Aynı zamanda A4 fotokopi kağıdı gibi en çok kullanılan kağıt seçeneklerinde de işlevsellik sunar. Yazıcı mürekkebi olarak da adlandırılan toner çeşitleri büyük ölçüde siyah beyaz belgeleri yazdırmak için kullanılır. Bu nedenle en sık tercih edilen ürün çeşitlerinin başında siyah toner seçenekleri yer alır.
%11 indirimle HP 59X CF259X Siyah Toner 2.500 TL'ye, %9 indirimle Brother TN-2456 Muadil Toner 192 TL'ye, %7 indirimle Canon CRG-057 3009C002 Siyah Toner 1.245 TL'ye, %8 indirimle Xerox 106R02773 Siyah Toner 495 TL'ye sahip olabilirsiniz.
Toner ile kartuş arasındaki en büyük fark, kullanılan mürekkep ve çalışma şeklidir. Tonerlerde mürekkep toz halde bulunurken toner kartuş içerisinde likit yani sıvı mürekkep vardır.
Toner kartuşlarının ömrü içerisindeki kapasiteye göre değişir. Yani toz bittiğinde tonerde bitmiştir diyebiliriz. Lazer yazıcı toner kartuşlarının içerisine konulan tonerler siyah(black), sarı (yellow), mavi(cyan), kırmızı (magenta) 4 renkten oluşur.
Ne İşe Yarar? “Toner nedir?” ya da “Toner ne demek?” sorularının en basit cevabı, gelişen teknoloji ile birlikte klasik yazılardan daha çok kullanılmaya başlanan, lazer yazıcı modellerindeki mürekkebin depolandığı, toz formunda olan ve çıktılar üzerinde baskı oluşmasını sağlayan toz madde denilebilir.
İlgili 33 soru bulundu
Bir tonerin dolum kapasitesi yaklaşık olarak 50 gram olarak belirlenir. Dolayısı ile 1 kg toner tozu ile 20 adet dolum yapabilmeniz mümkündür.
Cilt temizliği için ürün kullanıyorsanız öncesi ve sonrasında cildinize tonik uygulayabilirsiniz. Cilt bakım rutininizde yer vermeniz gereken ürünler arasında tonikler de yer alır. Cilt temizliği için ürün kullanıyorsanız öncesi ve sonrasında cildinize tonik uygulayabilirsiniz.
Tozun kalitesinin anlaşılması için tanelerinin büyüklüğüne bakılması yeterlidir. Toner tozu içerisinde bulunan tanelerin çaplarının birbirine yakın olması ile ne kadar kaliteli olduğu anlaşılır. Büyük parçalara sahip taneler bulunduğunda geniş yolu engellendiği için baskı sırasında istenilen verim alınamaz.
Delik açıcıyı dikkatlice kartuşa yerleştirerek delikler açmalısınız. Daha sonra, toner tozunu dolum hunisi aracılığıyla kartuşa doldurabilirsiniz. Toner tozunu yavaşça ve eşit bir şekilde dağıtmak için dolum çubuğunu kullanabilirsiniz. Toner kartuşunu doldururken aşırı dolumdan kaçınmak önemlidir.
Tonik, yüz makyajdan arındırıldıktan sonra gözeneklerde birikmiş kir ve makyaj kalıntılarını derinlemesine temizleyen bir üründür. Yani bu ürün bir nevi gözle görülemeyen kir ve tozu yok eden etkili bir temizlik sağlar. Bundan dolayı cilt temizliği ve bakım rutininde mutlaka bulunması gerekir.
OEM (Orijinal Ekipman Üreticisi) kartuşlar: Genellikle 3-5 kez doldurulabilir. Uyumlu kartuşlar: 2-4 kez doldurulabilir. Yeniden üretilmiş kartuşlar: 1-3 kez doldurulabilir.
en fazla 120 gr toz koymalısın bir dolumda.
Kartuşlar sıvı içerir ve mürekkep püskürtmeli yazıcılar tarafından kullanılır. Toner toz halinde mürekkebi kağıt üzerine lazer yazıcılar tarafından kullanılır.
Çipli Toner Dolumu Nasıl Yapılır ve Çip Resetleme
Çipli toner dolumunda hem toner gerekiyor hem de çip. Toneri cihazınıza uygun şekilde satın alabilirsiniz. Dolum deliğine uygun bir enjektörle doldurabilir, delik geniş ise enjektöre gerek kalmadan da dolum yapabilirsiniz. Ardında da çipi değiştirmeniz gerekir.
Tonerin çipli olması durumunda baskı kapasitesinde dolma olmaya yakın uyarı verecektir. Tonerin az olduğu uyarısını aldığınızda değişim vaktinin geldiği kesinleşir. Çipli olmayan kartuşlar için ise alınan çıktıların kalitesinde düşüklük olması durumunda kartuşun bittiği anlaşılır.
Yüksek hacimlerde baskı alıyorsanız lazer yazıcı gibi yüksek verimliliğe sahip bir yazıcı en iyi seçim olabilir. Lazer yazıcılarda kullanılan toner kartuşları, mürekkep püskürtmeli yazıcılarda kullanılan mürekkep kartuşlarına göre çok daha yüksek sayfa verimine sahiptir.
Muadil toner kullanımı tıpkı orijinal tonerde olduğu gibidir. Bazı muadil tonerlerde toner tozu bitiminde muadil toner dolumu yapılabiliyor. Muadil tonerlerde uygun işçilik ve ham maddenin bir araya getirilmesi sayesinde verimli biri çıktı alabilirsiniz.
Bu toz da içinde yaklaşık 30 farklı kimyasal maddenin birleşmesinden oluşmuştur. Ana maddesi karbon elementi olan tonerin içindeki toz sürekli solunduğunda solunumla ilgili ciddi rahatsızlıklara yol açar. Baskıda parlaklık sağlamak için içeriğine balmumu katılırken kağıda yapışması için eklenen madde reçinedir.
1 kg toner tozu, 10-12 dolum yapılmasına olanak sağlar. Bu da ortalama 100 bin sayfa siyah beyaz baskı yapabileceğiniz anlamına gelir.
Atık toner kutusunu yeniden kullanmayın. Atık toner kutusunu ateşe atmayın. Patlayabilir. Toneri dökmemeye dikkat edin.
Eğer seyrek sayıda baskı alıyorsanız mutlaka daha düşük kapasiteli tonerleri tercih etmelisiniz. Tonerler, gıda gibi tüketilebilir bir ürün olmadığı için bu ürünlerin ömrü daha uzundur. Tonerin ömrü iki yıl olarak belirlenmiştir. Yazıcı toneri bu tarihten sonra donmaya ve kurumaya başlayacaktır.
Toner Tozunun yaklaşık 30 farklı kimyasal karışımdan oluşturulmuştur. Toner tozunun içerisinde en çok karbon elementi vardır. Karbon tozu uzun süreli solunduğunda, ileriki zamanlarda (15-20 yıl) solunum yolu hastalıklarına yol açar bu yüzden evde yapılması sağlıklı değildir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri