Siyah yüz maskesi erkek kullanıcılar ve kadın kullanıcılarda cildi temizler, siyah noktaları düzenli kullanımda yok eder. Cildinizdeki kan dolaşımını düzenli hale getirir ve cildinizin nem oranını dengeler. Düzenli kullanımda yüzünüzde oluşacak ödemi ve sivilceleri engelleyecek şekilde içeriğe sahiptir.
Siyah maske, ciltteki tıkanmış gözenekleri açar, lekeleri giderir, pürüzsüz bir cilt görünümüne yardımcı olur. Siyah noktalar için maske denince akla ilk gelen maskelerden biri olmasının nedeni de budur. Ciltteki yağ bezelerini ve fazla yağı hedeflediği için siyah nokta maskesi olarak da bilinir.
Maskeyi maksimum 30 dakika beklettikten sonra ılık su ile yüzünü durula. Eğer cildindeki siyah noktalara da etki etmesini istersen maskeyi 15 dakika daha bekleterek, maskenin tamamen kurumasını sağla. Ardından maskeyi soyarak yüzünden çıkarabilirsin. Siyah maskeyi haftada en fazla iki kere kullanmalısın.
Siyah maske cildi siyah noktalardan arındırır. Cildin parlak ve pürüzsüz olmasına yardım eder. T bölgesinde oluşan derin gözenekleri sıkılaştırır. Cildi yeniler ve taze görünmesini sağlar.
Parmak uçlarınızla veya bir fırça yadımı ile cildinize bir miktar ostwint siyah maske ince bir tabaka halinde sürünüz. Sürdükten 15 veya 20 dakika sonra kuruyan maskeyi bir tabaka halinde soymaya başlayabilirsiniz.
İlgili 37 soru bulundu
Siyah maskeyi kuruduktan sonra da soyarak çıkarabilirsin. Maskeyi temizledikten sonra temizlenmiş gözeneklerin tekrar tıkanmamasını sağlamak için gözenek sıkılaştırma özelliği olan bir tonik uygulamalısın. Eğer yağlı bir cilde sahipsen de, cildinin nemsiz kalmaması için jel formda bir nemlendirici uygulayabilirsin.
Son derece pratik bir uygulama imkanı sunan kağıt maskelerin uygulamasını tamamladıktan sonra yüzünüzde ortalama olarak 15-20 dakika kadar bekletmeniz önemlidir. Dikkat edilmesi gereken ayrıntı ise maskeyi yüzünüzden ayırdıktan sonra cildinizi yıkamamanız gerektiğidir.
Temizlenmiş cildinizi soğuk su ya da buz ile hafif nemlendiriniz. Maskenizi cilde sürdükten sonra kurumasını bekleyiniz. Maske ciltte kuruduktan sonra nazikçe soyabilirsiniz. Maske kullanımından 1 saat sonrasına kadar cildi yıkamamanızı ve herhangi bir cilt bakım ürünü kullanmamanızı tavsiye ediyoruz.
Öncelikle kullanım öncesi cildinizi iyice temizlemelisiniz. Maskeyi göz ve dudak çevresi açık kalacak şekilde yüzünüze sürün. Maskeyi sürdükten sonra en fazla 30 dakika bekletin. Daha sonra ılık su ile yıkayın.
Cilt bakım ürünleri uygulanırken, besleyici ve ciltte durulanan maskelerin, tonikten önce uygulanması gerekmektedir. Maske tamamen ciltten durulandıktan sonra tonik uygulanmalıdır.
Parmak uçlarınızla veya bir fırça yadımı ile cildinize bir miktar ostwint siyah maske ince bir tabaka halinde sürünüz. Sürdükten 15 veya 20 dakika sonra kuruyan maskeyi bir tabaka halinde soymaya başlayabilirsiniz.
Çeşitli dermatolojik testlerden geçirilerek üretilen siyah maskeler çoğu cilt tipine uygundur ve rengini doğal özütlerden alır.
Maskeyi alnınız, yanaklarınız, burnunuz ve çeneniz dahil olmak üzere yüzünüze eşit olarak uygulayın. Parmak uçlarınızla veya yumuşak kıllı bir fırça kullanarak maskeyi cildinize nazikçe masaj yapın. Gözünüze temas etmemesine dikkat edin.
Dermatoloji Uzmanı Dr. Hamza Aktaş, pandemiyle kullanımı artan siyah maskelerin koruyucu özelliği olmadığını, ısıyı emerek ciltte tahrişe ve egzamaya neden olduğuna dikkati çekerek, vatandaşları uyardı
Evde cilt bakımında en popüler olanlardan biri de soyulabilen siyah maskeler. Geniş gözenekler, yağlanma problemi ve siyah noktalar gibi cilt problemleri için etkili olan soyulabilir siyah maskeler, cildin yağlanmasını dengeleme, siyah noktaları arındırma ve gözenekleri sıkılaştırma etkisine sahipler.
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), 12 yaş ve üzerindeki çocukların maske takmasını, 6 ile 11 yaş arasındakilerin ise bulundukları yerlere ve taşıdıkları riske göre maske takması gerektiğini belirtti. DSÖ, 5 yaşından küçük çocukların ise genel olarak maske kullanmasına gerek olmadığını kaydetti.
Eğer soyarak temizlenen maske kullandıysanız, bekleme süresi boyunca yüzünüze su değdirmemelisiniz. Süre geçtikten sonra soyarak cildinizi temizleyebilirsiniz. Yıkanarak temizlenen maske kullanıyorsanız ılık su ile cildinizi tazeleyebilirsiniz. Siyah maskeler, göz ve dudaklar hariç her bölge için uygundur.
Genellikle sıkıştırılmış maskelerin yüzde beklemek için ideal süresi de 10 dakikadır. Maskeyi beklettikten sonra yüzünüzden çıkardığınızda direkt olarak yüzünüzü yıkamamalısınız.
Bunun için 1 tatlı kaşık balı yarım limon suyuna ekleyip siyah noktalara uygulayabilirsiniz. Karbonat maskesi: 1 yemek kaşığı karbonatı az suyla macun kıvamına gelinceye kadar karıştırın ve sorunlu bölgeye uygulayıp 10 dakika kadar bekleyin. Ardından yüzünüzü ılık suyla yıkayın.
Bir seferde kullandıktan sonra, tek kullanımlık maskeyi yıkamak yerine atmak daha mantıklı bir durumdur. Özellikle kullandığınız maskenin bulunduğunuz ortama göre dış kısmı virüs toplamış olabilir. Bu tarz tela maskelerin özellikle yıkanma esnasında bozulabileceğini unutmamak gerekir.
– Cildi sakinleştirerek ölü derilerden kurtulmanızı . – Güneş ışığı, soğuk hava, hava kirliliğinin tmış olduğu cilt lekelenmelerini giderir. – Cildi besler, nemlendirir aynı zamanda da kuru cilde sahip olanların da cildini tozdan ve tıkanmış eneklerden arındırır. Ürünlerinizi 14 gün içerisinde iade edebilirsiniz.
Eğer yağlı bir cilde sahipsen, siyah nokta maskesi veya kil maskesi gibi bir maske yapacaksan, duştan sonra yapmanı önerebiliriz. Böylece buhar etkisiyle açılan gözeneklerinin daha kolay temizlenmesini sağlayabilirsin.
Cildi karma veya kuru birinde etkisi çok daha fazla olduğu için maskenin kullanılması sonucunda yüzü yakması oldukça normaldir. Buna sebebiyet verilmemesi için kuru cilde sahip olan kişiler maskenin içerisine bitkisel yağlar veya nemlendirici etkili kremler ekleyerek kullanabilirler.
Tıkanan ve tahriş olan gözeneklerde bakteri artışı akne (sivilce) kistlerine yol açıyor. Özetle tüm bu süreçler neticesinde maske kullanan kişilerin zaman içerisinde yüzlerinde akneler (sivilceler) , yani diğer adıyla maskneler görülebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri