Slovenya Schengen vize başvurusu yapmak ve başvuru sonucunda olumlu sonuç alabilmek için belirli gereklilikler ve şartları yerine getiriyor olmanız gerekiyor. Bu şartları sağlamadan (sağlık ve acil durumlar hariç) Slovenya Schengen vizesi almanız çok zordur.
Schengen vizesinin en rahat alındığı ülke hangisi? 2020-2023 verilerine göre, Litvanya Schengen vizesini en rahat veren ülke. Litvanya'nın vize verme oranı yüzde 98.7. Onu yüzde 98.4 oranıyla Estonya, yüzde 98.3 ile Finlandiya takip ediyor.
Slovenya Vizesi Almak Zor Mudur? Slovenya vizesi almak, pasaport, vize başvuru formu, biyometrik fotoğraf, finansal evraklar, ulaşımı ve konaklamayı kanıtlayıcı evraklar ile seyahat sağlık sigortası gibi vize başvuru evraklarının kurallara uygun bir şekilde sunulması halinde alması zor olmayan bir vizedir.
Slovenya vize başvuru süreci, başvuru sahibinin belgelerinin tam ve doğru bir şekilde sunulmasına bağlı olarak 15-20 gün içerisinde sonuçlanır.
Slovenya uçak biletini önceden ayarlayamadınız ama yine de uyguna gitmek istiyorsanız Hırvatistan'a ya da Avusturya'ya uçup, kara yolu ile geçebilirsiniz. Slovenya merkezi bir konuma sahip olduğu için diğer ülkelere olan ulaşımı daha kolay. Uçak ile ulaşım pek seçenekli olmasa da tren ve otobüs bağlantıları çok iyi.
İlgili 42 soru bulundu
Uzun süreli Schengen vizesini eğer ilk defa bir Schengen vize başvurusunda bulunuyorsanız almanız biraz zor olacaktır. Turistik amaçlı seyahatlerde uzun süreli vize onayları kolay çıkmazken ticari veya ziyaret amaçlı seyahatler de uzun süreli vize onayları daha kolay çıkabilmektedir.
2022 yılında başvuru yapılan Slovenya ulusal vizelerinde gerekli olan; randevu alma, dilekçe doldurma, seyahat sağlık sigortası, vize danışmanlığı, form doldurma ve biyometri işlemlerinin ücretleri dahil olmak üzere tüm vize başvuru masrafları ortalama 205 euro tutar.
Slovenya 21 Aralık 2007 itibariyle Schengen sistemine dahil olmuştur. Umuma mahsus pasaport hamili vatandaşlarımızın Slovenya'ya seyahatlerinde Schengen vizesi almaları gerekmektedir.
Slovenya, yaşam standartları yüksek olmasına rağmen yaşam masrafları açısından Avrupa'nın en uygun ülkelerinden biridir.
Slovenya Vize İstiyor Mu? Umumi (Bordo) pasaporta sahip Türk vatandaşlarının vize alması mecburidir. Diplomatik (Siyah),Hizmet (Gri) ve yeşil (Hususi) pasaportlara sahip vatandaşlarımız 6 ay içerisinde yapacağı seyahatlerde 90 günü geçmemek şartıyla vizeden muaftırlar.
Slovenya 21 Aralık 2007 itibarıyla Schengen sistemine dahil olmuştur. Umuma mahsus pasaport hamili vatandaşlarımızın Slovenya'ya seyahatlerinde Schengen vizesi almaları gerekmektedir. Resmi pasaport hamili vatandaşlarımız (diplomatik, hususi ve hizmet) vizeden muaftırlar.
Türkiye ve Slovenya arasında en sık uçan havayolu firmaları, Türk Hava Yolları, Lufthansa, LOT Polish Airlines, Air Serbia ve Flydubai. En popüler parkur İstanbul - Ljubljana olup, Türk Hava Yolları ve LOT Polish Airlines bu hatta en çok uçan hava yollarıdır.
C Tipi Schangen vizesi, kalış gününüzün en fazla 90 gün olduğu, turistik veya iş seyahati gibi durumlarda alınan klasik Schengen vizesidir. Bu 90 gün kalış hakkı (duration of stay) giriş tarihinden son 180 gün içinde 90 gündür (bu 30 veya 60 gün de verilebilir). Maksimum 5 yıla kadar veriliyor.
En kolay vize alınan Avrupa ülkeleri arasında Almanya, Avusturya, Estonya, Finlandiya, Hollanda, İspanya, İsveç, İtalya, Letonya, Litvanya, Macaristan, Malta, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, Yunanistan ve Bulgaristan bulunmaktadır.
Turistik vizelerde şahsi banka hesap ekstralarını gösteren, bankadan kaşelenmiş ve imzalanmış, son 3 aya kadar olan orijinal hesap dökümleri vize belgeleri arasına konmalı.15,000 TL ve üstü rakamlar iyidir. Birikim hesaplarınız varsa onları da koymayı ihmal etmeyin.Bankanızın kuvvetli olması vize almanızı güçlendirir.
En Kolay Vize Veren Ülkeler Hangileridir? Türkiye'ye vize uygulayan ülkeler içinde Türk vatandaşlarına en kolay vize çıkan ülkeler: Birleşik Arap Emirlikleri, Rusya, Vietnam, Özbekistan, Suudi Arabistan, Bulgaristan, Hindistan, Pakistan, Meksika ve İsrail'dir.
Yün, bal ve deniz tuzu ülkesi olarak bilinen ülkeden el örmesi patik ile enfes doğal ürünler satın alınabilmektedir.. Ayrıca Slovenya'ya özgü hediyelik eşyalar arasında Rogaska kristalleri ve resimli arı kovanı panelleri gibi muhteşem alışveriş opsiyonları da bulunmaktadır.
Yugoslavya'dan ayrılarak Avrupa Birliği'ne kabul edilen ilk ülke olan Slovenya'nın resmi dili Slovence ama İtalyanca, Almanca ve Macarca da yaygın olarak konuşuluyor.
Türk vatandaşının en az olduğu AB ülkesi ise 204 ile Letonya. Slovakya'da 284 ve Slovenya'da 406 Türk vatandaşı yaşıyor.
Slovenya Schengen vizesi vize sahibine, vize süresince Schengen ülkeleri olan Avusturya, Macaristan, Belçika, Litvanya, İspanya, Portekiz, Finlandiya, Hollanda, İtalya, Yunanistan, Estonya, İsveç, Letonya, Malta, Polonya, Slovakya, Liechtenstein, Fransa, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Lüksemburg, İzlanda, Norveç, İsviçre ...
Vize Nasıl Alınır? Seyahat etmek istediğiniz ülkenin büyükelçiliklerine ya da konsolosluklarına, vize başvuru merkezlerine, havalimanında ve sınır kapılarında konumlandırılan resmi gişelere müracaat ederek, vize başvurunuzu oluşturabilirsiniz. Bazı ülkeler için internet üzerinden çevrimiçi başvuru da yapabilirsiniz.
Bu yüzden Schengen bölgesine de dahildir. Slovenya (Schengen) vizesiyle Schengen bölgesine dahil olan ülkeler arasında seyahat serbestliğine sahip olursunuz. Yani vize süreniz devam ederken Avrupa'nın birçok ülkesine ekstra bir vize almadan gidebilirsiniz.
Vize ücretleri 2023 Temmuz ayında yüzde 50 oranında zamlandı. Buna göre, 2023 yılında yetişkinler için 80 euro olan vize ücreti 120 euro, 6-12 yaş arasındaki çocuklar için ise 40 Euro olan Schengen vize ücreti 60 euro olarak uygulanacak.
Yetişkinler için Slovenya Schengen vizesinin standart fiyatı 80 avrodur. Başvuran bazı kişiler (çoğu öğrenciler, 6 yaş altı çocuklar) her türlü vize ücretinden muaftır. Slovenya için Schengen vizesi alacağınız zaman, vize başvurunuzla birlikte büyük ihtimalle bir hizmet ücreti ödemeniz gerekecektir.
Slovenya Oturum İzni Nasıl Alınır? Slovenya'da oturma izni almak için, 2 yıl boyunca çalışma izni ya da çalışma vizesi ile Slovenya'da yasal olarak yaşamış olmak veya 5 yıl boyunca Slovenya'da yasal olarak ikamet etmek gerekir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri