Antiseptik özelliği sayesinde cildin arınmasına da yardımcı olur ve özellikle sivilceye karşı etkilidir. Cilde düzenli olarak soğan suyu sürmek de yaşlılık lekelerini azaltır.
Cilt Sağlığında Etkilidir: Antimikrobiyal özellik gösteren soğan suyu vücutta oluşabilecek akneleri (sivilce) önler, var olan aknelerin iyileşmesine katkı sağlar.
Soğan maskesinin hem saç hem de cilt için çok büyük faydaları söz konusudur. Yüze soğan sürmek; Soğan suyu cilde faydaları çok olan bir ürün. İçeriğindeki C vitamini sayesinde ciltteki lekeleri temizlemeye yardımcı olur. Ayrıca içerdiği “quercetin” maddesi antioksidan özelliği gösterir.
1 adet soğanı 3 veya 4 parçaya bölerek kabuğu ile beraber 1 bardak suyla 5 dakika kaynatın sonucuna inanamayacaksınız! Elde edeceğiniz 1 bardak soğan suyunu sabahları aç karnına için. Kalan parçaları diğer günler taze olarak tekrar hazırlayın ve için. Her gün taze olarak hazırlanıp tüketilmesi çok önemlidir.
Kör sivilce için krem uygulaması yapmak iltihaplanmayı ve şişliği azaltabilir. Aynı zamanda sivilcenin ucunun çıkmasına yardımcı olarak iltihabı vücuttan dışarı atılmasını destekleyebilir. Sivilce kremleri genellikle salisilik asit, benzoil peroksit,kükürt, alfa hidroksi asit, retinoid gibi bileşenler içerir.
İlgili 18 soru bulundu
Karbonat. Karbonat ve suyu karıştırarak krem kıvamında bir karışım elde edin. Gece yatmadan önce bu karışımı yüzünüze sürün ve gece boyu böyle kalmasını sağlayın Kalktığınızda ılık su ile durulayın.
Özellikle sıcak tampon ile kör sivilceler giderilebilir. Pamuk ve ya sargı bezi sıcak suya batırılıp iyice sıkılmalıdır. Bu şekilde kör sivilcenin üzerine sıcak tampon uygulanır. Antiseptik özelliği olan elma sirkesi tonik gibi kullanıldığında sivilceli bölgedeki enfeksiyonu ortadan kaldırır.
Kemiklerin güçlenmesini sağlayan soğan suyu kan şekerinin düzenlenmesine yardımcı olduğu için insülin direnci hastalığına karşı da vücudu korur. Saçları canlandıran soğan suyu saç dökülmelerini azaltır. Her türlü cilt sorununa iyi gelir, sivilce ve akneleri kurutur cildi güzelleştirir.
Gül suyu, limon suyu, Hindistan cevizi yağı, karbonat, elma sirkesi ve yeşil çay tonikleri sivilceye iyi gelen doğal yöntemlerdir.
Soğan suyu cildi besler ve canlandırır. Sivilce ve yara izlerinin azalmasına yardımcı olur.
Özellikle pişmiş kırmızı soğan vücuttaki bulunan tüm iltihabı idrar yolu ile atmaktadır. - Eğer enfeksiyon kaynaklı dolama hastalığınız varsa, pişmiş soğanın zarını çıkarın ve dolamalı bölgenin üzerine koyun. Bu hem sancılarınızı alacak hem de yaranın iyileşmesini hızlandıracaktır.
Soğan suyu özellikle aç karnına içilirse vücutta yağ yakımını arttırdığı için kilo vermenize destek olur. İştahınızı kontrol altına alarak zayıflamanıza yardım eder. Sağlıklı bir beslenme düzeni ve egzersizlerinize soğan suyunu ekleyerek kilo vermenizi hızlandırabilirsiniz.
Soğan suyu kürünü uygulamaya başladıktan yaklaşık 2 ila 3 gün sonra etkisini göstermeye başlıyor.
Limon ve karbonat son derecede etkili bir tedavi seçeneğidir. Bu karışımı pamuk yardımı ile sivilce olan bölgelere sürerek iyileşmesini bekleyebilirsiniz. Limon ve Yoğurt: Limon ve yoğurt karışımı da aynı şekilde antibakteriyel özelliği olan ve sivilcelere çok iyi gelen bir karışımdır.
Güvenli bir şekilde sivilce kurutma yapabilmek için salisilik asit veya benzoil peroksit içeren sivilce kremlerinden veya jellerinden yararlanmanız gerekir. Bu iki bileşen sivilceyle mücadelede oldukça önemlidirler.
İltihaplı sivilceler için eritromisin , klindamisin , tetrasiklin , sodyum sülfasetamid , nadifloxasin içeren antibiyotikli kremler kullanılabilir. Ayrıca hem komedon hem iltihaplı lezyonlara etki eden kombinasyonlardan oluşan kremler de bulunmaktadır. Bellirli bir fayda için en az sekiz haftalık bir tedavi gerekir.
Sivilceyi patlattıktan sonra içerisindeki sıvının tamamının çıkması için sivilcenin etrafına nazik hareketlerle masaj yapabilirsiniz. Sivilcede bulunan sıvı tamamen boşaldıktan sonra sıktığınız bölgeyi mikrop kapmaması için antibakteriyel ürünlerle temizlemeniz faydalı olur.
Sivilce çeşitleri nelerdir? Sivilceler tek tip olmamakla beraber çeşit çeşit türü görülmektedir. Ergen sivilcesi, yetişkin sivilcesi, iltihaplı/iltihapsız sivilce, nodül/kist, papül/ pistül, beyaz nokta ve siyah nokta sivilce çeşitlerindendir.
Normalde üretilen sebum kıl köklerinden ve gözeneklerden cilde geçer. Ancak fazla sebum gözenekleri tıkayarak sebum geçişini bloke edebilir. Foliküller tıkandığında, ciltte bulunan bakteriler foliküllerin içinde büyümeye başlar. Bunun sonucunda iltihap ve sivilce büyümesi gelişir.
Yarım çay kaşığı karbonata birkaç damla limon suyu ilave edin ve karıştırın. Sivilcenin üzerine parmağınızla sürün. 20 dakika kadar bekledikten sonra yıkayın. Bu uygulamayı sivilcenin iltihabı kuruyana kadar her gün tekrarlayabilirsiniz.
Kekik yağı ya da biberiye yağı ile Jojoba yağı gibi özel doğal kaynaklar sivilce konusunda etkilidir. Aynı zamanda kuşburnu ve kadife çiçeği yağı gibi özel kaynaklar da bu konuda ön plana çıkar. Sadece temel noktada sivilce için değil ayrıca sivilce yaraları ve izlerini gidermek konusunda da etkili yöntemlerdir.
Bu da sindirimin kolaylaşmasını sağlar. A, C ve E vitaminleri bakımından zengin olan soğan, ışıltılı ve güzel bir cilde sahip olmanızı sağlar. Akneyi azaltır. Yapılan araştırmaya göre soğandan elde edilen jel aknenin hafiflemesine yardımcı oluyor.
Popo derinizde yağ bezleri bulunsa da genelde sivilce yapmaya yetecek kadar yağ üretmezler. Onun yerine size nur topu gibi popo kızarıkları ve pütürcükleri olarak geri dönerler. Ağda, aşırı sıkı ve nemli kıyafetler, sürtünme ve terleme bu durumun sebebi olabilir.
Cilt altındaki gözenekler de oluşan yağ, kir ve bakterilerin olması kör sivilceleri çıkmasına sebep olur. Kör sivilceler cilt altında yumru şeklinde oluşur. Genellikle ergenlik döneminde çıkan kör sivilceler, cilt tipine uygun olmayan kozmetik ürünleri kullanma sonucunda ve regl zamanında ortaya çıkar.
Özetle. Sonuç olarak, sivilce ve akne tedavisinde diş macunu gibi ürünler cildin temizliği veya sebum üretiminin düzenlenmesi için uygun değildir ve kullanılmamalıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri