Smart casual adı verilen giyim kuralları genellikle gündelik ve iş yaşamını kapsayan giyim tarzını belirtir. Bu dress code içerisinde kumaş pantolonlar, ceketler, etekler, gömlekler ve klasik ayakkabı modelleri yer alır.
Smart casual giyim tarzı, genellikle ceket içi tişört ve rahat pantolon tercihleriyle oluşturacağınız kıyafet seçeneklerini oluşturur. Blazer ceket, kot pantolon gibi serbest giyim eşyalarından kendinize iş kıyafetleri oluşturabilirsiniz. Tabi ki pantolon seçiminiz, işinizin genel yapısıyla da uyuşmalıdır.
Bu stil, resmi bir takım elbise veya ceket yerine daha rahat kıyafetlerin tercih edildiği bir seçenektir. Örneğin, bir erkek için, Smart Casual bir kombin, kumaş pantolon, hafif bir blazer ve düz renkli bir gömlek olabilir. Kadınlar içinse, şık bir etek veya pantolon, bluz veya hafif bir triko tercih edilebilir.
Smart casual giyim tarzının vazgeçilmez parçaları arasında kot ve chino pantolonlar, blazerlar, tüvit ceketler, desenli ve renkli çoraplar yer almaktadır.
Smart casual giyim tarzında renk, desen ve orantıya odaklanmak önemlidir. Rahatlık ön planda olmasına rağmen şıklık da bir o kadar önemlidir. Bu sebeple basit bir tişört yerine daha kaliteli bir tişört bu tarza daha uygundur. Spor ayakkabı yerine daha rahat bot ve ayakkabılar bu giyim tarzını tamamlar.
İlgili 39 soru bulundu
Smart Casual özellikle beyaz yakalı olarak çalışan kişiler tarafından tercih edilen bir ürün grubu olarak tanımlanabilir. Sadece beyaz yakalılara özel değil, her kullanıcı tarafından tercih edilebilecek ürünlerdir.
3. Smart Casual
Dress code üzerinde “smart casual” yazıyorsa bu resmi olmadan, rahat giyinebileceğiniz anlamına gelir. Bu şekilde bir giyim kodunda resmi giyinilmez, ancak serbest de giyinilmez, yarı resmi sportif bir kombin oluşturulur.
Yaz ayları için açık renk tonlarında keten pantolonlar ile beraber beyaz polo yaka tişört harika bir seçim olabilir. Bu şık kombinde dilerseniz bir spor ayakkabı kullanarak smart casual bir görünüm elde etmeniz mümkün olur. Serin akşamlar için de polo yaka tshirt üzerinde bir ceket de alabilirsiniz.
En Kaliteli Kot Pantolon Markası: Mavi
Tüketicilere göre, Türkiye'deki en kaliteli kot markası %45.32 ile Mavi. Mavi'yi %18.71 ile Levi's, %9.98 ile de Koton takip ediyor.
Gündelik, rahat, resmi olmayan anlamına gelen casual kelimesi, söz konusu moda olduğunda gündelik giyim olarak tanımlanıyor. Rahat hissettiren ve resmi bir giyim kodu bulundurmayan tarza karşılık geliyor.
Büyük beden abiyeler içinde en çok tercih edilen modeller, kolları salaş , uzun etek boyuna sahip ve büyük beden abiye modelleridir. Diğer yandan kolları kabarık olmayan ve dantel model kısa etekli düz abiye modelleri kilolu kadınlar için ideal abiye modelleri arasında bulunmaktadır.
İnce Çizgili, Puantiyeli Kıyafetler
Çünkü bu kıyafetler sizi olduğunuzdan daha kilolu ve yaşlı gösterecektir. Bunlar yerine daha ince çizgili, puantiyeleri küçük olan, belki minik yapraklı kıyafetleri giyerek genç görünebilirsiniz.
Siyah, lacivert ve koyu kahverengi gibi koyu renkler zayıf bir görünüm yaratarak gözü vurgulamak istemeyebileceğiniz bölgelerden uzaklaştırır. Daha rahat, gündelik bir görünüm yaratmak istiyorsanız bej veya beyaz gibi daha açık renkleri tercih edin.
Business casual giyim, iş hayatında resmi giyim kurallarına tamamen uymayan ancak tamamen rahat kıyafetlerin de kullanılamadığı bir stil olarak tanımlanabilir.
Casual tarz, rahat, sade ve doğal bir görünümü benimseyen bir giyim tarzıdır. Bu tarzda, rahatlık ve sadelik ön plandadır. Bu nedenle, genellikle spor giyim, kot pantolon, tişört, sweatshirt, sneaker gibi rahat ve günlük kullanıma uygun kıyafetler tercih edilir. Casual tarzda aksesuarlar da minimal ve sade olmalıdır.
Vücudu saran özelliğe sahip olan slim fit, bedene tam oturan kalıbı ifade eder. Dar kalıp anlamına gelen slim fit tarzında kıyafetlerin kol, basen, bacak ve bel bölümleri dökümlü değildir, aksine kumaş ve dikim yöntemleri neticesinde kıyafet bedeni sarmalar.
Kot sözcüğünün Türkçeye yerleşmesinin asıl nedeni, bu ismin Türkiye'de blucini (özgün dil, ing.: blue jeans) üreten ilk kişinin soyadından geliyor olmasıdır. Türkiye'deki ilk kot üretimini yapan, Muhteşem Kot, 1940 yılında Fransa'ya yaptığı bir gezide blucinle karşılaşır.
Yakalı tişört olarak da bilinen polo yaka modeller, gömlek ve tişörtün birleşimi olarak adlandırılıyor. İlk olarak 1933 yılında ünlü Fransız tenisçi René Lacoste tarafından tasarlanan giysi, günümüze dek tenis, polo ve golf oyuncuları tarafından kullanılarak günlük stile adapte olmayı başardı.
Günlük adımınızı, kalorinizi, kat edilen mesafenizi ve kalp ritminizi ölçmenizi sağlayan bir akıllı bir asistan.
Kıyafet kodu veya giyim kodu, giyim ile ilgili olarak sıkça yazılan bir dizi kuraldır. Kıyafet kodları sosyal algılar ve normlardan oluşur ve amaca, koşullara ve olaylara göre değişir. Farklı toplumların ve kültürlerin farklı kıyafet yönetmeliklerine sahip olmaları muhtemeldir.
Formal kombin resmi giyimi ifade eder. Formal giyim akşam davetlerinde giyilen resmi kombinler olarak tanımlanabilir. Etekler, klasik kesim elbiseler, portföy çantalar, stilettolar kombinlerde mutlaka yer vermeniz gereken parçalar arasında yer alır.
Dress code elegant ne demek sorusunun cevabı trendlerden ve geçici heveslerden uzak durmak demektir. Bunun yerine, klasik kesimler ve renkler gibi her zaman moda olacak zamansız unsurları bir araya getirmelisiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri