Schwarzbier (Almanca: siyah bira), Almanya'da üretilen lager tipi bir biradır. Oldukça siyah ve opak bir renge sahiptir. Siyah olmasının yanı sıra tadındaki hafif kahve ve çikolata aromalarıyla da diğer biralardan oldukça farklı bir konuma sahiptir. Renginin siyah olmasının nedeni kavrulmuş malt kullanılmasıdır.
Fazla kavrulmuş malt ile üretilen bira kahverengi ve siyah olur. Orta seviye kavrulmuş malttan üretilen bira ise portakal, amber veya kızıl bir renk alır. Az kavrulmuş malt ile üretilen bira açık sarı veya altın sarısı bir renkte olur.
'Siyah bira'
Malt, suda kısa süreliğine çimlenmeye bırakılmış ve sıcak hava üflenerek çimlenme süreci belli bir aşamada durdurulmuş tahıl tanesidir. Maltın ürettiği şeker, damıtma sırasında maya yoluyla alkole dönüşür. Guinness'i karakterize eden şey biraya kremamsı bir hava veren beyaz köpüğüdür.
Dunkel ya da Dunkles, koyu renkli Alman lager biraları tanımlamak için kullanılan bir terimdir. "Dunkel" Almanca'da koyu ve karanlık gibi anlamlara gelmektedir. Dolayısıyla dunkel biralar kehribar rengiyle kızılımsı kahverengi arasında koyu bir görünüme sahiptir. Dunkel biralar pürüzsüz malt tatlarıyla bilinirler.
Blonde Ale, yüksek alkollü, parlak açık sarı renkli, fermanstasyon karakterinin çok baskın olduğu dünyaca ünlü bir bira stilidir. Köpüğün kalın, kalıcı ve krema kıvamında olması beklenir. Meyvalı, esterli, baharatlı bir içimi ve tatlı bir bitişi vardır. Yüksek alkolünü hissettirmeden içilebilir.
İlgili 19 soru bulundu
Dünyanın En Yüksek Alkollü Birası:
%67.5'luk alkol oranıyla, Brewmeister Snake Venom dünyanın en yüksek alkollü birası. Alkol oranı olarak neredeyse Absinthe ayarında bir biradan bahsediyoruz. Kendisi o kadar yoğun ki, baloncukları standart bir bira gibi tutamıyor.
Schwarzbier (Almanca: siyah bira), Almanya'da üretilen lager tipi bir biradır. Oldukça siyah ve opak bir renge sahiptir. Siyah olmasının yanı sıra tadındaki hafif kahve ve çikolata aromalarıyla da diğer biralardan oldukça farklı bir konuma sahiptir. Renginin siyah olmasının nedeni kavrulmuş malt kullanılmasıdır.
Lager, alt fermentasyon usuluyle düşük sıcaklıklarda üretilip saklanan yaygın bir bira türüdür. Alt fermentasyonda, bira karışımına katılan Saccharomyces pastorianus mayası 4 ila 9 derece civarında kimyasal olarak aktive olur, bira maltını alkole ve karbonik asite dönüştürür.
Tuborg'un ilk birası “Rød Tuborg” (Tuborg Red) kırmızı Tuborg, Danimarka'da dönemin en popüler birası olan Bavyera'dan çıkma lagerlere kendi yorumunu kattığı bira olarak piyasaya çıkmış (Sene 1875). Günümüzde senede 1 kere mayıs ayında Tuborg markasının doğum gününü kutlamak için limitli sayıda üretiliyor.
Ferahlatıcı, meyvemsi tatlara sahip, çok açık renkli, buğdaydan yapılan bir Alman Birasıdır. Almanlar buna Weissbier adı verirler, beyaz bira. Weissbier altın sarı rengiyle, Almanların genellikle koyu renkte olan ale türü biralardan çok daha açık olması sebebiyle beyaz bira olarak anılmaya başlamıştır.
Guinness, İrlanda'ya özgü siyah bir bira türü (Stout). Arthur Guinness'in 1756 yılında Dublin'de kurmuş olduğu Guinness bira fabrikası tarafından üretilmektedir. Bira fabrikası burada önemli bir istihdam sağlar. 1759'dan beri Guinness Dublin'in St. James's Gate semtinde imal edilir.
Her gün düzenli bir bardak bira içenlerde Tip 2 diyabet riski azalıyor. Kötü huylu kolesterolünüzü düşürmeye yardımcı oluyor ve göğüs kanserine karşı da oldukça etkili bir savaşçı. B6 yönünden oldukça zengin bir içecek olduğu için kalbiniz açısından da yararlı bir içecek.
Diğer biralarda köpük oluşturmak için karbondioksit kullanılırken guinness birada bu durum söz konusu değildir. Bira kutusunun basıncının daha az olması sebebiyle yeterli köpük oluşmadığından içerisine bu toplar eklenir. Böylece bol köpüklü bir guinness bira elde edilmiş olur.
Esmer biraya koyu rengi veren, maltın kavrulma süresinin diğer biralara göre daha uzun olması.
Duvel Bira Alkol Oranı
Belçika menşeili Duvel birası, yüksek alkol oranına sahip biraların arasında yer alır.
1903'te en güçlü rakibi ve yine bir Danimarka firması olan Carlsberg ile kâr paylaşımı anlaşması yapmış, 1970'te tamamen Carlsberg tarafından alınmıştır. Bugün Tuborg, Carlsberg'e ait bir marka olarak dünya pazarı için malt üretmektedir.
Gold Pilsner, Altın sarısı açık rengi, yumuşak acılığı ve gevrek malt tatları ile her zaman içilebilecek bir bira sunar.
Tuborg'un en meşhur biralarından Gold %5 alkol oranına sahip. Markanın oldukça dikkat çekici ürünlerinden kış birasının alkol oranı ise %6.
Almanlar özellikle bu biraya Pilsner demekten kaçınır ve bunun yerine kendi yaptıkları aynı tarza Pils derler. Bunu bilmenin temel faydası şudur; meyvemsi tadı olmayan daha soğuk ve net tad arıyorsanız Lager bira seçmelisiniz, daha karmaşık tatlar için Ale bira uygundur.
Alkol oranı %0,3 olduğu için alkolsüz olarak nitelenen Beck's Alkohol Frei adlı bira. Alkollü içecek tüketmenin yasak olduğu Arap ülkelerinde oldukça popüler bir içecektir.
Lager biralar alt fermantasyon, ale biralar üst fermantasyon ürünüdür. Lager biralar daha soğuk sıcaklıklarda fermante olurken, ale mayalar nispeten daha yüksek sıcaklıkları tercih ederler. Ale biralarda maya karakteri daha belirgindir. Maya kaynaklı meyvemsi ve baharatsı sonuçlar olağandır.
Guinness'in Yapımı
Guinness, özel olarak kavrulmuş arpadan elde edilen koyu renkli malt, su, maya ve İrlanda'da yetişen özel bir tür şerbetçiotu kullanılarak üretilir. Kavrulmuş maltın verdiği koyu renk ve karakteristik kahve tadı, Guinness'i diğer biralardan ayıran önemli bir özelliktir.
Pilsner, tüm dünyada üretilen biraların üçte ikisinden fazlasının dahil olduğu açık renkli lager tipi bir bira türüdür. İlk olarak 1842 yılında Avusturya İmparatorluğu topraklarında bulunan Bohemya bölgesindeki Pilsen kentinde Pilsner Urquell adıyla üretilmiştir. Bu kent günümüzde Çekya sınırları arasındadır.
Bremen Bira Neden Ucuz? Bremen bira genellikle diğer Alman bira markalarına göre daha düşük fiyatlıdır. Bunun nedeni, Bremen'de çok fazla sayıda küçük bira üreticisinin bulunmasıdır. Bu üreticiler, yerel bölge halkı ve turistlere yönelik bira üretiyorlar ve daha düşük üretim maliyetleri ile çalışabiliyorlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri