Yıkadıktan sonra renginde soluklaşma olabilir. Temizlik İpuçları konusunda 524 cevap paylaştı. Çamaşır suyunu beyazlara da renklilere de kullanmamalısın. Koyu renkliler için ayrı, renkliler için ayrı, beyazlar için ayrı deterjan kullanmalısın.
Çünkü renkler için hazırlanmış olan deterjan çeşitleri, giysilerin rengini korumak amaçlı hazırlanır. O yüzden beyazlarda bu deterjanı kullanmak beyazın solması ya da gri hale gelmesi gibi durum meydana getirebilir.
Beyazları yıkama, diğer çamaşırlardan ayrı yapılmalıdır. Beyazları yıkama sürecinde, beyazlığı korumanın en iyi yolu, beyaz maddeleri kumaşın kaldırabileceği ideal sıcaklıkta birlikte yıkamaktır. Tavsiye edilen ısı ayarını kullanarak Ariel gibi uygun bir deterjan seçin.
Beyazlar için olan deterjanla renkli çamaşırlar ne yazık ki yıkanmaz. İkisininde deterjanı farklıdır , aksi takdirde kıyafetlerde lekelerin oluşması ihtimali vardır. Bazı markaların hem beyaz hem renkli için olan ürünleri de mevcuttur. Onları da tercih edebilirsiniz.
Yıkanacak o kadar çok giysiniz yoksa ve iki kez çamaşır yıkamak istemiyorsanız, açık ve koyu renkleri karıştırabilirsiniz - ancak renkli giysilerden hiçbiri yeni değilse ve soğuk su kullanıyorsanız.
İlgili 17 soru bulundu
Beyazlar için özel olarak üretilen deterjanlar, renkli giysilerin yıkanması için uygun değildir. Bu deterjanlar, beyaz giysilerin beyazlığını ve parlaklığını korumak için tasarlanmıştır. Renkli giysilerin yıkanması için ise renkli deterjanlar kullanılmalıdır.
Örneğin beyaz kıyafetler sıcak su ve ağır deterjanlarla yıkanabilirken siyah ve diğer koyu renkler soğuk suda ve renk koruyucu deterjanlarla yıkanmalıdır. Ayrıca iki renkli kıyafet yıkama esnasında ters çevrilmesi de önemlidir.
Beyazlar için kullanılan deterjanların başında omo gelir. Renkliler için de yine omo tercih edilebilir. Hepsi için kullanılabilecek deterjanlarda vardır. Çıkarılması zor lekelerle mücadelede deterjan yetersiz kalırsa başvurulacak şey leke çıkarıcılardır.
İpekli bir kumaş olmadığı sürece beyazları 50 veya 60 derecede yıkamak mümkün. Aynı zamanda sentetik, pamuklu ya da yünlü programlardan birini seçmek suretiyle beyazlar rahatlıkla yıkanabilir. Böylece beyazların rengi solmadan rahatlıkla ilk günkü gibi ve tertemiz şekilde kıyafetleri kullanmak mümkün olur.
Su kaynadıktan sonra büyük bir kabın içine aktarın. Suya 1 yemek kaşığı tuz ve 1 bardak limon suyu ekleyin. Daha sonra 1 kaşık çamaşır deterjanı ilave edin ve sararan kıyafetleri suyun içine atın. 1 saat suda beklettikten sonra, beyaz yıkama programında yıkayın.
Karbonat yardımıyla çamaşırlarınızı beyazlatmak için, çamaşırlarınızı çamaşır makinesinde yıkıyorsanız, deterjanın üzerine 1 tatlı kaşığı kadar karbonat ilave edin. Ayrıca, çıkmayan bir leke mevcutsa, bir miktar karbonatla limonu karıştırıp lapa hale getirdikten sonra çamaşırların üzerine sürüp, makineye atabilirsiniz.
Çamaşır deterjanı, limon, tuz ve su, ana malzemelerimiz. 2 litre suyu kaynatın. 3 limonun suyunu sıkın. Kaynayan suya 1 çay kaşığı tuz ilave edin. Limon suyu ve çamaşır deterjanını da ekleyin ve kıyafetinizi yaklaşık 40 dakika bu karışımda bekletin ve sonra yıkayın. 2- Daha da beyaz, çok beyaz!
Beyaz kıyafetinizi içerisine koyun ve 5 saat boyunca arada bir karıştırmak sureti ile bekletmelisiniz. Sonrasında ise beyaz kalıp sabun ya da bulaşık deterjanı ile birlikte elde yıkamanız sonucunda büyük bir oranda renginin ağardığını göreceksiniz.
En sevdiğiniz koyu renkli giysileriniz, daha uzun süre yeni gibi Siyah ve koyu renkli çamaşırlarınız için özel olarak geliştirilen Omo Siyah Sıvı Deterjan çamaşırlarınızı yıpratmadan, nazik bir şekilde temizler.
Cevap: Ürün beyazlar için üretilmiştir.
Omo, Unilever şirketine ait bir deterjan markasıdır. Türkiye'de "Omo" ismi ile bilinen marka Hindistan, İrlanda, Güney Afrika Cumhuriyeti ve birçok ülkede "Surf" ismi ile satılmaktadır. Amerika Birleşik Devletleri'nde markanın tüm hakları Sun Products'a aittir.
- Sıvı deterjan toz deterjana göre çamaşırlarda olan inatçı lekeleri çıkarmada daha etkilidir. - Toz deterjan sıvı deterjana göre daha uygundur. Sıvı deterjan daha pahalıdır. - Toz deterjan hava geçirmediği süre daha çok uzun süre saklanabilir.
Çamaşır temizliğinde kullanabileceğiniz maddeler; çamaşır sodası, sabun, boraks, karbonat, sirke, esansiyel yağ, tuz ve sudur. Bu hammaddeler ile dilerseniz elde, dilerseniz makinede kullanabileceğiniz toz, likit, jel, tablet çamaşır yıkama deterjanları hazırlayabilirsiniz.
Pamuklu beyaz çamaşırlar en az 50 en fazla 70 derecede, pamuklu programda yıkanmalıdır. Beyaz iç çamaşırları ise yine en az 50 derece olmak üzere 90 dereceye kadar yüksek ısılarda yıkanabilir. Yünlü ve ipek kumaşlar beyaz dahi olsa yüksek ısıda yıkanmamalıdır, çünkü küçülüp çekebilirler.
Öncelikle yapmanız gereken grileşen veya sararan kıyafetinizi ıslatmak olacak. Islattığınız çamaşırı biz zemine serin lekeli bölgeleri arap sabunuyla güzelce övün ardından bulaşık parlatıcı ekleyin tekrar övün bu aşamada eldiven kullanabilirsiniz. Çamaşırı dairesel hareketlerle ovalayın.
Beyazların yıkanma derecesi, kumaş türüne göre değişiklik gösterse de ideal sıcaklık 60 derece olarak kabul edilir.
Açık renkler ve gri tonlarla birlikte beyazları yıkamamalısınız. Bir büyük yanılgı olan beyazların sıcak suda yıkanmasına son vermelisiniz. Aksine sıcak yerine soğuk su kullanmanız gerekir. Soğuk su, kumaşlara farklı şekilde işler ve beyaz rengi korumanızı sağlar.
En İyi Cevap. Merhaba, Renkliler özel çamaşır deterjanıyla siyah ve beyaz çamaşırlarınızı yıkamanız önermiyorum. Çünkü çamaşırlarınız da izler kalabilir veya renklerinde atma olabilir.
Sentetik çamaşırlara örnek olarak bluzlar, gömlekler, naylon çoraplar, spor giyim ürünleri, montlar, yağmurluklar gösterilebilir. Sentetik ürünlerinizi “Sentetikler” programında yıkayabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri