En sevdiğiniz koyu renkli elbiselerde oluşan küf lekesinin üzerine bir miktar limon suyu dökün. Limon suyu döktükten sonra sofra tuzu ile bölgenin üzerini kapatın. Tuz kumaşta oluşan lekeleri çözecektir. Ilık bir bezle lekeli bölgeyi temizledikten sonra bu sorundan kurtulmuş olacaksınız.
Küfü çıkarmak istiyorsanız, seyreltilmiş bir çamaşır suyu çözeltisini püskürtün ve fırçalayın. Bu işe yarayacak. Uzmanlar size lastik eldiven ve gözlük takmanızı söyleyecektir. Yapmalısınız, ancak bu sizi küften çok ağartıcı dan korumak içindir.
Sirke ve karbonat karışımı küf lekelerinde oldukça etkilidir. Banyodaki küf lekesi nasıl çıkar diye araştırma yapıyorsanız sirke karbonat karışımı çok etkili bir yöntemdir. Duvardaki küf lekeleri için sirke ve karbonat kullanabileceğiniz gibi evinizi genel olarak temizlemek için uygulamanız mümkündür.
İlk olarak limon suyunun lekeli alana dökülmesi gerekir. Daha sonra üzerine tuz eklenmelidir. Tuz, lekenin tamamen temizlenmesini sağlar. Küf lekesi nasıl çıkar kumaştan sorusuna tuz ve limon suyu karışımı cevabı verilebilir.
Duvardaki küfleri temizleme ve lekeleri çıkarmak için çamaşır suyunu bir sprey kutusuna boşaltarak küflü bölge yüzeyine püskürtün. Yüzeyi temizledikten sonra aynı işlemi sırasıyla durulama bezi ile silip, bir süre bekledikten sonra temiz ve kuru bir bez yarımı ile kurulayarak hijyenik hale getirebilirsiniz.
İlgili 28 soru bulundu
İki su bardağı suya bir tatlı kaşığı karbonat dökün ve karıştırın. Yine bir sprey şişesi yardımıyla karışımı, daha önce sirke döktüğünüz yüzeye sıkın. Bir ovma teli ile küflü bölgeyi ovalayın. Su ile duruladıktan sonra temizlenen küflü yere sirke sıkın ve bırakın.
Duvardaki lekeleri ılık suya biraz arap sabunu veya bulaşık deterjanı ilave edip yumuşak bir bezle bastırmadan siliniz. Daha sonra iyice kurulayınız. Boyalı duvarlarınızı iyice silip kuruladıktan sonra nişastalı suya batırdığınız renksiz süngerle silerseniz bir sonraki temizlik işlemlerini kolaylaştırmış olursunuz.
En sevdiğiniz koyu renkli elbiselerde oluşan küf lekesinin üzerine bir miktar limon suyu dökün. Limon suyu döktükten sonra sofra tuzu ile bölgenin üzerini kapatın. Tuz kumaşta oluşan lekeleri çözecektir. Ilık bir bezle lekeli bölgeyi temizledikten sonra bu sorundan kurtulmuş olacaksınız.
Küf lekesinin üzerine biraz tuz dökün ve tuzu küf lekesine yedirin. Daha sonra giysiyi güneşte kurumaya bırakın. Giysi kuruduktan sonra küf lekesi için müdahale ettiğiniz alanı durulayın. Son aşamada giysiyi, bakım talimatı doğrultusunda benzer renklerle yıkayın.
-Son yöntem ise çamaşır suyu yöntemidir. Eğer duvardaki küf lekeleri iyice yayılmış ve kalınlaşmışsa, bu durumda en etkili yöntem çamaşır suyudur. Çamaşır suyunu boş bir sprey şişesine koyun ve ardından lekeli bölgelere sıkın. Yarım saat bekleyin, duvardaki tüm küf lekelerinin çıktığını göreceksiniz.
Lekeyi ne şekilde çıkaracağınız, kumaşın dayanıklılığına bağlıdır. Kot ve pamuklu giysilerde bölgeye bir parça Persil Gülün Büyüsü Jel veya Persil Color Jel deterjanı dökün, ardından diş fırçasıyla hafifçe fırçalayın. Güvenlik için bu işlemi dış ortamda yapın, böylece küf partiküllerin eve dağılmasına engel olursunuz.
Bunun için yapılması gerekli olan yöntem bir leğenin içerisine ılık bir su ilave etmektedir. Daha sonra ise küf lekesi bulaşan ıslak bir kıyafetin bu suyun içerisine koyulması gerekmektedir. Ardından alınan bir bardak süt küf lekesinin üstüne dökülür ve küf lekesi olan alan el yardımı ile iyice çitilenir.
Tuz & Limon Suyu
En sevdiğiniz renkli elbiselerde oluşan küf lekesinin üzerine bir miktar limon suyu dökün. Limon suyu döktükten sonra sofra tuzu ile bölgenin üzerini güzelce kapatın. Tuz kumaşta oluşan lekeleri çözmeye başlayacaktır.
Her evde bulunan o malzemelerle duvarınızı ilk günkü gibi yapın! Boşalan cam sileceği şişelere sadece çamaşır suyu ile doldurun ve küflerin üzerine sıkın. Kuruduğunda küf lekelerinin yok olduğunu göreceksiniz.
Büyük marketlerden kolayca temin edebileceğiniz şeffaf renkli bir sirke olan beyaz sirkeyi küf olan tüm alanların üzerine dökün.
Yeşil ve siyah renkleriyle koyu bir görünüm oluşturduğu için evinizde kolayca fark edilebilir. Toksik siyah küf olarak da bilinen Stachybotrys, tehlikeli bir küf türüdür. Bu küfün besin kaynağı nem ve sıcaklıktır. O yüzden bu koşulları sağlayan kapalı ortamlarda, nemli duvar, tavan ve parkelerde kolaylıkla çoğalabilir.
Pamuklu Giysiler
Önce giysideki küf lekesi bulunan bölgeyi beyaz sabunla iyice yıkayın ve küfe sebep olan mikroorganizmalardan kurtulun. Sonra bir leğene beş bardak su ile bir bardak oksijenli suyu dökün ve giysinizi bu suda yıkayın.
Bir yemek kaşığı klorlu ağartıcıyı bir bardak suyla karıştırarak seyreltin. Hazırladığınız karışımı doğrudan küf lekesi üzerine uygulayın. Uygulamayı sprey tabancasıyla püskürterek de yapabilirsiniz.
Çamaşır makineni “sıcak” programda çalıştır.
Giysiler veya başka herhangi bir kumaş türü üzerindeki küfle uğraşırken her zaman sıcak programda yıkama yap. Sıcak su, küfü öldürmede ve çıkarmada etkili olur; ılık veya soğuk su etkisiz olacaktır.
tarife göre küf lekesinin üzerine biraz limon suyu ve biraz da tuz döküp yarım saat kurumaya bırakmak gerekiyormuş. denemekten zarar gelmez diyerekten denedim ve ta taa! evet leke yarım saat sonunda sadece kuruyarak, kendi kendine yok oldu.
Neme karşı kesin çözüm sağlayan ilk silahımız; DS-303 İzalasyon Malzemesi. Toprak ile temas halinde olan zemin ve bodrum katların duvar ve kolonlarında görülen mevcut rutubetten kurtulmak için kullanılır. Mineral yapısı sayesinde yüzeyde bir bozulma yaratmaz. Yapının nefes alabilirliğini korur.
Duvarı kuru bezle sildikten sonra küf temizleyici sprey ya da çamaşır suyu-su karışımını duvara sıkın, 10 dakika boyunca bekleyin. Daha sonra nemli bir bezle tekrar silin ve gerekliyse kuru bez ile tekrar silip duvarı temizleyebilirsiniz.
Duvardaki Rutubet Neden Oluşur? Rutubet yani nemin oluşmasının temel nedeni ısı farkıdır. Evdeki çeşitli kaynaklardan çıkan su buharı soğuk duvarlarda yoğunlaşır. Yoğunlaşma sonucu oluşan su, duvar tarafından emilerek rutubetin oluşmasına sebep olur.
Duvar temizliği, evin genel temizlik rutininde önemli bir adımdır. Bu rutinde Asperox Çok Amaçlı Temizleyici kullanabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri