Bu hata mesaj bir toner kartuşunun takılı olmadığını, orijinal olmadığını veya bir engelin toner kartuşunun tanınmasını engellediğini belirtir.
Bir mürekkepli yazıcıda, kartuş, makinenin içindeki çeşitli püskürtme uçlarından kağıda püskürtülür. Görüntüleri veya kelimeleri net bir şekilde oluşturabilmesi için mürekkep küçük damlacıklar halinde serbest bırakılır. Mürekkepli yazıcılar genellikle küçük işletmeler ve fotoğrafçılar tarafından kullanılır.
Toner ile kartuş arasındaki en büyük fark, kullanılan mürekkep ve çalışma şeklidir. Tonerlerde mürekkep toz halde bulunurken toner kartuş içerisinde likit yani sıvı mürekkep vardır. Kartuşlar içerisinde bulunan rezistans sayesinde mürekkebi ısıtır, sıvı hali ile nokta püskürtücülere gönderir.
Yazıcı mürekkebi olarak da adlandırılan toner çeşitleri büyük ölçüde siyah beyaz belgeleri yazdırmak için kullanılır. Bu nedenle en sık tercih edilen ürün çeşitlerinin başında siyah toner seçenekleri yer alır. Bunun için siyah kartuş seçeneklerini tercih edebilirsiniz.
Eğer makinenin fişini çekerseniz, bellek temizlenebilir. Sadece siyah mürekkep kartuşunu kullanarak yazdırmak için, renkli mürekkep kartuşunu değiştirin. Eğer boş mürekkep kartuşu çıkartıldıysa ve mürekkep kartuşu kapağı kapalıysa, ekran "Yazdırılamıyor" diyecektir.
İlgili 25 soru bulundu
Kartuş Dolumu Kaç Kere Yapılır? Bir kartuşun dolumunu 3 kez yapabilirsiniz. Daha fazla sayıda dolum yaptığınızda istediğiniz verimi alamazsınız. Bu nedenle 3 doldurmadan sonra yeni bir kartuş almanız gerekir.
Örneğin; 150 gramlık bir tonerden 2.500 sayfalık baskı elde edebilirsiniz. 700 gramlık bir toner için 12 bin sayfalık çıktı alabilirsiniz. Eğer tercihiniz 1.100 gramlık bir tonerden yana olacaksa o zaman 18 bin sayfalık çıktı alabilirsiniz.
Baskı türü: Eğer metin ağırlıklı veya siyah-beyaz belgeler sıkça baskı yapıyorsanız, lazer yazıcı tercih edilebilir. Eğer renkli belgeler veya fotoğraflar yazdırmak istiyorsanız, mürekkep tanklı yazıcılar, daha iyi renk doğruluğu ve yüksek çözünürlük sağlayabilir.
Kaliteli toz kullanılsa dahi drum kalitesiz olursa, baskıda istenilen renk tonu elde edilemez. Kullanılan renk tozlarının da özellikleri aynı olmalı. Renkli yazıcılardan siyah-beyaz çıktı dahi alsanız maliyet artacaktır. Eğer renkli baskı yapmayacaksanız renkli yazıcı kullanmamanızda fayda vardır.
Eğer seyrek sayıda baskı alıyorsanız mutlaka daha düşük kapasiteli tonerleri tercih etmelisiniz. Tonerler, gıda gibi tüketilebilir bir ürün olmadığı için bu ürünlerin ömrü daha uzundur. Tonerin ömrü iki yıl olarak belirlenmiştir. Yazıcı toneri bu tarihten sonra donmaya ve kurumaya başlayacaktır.
İki kartuş (biri siyah, diğeri üç renkli) kullanan yazıcılar, bir kartuş boş olduğunda yazdırmaya devam edebilir. Yazdırmaya devam etmek için boş kartuşu yazıcıdan çıkarın.
Doğru dolum aparatını kullandığınız sürece kartuş doldurma işlemi aslında normal bir çakmak dolumundan farksızdır. Bu nedenle hem %100 güvenli, hem de çok basittir. Buradaki en önemli unsur dolum yapacağınız kartuşun net ve brüt ağırlıklarını bilmek ve dolumu ona göre yapmaktır.
Delik açıcıyı dikkatlice kartuşa yerleştirerek delikler açmalısınız. Daha sonra, toner tozunu dolum hunisi aracılığıyla kartuşa doldurabilirsiniz. Toner tozunu yavaşça ve eşit bir şekilde dağıtmak için dolum çubuğunu kullanabilirsiniz. Toner kartuşunu doldururken aşırı dolumdan kaçınmak önemlidir.
Baskı sayıları, kağıt üzerindeki mürekkebin yoğunluk durumuna bağlı olarak değişebilir. Ortalama bir kartuş ile 500 sayfalık baskı alabilirsiniz.
Toner kartuşlarının ömrü içerisindeki kapasiteye göre değişir. Yani toz bittiğinde tonerde bitmiştir diyebiliriz. Lazer yazıcı toner kartuşlarının içerisine konulan tonerler siyah(black), sarı (yellow), mavi(cyan), kırmızı (magenta) 4 renkten oluşur.
Kartuşlar: Kartuşlar, mürekkep püskürtmeli yazıcılar ve bazı fotokopi makineleri gibi mürekkep tabanlı baskı cihazlarında kullanılır. Mürekkep kartuşları, sıvı mürekkebi içerir ve bu mürekkebi belgeye püskürtmek için kullanılır.
Örneğin yeni bir siyah kartuş al ama yanında boş/kuru olan renkli kartuşta bulunsun yoksa çalışmaz.
Hollanda'daki Delft Teknoloji Üniversitesi'nden bir grup öğrenci, kelimenin gerçek anlamında bir lazer yazıcı geliştirmeyi başardı. Bu teknoloji herhangi bir mürekkep kartuşuna veya tonere gerek duymuyor.
Optimum kalite elde etmek için yeni FINE kartuşu kullanmanızı öneririz. Sadece tek mürekkeple yazdırsanız da boş FINE kartuşu takılı haldeyken yazdırın. Renkli FINE kartuşu veya siyah FINE kartuşundan herhangi biri takılı değilse bir hata oluşur ve makine yazdıramaz.
Yüksek kaliteli yazdırma: Lazer yazıcılar, yüksek çözünürlüklü yazdırma yapabilen birkaç yazıcı türünden biridir. Yazılar ve grafikler net bir şekilde yazdırılabilir. Daha düşük maliyet: Lazer yazıcılar, daha az mürekkep tüketirler ve toner kartuşları daha uzun süre dayanır, bu nedenle baskı maliyetleri daha düşüktür.
Yazıcı tonerlerinin raf ömrü genelde iki yıl olarak verilmektedir, ancak rutubetsiz ve güneş almayan ortamlarda çok uzun yıllar muhafaza edilebilirler, geçen hafta belki 10 yıldır bekleyen samsung 1610 toner kartuşunu açıp test ettik, aslanlar gibi çalışıyordu.
En İyi Yazıcılar 💯 Yazıcı yorumları dikkate alındığında; en iyi yazıcı markaları sıralamasında Xerox, Epson ve HP bulunuyor. 2024'te satın alınabilecek yazıcı tavsiyesi olarak ise Xerox C235, Epson EcoTank L3250 ve HP Smart Tank 515 modelleri ucuz ve olumlu kullanıcı yorumlarıyla sıkça öneriliyor.
Ofislerde bulunan yazıcılar 190 sayfalık baskı kapasitesine sahip olan HP kartuş, son baskınıza kadar sizleri yalnız bırakmaz.
HP 305 DeskJet 2710 Orjinal Siyah Kartuş Teknik Özellikleri
Baskı Kapasitesi: Sayfanın %5 yoğunluk oranına göre 120 sayfa yazdırır. Depolama Isısı:-20 ile -40 derece arasındadır.
Bu da ortalama 100 bin sayfa siyah beyaz baskı yapabileceğiniz anlamına gelir. Eğer renkli çıktılar elde etmek istiyorsanız bu rakamlar değişebilir. Bu nedenle dolu toner kaç sayfa yazı yazar diye merak edenlerin elde edecekleri çıktının renkli mi yoksa siyah beyaz mı olacağını belirlemesi gereklidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri