Hastane polisi gerekli işlemleri yapar. Böyle bir durumla karşılaşan personel, olay bildirim formu doldurarak hasta ve çalışanların sağlık ve güvenliğini üst kuruluna bildirir. Kurul incelemeyi yaparak gerekli ise düzeltici faaliyet yapmak üzere başhekimliğe rapor sunar. Bazı yerlerde siyah kod olarak da adlandırılır.
SİYAH ALARM
Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik, Nükleer saldırı tehlikesini işaret eden bu alarm ise 3 dakika süreli kesikli siren sesi ile duyurulur.
Şiddet eğiliminin şiddet davranışına dönüşmesini önleyecek çözüm olarak GRİ KOD uygulamasını düşündük. BEYAZ KOD uygulaması aynı şekilde sürecek. Gri Kod verildiğinde, hastane güvenliği ve hastane polisi gerekli müdahaleyi yapmak üzere durumdan haberdar oluyor.
1.AMAÇ: Kırmızı kod; hastanemizde çıkabilecek herhangi bir yangın tehlikesi halinde, yangına en hızlı şekilde müdahale edilerek oluşabilecek tehlikeleri ve zararları en aza indirmek ve/veya önlemek amaçlı oluşturulan acil uyarı kodudur.
Beyaz Toros aydınlatılmamış faili meçhul siyasal cinayetlerin polis aracı süsü verilmiş suç aracıdır. 1993-1996 yılları arasında sloganı “ben devletim kaybederim!” olmuştur. "Yeşil” kod adlı adı Mahmut Yıldırım olarak bilinen kişinin mensubiyeti devlet içinde örgütlenmiş çetelerdir. Akıbeti ve cinayetleri meçhuldür.
İlgili 37 soru bulundu
Mavi Kod (2222): Acil tıbbi müdahaleye ihtiyaç duyan hastalar, hasta yakınları ve tüm hastane personeline en kısa sürede müdahale edilmesini sağlayan acil durum yönetim aracıdır.
Mavi Kod, ani dolaşım ve solunum durması olduğunda, hastaya en kısa sürede müdahale edilmesini sağlamaya yönelik acil durum yönetim aracıdır. Mavi Kod, dünyada aynı acil durum için aynı rengin kullanıldığı tek renkli koddur.
Sarı Kod. Kitle Kazaları/büyük kazalar, olaylar sonucu çok sayıda travma vakalarının geleceği durumlar için kullanılan uyarıdır.
Hastanede bulunan hasta/hasta yakını ve hastane çalışanlarının hırsızlık, fiziksel saldırı ve cinsel tacize maruz kalmaları halinde olay yerindeki sabit telefon(lar) aracılığıyla 1111 aranarak beyaz kod verilir.
Turuncu Kod: Kitle imha silahlarının kullanımı veya kimyasal, biyolojik, nükleer ve radyolojik kazalar neticesinde kontamine olarak hastaneye başvuran hastaları en sistemli ve hızlı şekilde dekontamine etmek ve gerekli tıbbi desteği sağlamak amacıyla oluşturulan kod sistemidir.
Bir hastada şuur kaybı, solunum durması, kalp ve/veya dolaşım durması durumlarında kullanılan bir koddur. Bu durumdaki hastayı bulan/gören ilk kişi en yakın telefonu kullanarak santrali arar acil durum çağrısı yapar santral görevlisi de mavi kod ve çağrının geldiği birimi anons eder.
Diğer acil durumlardan farklı olarak doğal afet ve felaketler, olması önceden tahmin edilemeyen durumlardır. Dâhili telefonlardan 5555 tuşlanarak santrale bilgi verilir, genel anons sistemiyle SARI KOD ile herkese duyurulur.
Sarı alan: Kişinin geçirdiği bir kaza, travma vb. sonucunda vücudunda kalıcı hasar oluşma riski olan hastalıklara sahip olması durumunda yapılacak tıbbi müdahale için sarı alan birimi hizmet vermektedir. Sarı alana yönlendirilen hastalar, müdahaleden önce bir süre bekleyebilmektedir.
Kahverengi renginin hex değeri "#964B00", RGB değeri "150;75;0", ve CMYK değeri "0;50;100;41"dir.
Deprem risk haritası üzerinde kırmızı renk ile ifade edilen iller birinci derece, pembe renk ile ifade edilen yerler ikinci derece, turuncu renk ile ifade edilen yerler ise üçüncü derece deprem bölgesi olarak geçmektedir.
Meteoroloji Genel Müdürlüğünce belirlenen renk kodu uyarı sistemine göre, "Hava durumu potansiyel tehlikelidir." anlamını taşıyan "sarı" kod ile "Tahmin edilen meteorolojik hadise olağandışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunmalı." uyarısı yapılıyor.
Mavi kod çağrıları mavi kod ekip çağrı cihazlarına pembe ve beyaz kod çağrıları güvenlik çağrı cihazlarına kırmızı kod sivil savunma cihazlarına adres bilgileri 5 saniye içinde mesaj olarak gönderir. Sistem hastanenin mevcut telefon alt yapısı kullanılarak çalışan, ekonomik, güvenli hastane acil kod yardım sistemdir.
Tüm tedbirlere rağmen bebek/çocuk kaçırıldı ise pembe kod başlatılır. Yatan hasta katlarında olabilecek çocuk kaçırmalarında katta bulunan sorumlu hemşire hemen 3333 nolu telefonu arayıp Pembe Kod alarmı verilir.
PIN kodu değiştirilemiyorsa ne yapmalısınız? PIN kodunun kaybedilmesi durumunda, yenisini seçmek için [Kodu değiştir] seçeneği yerine “8888” kodu girilebilir. PIN kodunun üzerine “8888” yazılamıyorsa önceden seçilen tüm ayarları sıfırlamak için TV'yi yeniden yükleyin.
Triaj: Çok sayıda hasta ve yaralının bulunduğu durumlarda (Olağan üstü haller), ölüm oranını azaltmak, öncelikli tedavi ve nakil edilmesi gerekenlerin tespiti amacıyla, olay yerinde ve bunların ulaştırıldığı her sağlık kuruluşunda yapılan hızlı seçme ve kodlama işlemidir.
cep telefonlarında - 112. Millî Savunma - 111; Casus ihbar - 113; Kayıp kişi - 182; Telefon ağ operatörü - 114.
Bu Ekip hastanede Kardiyo Pulmoner Resusitasyon (CPR) konusunda deneyimli ve eğitimli Anestezi uzmanı, dahiliye uzmanı, öğretim görevlisi ve hemşireden oluşmaktadır.
Bu ekipte bir ATT ile bir Aile hekimi, Dahiliye, Nöroloji, Göğüs Hastalıkları asistan hekimlerinden nöbetçi olan hekim sorumludur. Mavi kod veren kişi verilme ve geliş süresini tutar, mavi kod formuna yazar. TEMEL İLKELER: CPR ve İYD de en önemli hedef, yaşamsal organların korunması ve fonksiyonlarının sürdürülmesidir.
Mavi kod çağrısı ilgili bölümdeki doktor ya da diğer sağlık personeli tarafından yapılmalıdır. Doktor ya da diğer sağlık personelinin bulunmadığı durumlarda hastanenin diğer çalışanları tarafından yapılabilir.
* Olay yerinde müdahale sona erdiğinde; güvenlik görevlisi tarafından, çağrının yapıldığı telefondan 1111 numaralı telefon aranarak ve # tuşlanarak çağrı sonlandırılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri