri nelerdir? Sivilceler tek tip olmamakla beraber çeşit çeşit türü görülmektedir. Ergen sivilcesi, yetişkin sivilcesi, iltihaplı/iltihapsız sivilce, nodül/kist, papül/ pistül, beyaz nokta ve siyah nokta sivilce çeşitlerindendir.
Popo derinizde yağ bezleri bulunsa da genelde sivilce yapmaya yetecek kadar yağ üretmezler. Onun yerine size nur topu gibi popo kızarıkları ve pütürcükleri olarak geri dönerler. Ağda, aşırı sıkı ve nemli kıyafetler, sürtünme ve terleme bu durumun sebebi olabilir.
Yanaklarda çıkan sivilcelerin en büyük sebebi günlük alınması gereken şeker miktarından daha fazla alınmasıdır. Bunun yanı sıra akciğer ve solunum yoluyla ilgili rahatsızlıklardan da kaynaklanmaktadır. Kaşların arasında çıkan sivilceler yüksek ihtimalle karaciğer de meydana gelen bir rahatsızlığı işaret etmektedir.
Sivilce kızarıklığı geçmesi için buz kullanılması tavsiye edilir. Pamuk ya da peçetenin içine kuru buzu koyup kızarıklığın olduğu bölgeye uygulayın. 5 ile 7 gün boyunca yapılırsa kızarıklık hafifleyip daha açık renge döner. Sivilce kızarıklığına işlem uygulamadan önce birkaç gün beklenilmesi önerilir.
Bepanthol sivilce kremi sivilceye neden olan bakterilere savaş açarak cildi korur. Ayrıca sivilceye neden olan yağlanmayı azaltarak, cildi dengeler.
Sivilcenin tedavisi 1–2 hafta gibi kısa bir sürede bitmez; uzun süreli olacağı baştan kabul edilmelidir. Düzensiz olarak uygulanan sivilce tedavilerinin (özellikle ağızdan alınan ilaçların) hiçbir anlamı yoktur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri