Asansör SMM belgesi: Asansör hizmetlerinin yapılabilmesi için gereklidir. Bu belgeyi hiçbir önkoşul, ders şartı aranmadan tüm "Elektrik", "Elektrik-Elektronik", "Elektrik ve Elektronik", "Elektronik", "Elektronik ve Haberleşme" mühendisleri alabilir.
Gelir İdaresi Başkanlığının 2019 yılı sonunda yayınladığı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği'nde yer alan düzenlemelerle, 30 Haziran 2020'den itibaren mesleki faaliyetlerine yeni başlayan ya da devam eden tüm vergi mükellefi serbest meslek mensupları için e-serbest meslek makbuzu zorunluluğu getirildi.
c) SMM ve Büro Tescil Belgeleri ilk kez başvuruda o yıl sonuna kadar geçerli olmak üzere verilir. d) Verilen belgeler, heryıl Ocak ayı sonuna kadar belge sahiplerinin başvurusu üzerine o yıl sonuna kadar geçerli olmak üzere yenilenir.
SMM-BT belgeleri, 22.11.2021 – 28.02.2022 tarihleri arasında yenilenebilecektir. 28.02.2022 tarihinden sonra yapılacak yenilemelerde ilk çıkarma ücreti alınacaktır. 2021 tarihli belgeler ile 01.01.2022 tarihinden itibaren işlem yapılamayacaktır.
SMM Belgesi ve Verilmesi
Mühendislerin SMM Hizmetleri verebilmeleri için kuracakları firma veya çalışacakları işyerleri için bağlı oldukları Meslek Odasından alacakları belgeye denir. Bu belge bir başkasına devredilemez. Her yılın ilk ayında o yıla ait vizesinin yapılması gerekir.
İlgili 43 soru bulundu
SMM başvurularında, kendi adına (üye) şahıs firması için yıllık 900,00 TL, üyenin ücretli veya ortak olduğu şirketler için yıllık 1.320,00 TL SMM Büro Tescil Belge ücreti alınacaktır.
Asansör SMM belgesi: Asansör hizmetlerinin yapılabilmesi için gereklidir. Bu belgeyi hiçbir önkoşul, ders şartı aranmadan tüm "Elektrik", "Elektrik-Elektronik", "Elektrik ve Elektronik", "Elektronik", "Elektronik ve Haberleşme" mühendisleri alabilir.
Elektrik mühendisliğinde imza yetkisi, SMM Belgesi ve Bölümümüzün bu konudaki çalışması: “İmza Yetkisi” bir mühendisin yaptığı işin ya da sunduğu hizmetin sorumluluklarını üstlenmesidir. Piyasada imza yetkisi olarak bilinen uygulamanın adı Serbest Müşavir Mühendislik – SMM hizmetidir.
Değerli bir evrak niteliğinde olan serbest meslek makbuzu, hizmetlerin karşılığında tahsil edilen ücretlerin belgesidir. Serbest Meslek Makbuzu (SMM) Nedir? Serbest meslek ile uğraşan kişiler, mesleki faaliyetleri ile ilgili tahsilatlarda, düzenlemek zorunda oldukları belgeye Serbest Meslek Makbuzu (SMM) adı verilir.
Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Ne Demek? Serbest muhasebeci mali müşavir (SMMM), şirket finansal bilgilerini analiz etmek, hizmet verdiği kurumun vergi vb. yasal yükümlülüklerini takip etmek ve finansal faaliyetlerinin kaydını tutmakla sorumludur.
Yıllardır farklı kurum ya da mimarlık ofislerinin bünyesinde çalışarak uzmanlaşan ancak yüksek maliyetlerden ötürü kendi işini kurma cesaretini gösteremeyenler, sanal ofisler aracılığıyla kendi markalarını yaratabiliyor.
9. İç Mimarların imza yetkisi var mı? İç Mimarların, mimari iç mekan düzenleme hizmetleri kapsamında imza yetkisi vardır.
Koşulları sağlayan mimarlara Mimarlar Odası tarafından verilen ve her yıl yenilenen, serbest mimarın serbest mimarlık hizmeti yapmaya yetkili olduğunu belirten belgedir.
Tüm serbest meslek sahiplerinin tahsilat yaptıklarından sonra serbest meslek makbuzu kesmeleri zorunludur. Bu makbuzun düzenlenebilmesi için bağlı olunan vergi dairesinden, serbest meslek mükellefiyeti açtırılmalıdır. Sonrasında da anlaşmalı bir matbaada SMM bastırılmalıdır.
6. e-Serbest Meslek Makbuzu (e-SMM) ne zaman düzenlenir? e-Serbest meslek makbuzunun tahsilat yapıldığı an düzenlenmesi gerekir. Ürün veya hizmetin sunulduğu, işin tamamlandığı veya verilen hizmetin karşılığının tahsil edildiği tarihte düzenlenmelidir.
Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından belirlenen formata göre diğer serbest meslek erbapları gibi avukatların da serbest meslek makbuzu (SMM) düzenlemesi zorunludur.
Mali Müşavirlik Ruhsat Harcı Ödeme Dekontu Aslı ve Fotokopisi : 5.796,30 TL. (Acısu Vergi Dairesi Müdürlüğü Veznesinden veya Devlet Bankaları Üzerinden Ödeme Yapabilirsiniz.
(Oda veznesine ayni gün ödemeniz gerekmektedir.) 2023 Maktu Aidat Ücreti 2.500,00 ₺'dir. (Oda veznesine aynı gün ödemeniz gerekmektedir)
Serbest muhasebeci mali müşavir olabilmek için; hukuk, iktisat, maliye, işletme, muhasebe, bankacılık, kamu yönetimi ve siyasal bilimler dallarından birinde 4 yıllık lisans eğitimini tamamlayan kişiler, 3 yıllık muhasebe stajının yanı sıra meslek sınavını da başarmış olmak zorundadır.
İmza sirkülerini şirketlerin yetkili kişileri ya da imza yetkisi verdiği kişiler kullanılır. Şirket yetkilisinin imza yetkisini bir başkasına geçirmesi için öncelikle noterden vekalet alması gerekir. İmza yetkisi için tarafların vekaletnameyi karşılıklı imzalayarak notere sunması şarttır.
Serbest muhasebeci mali müşavir SMMM; şirkete ait finansal bilgileri analiz eden, hizmet vermiş olduğu kurumun vergi gibi yasal yükümlülüklerini takip ederek finansal her türlü faaliyetin kaydını tutmakla yükümlü kişidir. Serbest muhasebeci mali müşavir kimdir sorusuna yanıt bu şekilde verilebilir.
Bu belgeyi hiçbir önkoşul, ders şartı aranmadan tüm "Elektrik", "Elektrik-Elektronik", "Elektrik ve Elektronik", "Elektronik", "Elektronik ve Haberleşme" Mühendisleri alabilir.
e-Serbest Meslek Makbuzu, serbest meslek erbaplarının mesleki faaliyetleri karşılığında yaptığı tahsilatlar için düzenlediği kağıt serbest meslek makbuzunun elektronik halidir. e-SMM uygulaması ile kağıt serbest meslek makbuzu; elektronik ortamda oluşturularak, alıcıya kağıt veya elektronik ortamda iletilebilir.
Serbest Çevre Mühendislği Hizmetleri yapmak üzere ÇMO'na kayıt ve tescil yaptıran bünyesinde tam gün çalışan en az bir SMM bulunduran vergiye tabii kişi ve kuruluşlara Serbest Müşavirlik ve Mühendislik Bürosu (SMM Bürosu) adı verilir.
SMM belgesi, mühendislerin Serbest Müşavirlik Mühendislik Hizmeti (SMMH) verebilmek üzere kurdukları firma veya çalıştıkları işyerleri için bağlı bulundukları meslek odasından almış olduğu belgedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri