Çizikler çok derinse, kaba taşlamadan ince taşlamaya kadar işlenmeleri gerekir ve yerel derin çizikler de yerel taşlama ile giderilebilir. Mermer üzerindeki küçük çizikler mermer parlatma tozu ile parlatılabilir. Granit (granit) veya ana bileşeni silisli taş, granit parlatma tozu ile cilalanabilir.
Granit yüzeylerde çizik giderme ve cilalama uygulamasında ilk aşama olan çiziklerin giderilmesi işleminde, yüzey üzerindeki hasar durumuna bağlı olarak kuru ped ile zımparalama işlemi yapılır. Hafif çizik var ise; 200 numaralı grid ped kullanılır. Eğer tam pürüzsüzlük sağlanmaz ise; 100 numarali grid ped kullanılır.
Ilık su ve amonyaksız sabun karışımını küçük bir kovaya koyunuz. Temiz bir mikro fiber bezi bu karışıma batırarak ıslatınız ve mermer zemine uygulayınız. Leke çıkarma işleminde fırçadan yardım alınız ve hafif baskı uygulayınız. Leke çıkartma işleminizin ardından yüzeyi su ile temizleyiniz ve kurulayınız.
Öncelikle bir bardak suyun içerisine karbonat eklenmesi gerekmektedir. Daha sonra bir bez yardımı ile bu karışım mermere sürülere silinme işlemi gerçekleştirilmektedir. Çok bastırılmaması gerekmektedir. Özellikle lekeli kısımlar üzerinde daha uzun durulması gerekmektedir.
Tüm tezgâh malzemeleri gibi Corian tezgah da günlük kullanım sonucu çizikler, sıyrıklar ve aşınmalar oluşabilmektedir. Kılcal çizikler için sert yüzey temizleme deterjanları ve ovma süngerleri ile çoğu kez akrilik tezgah çizikleri giderilmektedir.
İlgili 32 soru bulundu
Çatlak derin değilse (çiziğin bir tık üstü), mermer yapıştırıcısı veya epoksi tek başına rahatlıkla kullanılabilir. Derin bir çatlak varsa ve içinin doldurulması gerekiyorsa, derz akemi tek başına kullanılabildiği gibi, alçı karışımı (mermer tozu en idealidir) ile birlikte de kullanılabilir.
Bulaşık parlatıcısı hem lekelerin temizlenmesini sağlarken hem de sağladığı ekstra parlaklık ile mutfak tezgahının daha güzel ve parlak görünmesini sağlayacaktır. Temiz bir bez üzerine bir miktar bulaşık parlatıcısı dökerek tüm tezgahı hafifçe ovalayarak temizleyin.
Çizikler çok derinse, kaba taşlamadan ince taşlamaya kadar işlenmeleri gerekir ve yerel derin çizikler de yerel taşlama ile giderilebilir. Mermer üzerindeki küçük çizikler mermer parlatma tozu ile parlatılabilir. Granit (granit) veya ana bileşeni silisli taş, granit parlatma tozu ile cilalanabilir.
Arap sabunu, doğal bir temizleyici ve parlatıcıdır. Mermer yüzey temizleyici olarak kullanılabilir. Arap sabunu, mermer yüzeydeki kirleri ve lekeleri temizlerken, yüzeyi parlatır ve doğal parlaklığını geri kazandırır.
Bu kapsamda uygulayacağınız en ideal yöntem evde karbonatlı solüsyon hazırlamaktır. 1 su bardağı suya 1 paket karbonat olacak şekilde hazırladığınız solüsyon ile mermeri nazikçe silmeniz gerekir. Bu işlemden sonra 1-2 saat boyunca mermerin kuruması beklenmelidir. Sonrasında ise temiz su ile durulama yapılmalıdır.
Mermer, doğal taş, muşamba gibi aside dayanıksız yüzeyler ile emaye, demir, bakır, pirinç ve çinko gibi metal malzemeler ve kaplamalar üzerinde Porçöz Pas ve Kireç Çözücü'yü kullanmayın.
Yapmanız gereken bir fincan beyaz sirke içine birkaç damla limon ekleyin ve bu karışımı kullanarak tezgah üzerini temizleyin. Limonun kendi kokusu ile mutfağınız ferah kokarken; beyaz sirkenin temizleyici özelliği ile tezgahlar artık daha temiz olabilir. Bu yöntemi granit mermerler için de kullanabilirsiniz.
Çiziklerin giderilmesi
Yüzey üzerindeki hasara göre kuru ped ile zımpara işlemi yapılır. Hafif çizik var ise; 200 numaralı grid ped kullanılır. Eğer tam pürüzsüzlük sağlanmaz ise; 100 numarali grid ped kullanılır. Hala pürüzsüzlük elde edilemiyorsa, 50 numaralı grid ped ile yüzey üzerinde tam pürüzsüzlük sağlanır.
Çimstone iki farklı yüzey tipine sahiptir; parlak ve mat. Parlak Çimstone yüzeylerin uzun yıllar boyunca ilk günkü parlaklığını muhafaza edebilmesi için nemli bir bez ve az miktarda sıvı deterjanla rutin ve basit bir temizlik yeterli olacaktır.
Mermerin yapısı seramik ve fayanstan farklı olduğundan sıradan temizlik malzemeleri asla kullanılmamalıdır. Mermerin temizliği ve parlatılması özel ilgi gerektirir. Mermer Cilası ve Parlatma İşlemi Nasıl Yapılır? Bir su bardağı suya karbonat eklenir bu solüsyon temiz bir bez ile bastırılmadan mermer yüzey silinir.
Kuruluğundan emin olduğumuz zemine sprey şişeye hazırladığımız kristalize mermer cilasını 1 m²lik bölümüne 1-2 kez fıslatırız ve cila makinesiyle zemindeki cilanın üzerinde cila kuruyana dek yaklaşık 2 dakika gezilir. Bu şekilde tüm zemin 1 kat cilalanır.
Mermerlerinizin derz aralarına farklı renk boyalarla işlem yaparak daha renkli yüzeyler elde edebilirsiniz. Boyama işlemleriniz tamamlandıktan sonra su bazlı taş vernik, sır vernik veya akrilik vernikleri uygulayarak boyanızı koruyabilir, daha sağlam mermer yüzeyler elde edebilirsiniz.
Mermer Eski Rengini Neden Kaybeder? Mermer yüzeylerde siyah, beyaz, gri veya kırmızı gibi renkler genellikle zemin mermerlerinde toz, üzerinde ayak ile gezilmesi ve kirlenme nedeniyle ortadan kaybolur.
Özellikle de fayans aralarında oluşan siyah leke ve sararmalar, diş macunu ile giderilebilir. Kullanılmış, eski bir diş macununu, temizlemek istediğiniz derzlere sıkın ve 15 dakika kadar zeminde kalmasını sağlayın. 15 dakika sonra eski bir diş fırçası ile bu boşlukları fırçalayın.
İlk uygulandığı gün kadar parlak, temiz ve estetik bir görüntüye sahip olması için mermer üzerinde sürekli bir şekilde temizlik uygulaması önemlidir. Bilhassa tam profesyonel bir yaklaşım ile kesin bir çözüm elde etmek için mermer silimi ve parlatma gibi bir işlem uygulanabilir.
En iyi mermer cilası sistemlerinin birincisi polimerize mermer cila uygulamasıdır. Polimer cilanın oluşumunda polimer-yayıcı akrilik asit, akrilik ester ve styrene rol oynamaktadır. Genelde kullanıldığı alan; mermer, traverten, karo ve mozaik yüzeylerde kullanılır. Paspasla veya bezle sürülür.
GRANİT CİLASI
Granit Cilası Nodoso marka olup tüm granitlerde kullanılmaktadır. Uygulandığı alanda ıslaklık görünümü vermektedir. Granitin içine işleyerek granitin rengini koyulaştırmaktadır. Granitler gözenekli taşlar olduğundan Nodoso Granit Cilası bu gözeneklere işleyerek su geçirmezlik sağlamaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri