Windows Başlangıç Ayarları'nı (eski adıyla "Gelişmiş önyükleme seçenekleri") kullanarak, Windows'u bilgisayarınızdaki sorunları bulmanıza ve düzeltmenize yardımcı olacak farklı ileri düzey sorun giderme modlarında başlatabilirsiniz.
Bilgisayarınızın sıfırlanması kişisel verilerinizi ve çoğu Windows ayarını olduğu gibi koruyarak Windows için temiz bir yeniden yükleme ve güncelleştirme gerçekleştirmenize olanak sağlar.
Gelişmiş Önyükleme Seçenekleri ekranı, Windows 'un gelişmiş sorun giderme modlarında başlamasını sağlar. Bilgisayarınızı açıp Windows başlamadan önce F8 tuşuna basarak menüye erişebilirsiniz. Güvenli mod gibi bazı seçenekler, Windows 'u yalnızca yalnızca en temel özellikleri Başlatan sınırlı bir durumda başlatır.
Başlangıç ayarları 'na dokunun veya tıklayın ve yeniden başlatın. Başlangıç Ayarları ekranında, istediğiniz başlangıç ayarlarını seçin. Yönetici hakları olan bir kullanıcı hesabıyla bilgisayarınızda oturum açın.
Windows arama çubuğuna [Başlangıç Uygulamaları] ① yazıp aratın ve ardından [Aç]② öğesine tıklayın. Başlangıç Uygulamalarını ada, duruma veya başlangıca etkisine③ göre sıralayabilirsiniz. Değiştirmek istediğiniz uygulamayı bulun ve Etkinleştir veya Devre Dışı Bırak④ seçimini yapın.
İlgili 16 soru bulundu
Denetim Masası'den kaldırma
Görev çubuğundaki arama alanına Denetim Masası girin ve sonuçlardan seçin. Programlar > Programlar ve Özellikler'i seçin. Kaldırmak istediğiniz programı basılı tutun (veya sağ tıklayın) ve Kaldır'ı veya Kaldır/Değiştir'i seçin.
Windows 8'de Otomatik Onarım ve Windows 8.1 olarak da adlandırılan başlangıç onarma, Microsoft Windows'da bilgisayarınızın işletim sistemine önyüklemesini önleyen en yaygın sorunları hızlı bir şekilde düzeltmek üzere tasarlanmış entegre bir sorun giderme yardımcı programıdır.
Tüm uygulamalarınızın, ayarlarınızın ve dosyalarınızın yer aldığı Başlangıç menüsünü açmak için aşağıdakilerden birini yapın: Görev çubuğunun sol ucunda Başlangıç simgesini seçin. Klavyenizde Windows logo tuşuna basın.
Hızlı Başlangıç, bilgisayarın kapatıldıktan sonra daha hızlı başlatılmasına yardımcı olan bir ayardır. Windows bunu, çekirdek oturumunu ve cihaz sürücülerini (sistem bilgileri) bilgisayarı kapattığınızda kapatmak yerine disk üzerindeki hazırda bekletme (hiberfil.sys) dosyasına kaydederek yapar.
[Gelişmiş seçenekler]② öğesini seçin. [Başlangıç Ayarları]③ öğesini seçin. [Yeniden Başlat]④ öğesine tıklayın. Güvenli bir mod seçmek için klavyedeki sayı tuşlarına veya F1 ila F9 işlev tuşlarına basın.
Bilgisayarı kapatın. Bilgisayarı açmak için güç düğmesine bastıktan hemen sonra Bilgisayar Kurulum Yardımcı Programı açılana kadar tekrar tekrar f10 tuşuna basın. Ok tuşlarını kullanarak Güvenlik menüsünü seçin, Güvenli Önyükleme Yapılandırması seçeneğini belirleyin ve ardından enter tuşuna basın.
Bilgisayarı sıfırlayın ve dosyalarınızı saklayın
Bu sıfırlama seçeneği fotoğraf, müzik, video veya kişisel belgeler gibi kişisel dosyalarınızı saklayarak Windows işletim sistemini yeniden yükler. Yüklü uygulamaları ve sürücüleri kaldıracak ve ayarlarda yaptığınız tüm değişiklikleri geri alacaktır.
Faydaları arasında bilgisayarın hızlanmasını ve varsa virüslerden temizlenmesini sağlamaktadır. Biraz açıklayacak olursak biçimlendirme sonucu cihazın sanal belleğinde biriken datalar temizlenmiş olur. Sonuç olarak bilgisayar sanal belleğinde tuttuğu gereksiz bilgilerden kurtulur ve daha iyi bir performans sağlar.
Bilgisayarı sıfırlama (Windows 10)
Bu bilgisayarı sıfırla öğesi altındaki Kurtarma ekranında Başlarken seçeneğine tıklayın. Bilgisayarınızı sıfırlamak için talimatları izleyin. Bu işlem birkaç dakika sürebilir.
Dosya konumu açıkken Windows logo tuşu + R tuşlarına basın, shell:startup yazın, ardından Tamam'ı seçin. Bu, Başlangıç klasörünü açar.
Başlat menüsü, bilgisayarınızın programlarına, Windows uygulamalarına, klasörlere ve ayarlara erişmenizi sağlayan ana geçittir.
Herhangi bir dosyanız silinmez çekirdek windows dosyalarınız yenilenir.
Bilgisayarlarda başlangıç onarımı iptal etmek için komut istemini yönetici olarak çalıştırıp bcdedit /set {default} recoveryenabled No komutunu uygulayın. Bununla beraber başlangıç onarıma neden olan bir problem meydana geliyorsa mutlaka başlangıç onarma işleminin yapılıp tamamlanmasını tavsiye ederim.
Başlangıç Onarma, Windows 10'un düzgün başlatılmasını engelleyebilecek eksik veya hasarlı sistem dosyaları gibi belirli sorunları giderebilen bir Windows kurtarma aracıdır.
Windows simgesine, ardından Ayarlar simgesine tıklayın ve Gizlilik düğmesine tıklayın. Arka plan uygulamaları düğmesine tıklayın ve arka planda çalışmasını istemediğiniz uygulamaları devre dışı bırakın.
Başlangıç programı, sistem açıldıktan sonra otomatik olarak çalışan bir program veya uygulamadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri