Kullanacağınız meyvelerin ham olmamasına dikkat edin. Meyve suyu ilave etmeniz gerekiyorsa, hazır paket meyve suları kullanmak yerine katı meyve sıkacağında taze olarak sıkıp kullanın. Smoothie'de kullanacağınız meyveleri bir gece önce buzluğa koyabilirsiniz. Bardaklarınızı da buzlukta bekletebilirsiniz.
8- Hazırladığınız içeceğinizi tazeyken tüketmeye çalışın. Arta kalan smoothie'nizi hava almayan cam bir kapta 24-72 saat arası buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.
Arta kalan smoothie'nizi hava almayan cam bir kapta 24-72 saat arası buzdolabında muhafaza edebilirsiniz. Ancak içmeden önce mutlaka çalkalayın.
Smoothie Ne Kadar Sürede Tüketilmeli? Smoothie'ler taze sebze ve meyvelerle hazırlandığı ve içerdikleri vitaminlerin etkili olabilmesi için bekletilmeden tüketilmelidir. Bu yüzden smoothie'yi tüketeceğiniz kadar hazırlamalı, bittikçe yeniden taze olarak hazırlayıp tüketmelisiniz.
Smoothie'yi günlük beslenmenizi destekleyici nitelikle günün herhangi bir saatinde ana öğün veya ara öğün olarak tüketebilirsiniz.
İlgili 19 soru bulundu
Bir kase smoothie kaç kalori? Bol Meyveli Smoothienin 100 gramında 39 kcal kalori, ayrıca 1 Porsiyon yani 580 gram Bol Meyveli Smoothiede 226 kalori bulunmaktadır.
Yulaf, elma, çilek, muz ve kivi ile hazırlanan bu smoothie, bol malzemesiyle vitamin deposu olarak bilinir. Porsiyonu, yaklaşık 240 kalori değerindedir. Avokado, yeşil elma ve nane ile hazırlanan smoothie, ortalama 270 kalori değerindedir. 15 dakika içinde hazırlanır ve afiyetle tüketilebilir.
Üç günlük smoothie diyeti kilo ve yağ kaybınızı desteklemenize yardımcı olur. Daha çok lif alımı sağlayarak kabızlığı, hazımsızlığı önleyerek bağırsak sağlığını korur. Doğru içerik ve miktarda tüketildiğinde ciddi oranda kilo vermenize ve kilonuzu korumanıza yardımcı olur.
Hurmalı Smoothie Tarifi
Çekirdeklerini çıkardığınız ve dilimlediğiniz hurma ve muzu blender'a ekleyin. Üzerine süt ve bademleri ekleyin. Pürüzsüz bir kıvama gelinceye kadar karıştırın. Dilerseniz üzerine tarçın ekleyerek tüketebilirsiniz.
Smoothie çeşitleri genellikle meyve, sebze ve buz ile hazırlanıyor. Ama özellikle kış aylarında buz yerine süt, yoğurt gibi bağlayıcı ürünleri yaptığınız içeceğe ekleyebilirsiniz. Eğer kilo vermek veya biraz detoks yapmak için smoothie tarifi arıyorsanız daha çok yeşil sebze ve meyveleri tercih edebilirsiniz.
Soğuk içilmeli, en azından sıcak içilmemeli-tadı çok daha hoş olur. Tadı yoğun geliyorsa suyla seyreltilerek içilebilir. Çok küçük porsiyonlarla başlanmalıdır. 1 shot bardağı ya da ½ çay bardağı yetişkinlerde başlangıç için yeterlidir.
Şeker ilavesiz sıvı protein kaynağı baz ile smoothie'nizi hazırlamaya başlayın. Sıvı baz olarak su, yoğurt, süt, bitkisel bazlı sütler kullanabilirsiniz.
Malzemeler: 1 küçük muz, 1 elma, 3 yemek kaşığı yulaf, 1 çay kaşığı tarçın ve 1 su bardağı az yağlı yoğurt. Yapılışı: Meyveleri küçük parçalara ayırın ve blender içerisine koyun. Üzerine yulaf, tarçın, yoğurt ekleyerek blenderı çalıştırın. Tüm malzemeler karıştıktan sonra smoothieniz hazır olacak.
Smoothie hazırlamak için donmuş ürünlerinizi buzluktan çıkarın ve gerekli malzemeler ile karıştırarak buz gibi bir içecek elde edin. Yaz akşamlarının en sevilen doğal tarifi olan smoothieleriniz için de el blenderi şart.
Diyelim ki 80-90 kilosunuz, bu detoks içeceğini diyetiyle birlikte yaptığınız zaman dört kiloya kadar verebilirsiniz. Ya da, 60 kiloluk bir kadınsanız, yağ oranınız düşük olduğu ve aşırı kilonuz da olmadığı için, 2 kilo da gidebilir. Yani, kişiye göre değişecektir. Standartları, iki ile dört kilo aralığındadır.
Smoothie kasesi kaç kalori? Hazırladığımız bu kase ortalama 450-500 kalori arasında değişiyor. Oldukça sağlıklı bir öğün alternatifi fakat kalorisi de yüksek.
1 bardak muzlu smoothie kaç kalori? 1 porsiyonu ise 206.2 gram olup 188.6 kalori içermektedir.
Vücudunun ihtiyacına göre, kan şekerini dengeleyen, metabolizmanı hızlandıran, ödem attırıcı özelliği olan birçok tarif yapılabildiği gibi gün içinde ki tatlı ihtiyacını bastırmak içinde özellikli tariflerden faydalanabilirsiniz.
Önemli özelliği katı ile sıvı arasında yoğun kıvamda olması ve kararında karıştırılmasıdır. Fazla karıştırdığınız zaman meyve suyuna döner. Aynı zamanda İngilizcede güler yüzlü ve iki yüzlü anlamına da gelen bu içeceğin yüzümüzü güldürdüğü doğrudur. Görüntüsü milk shake kıvamındadır.
Yoğurt, muz dilimleri, keten tohumu, toz zencefil ve tarçını süte ekleyin. Tüm malzemeleri blenderda püre haline gelene kadar karıştırdıktan sonra smoothie'niz hazır.
Diyet listelerinde mutlaka bulunan chia tohumu, yulaf, yeşil sebzeler, kefir ve doyuruculuğu yüksek meyvelerden yapılan smoothieler diyet zamanlarınızın vazgeçilmezlerinden olabilir. Bir de buzlukta mevsiminde dondurulmuş meyveler varsa dakikalar içinde hazırlanabilir.
Muzun kabuklarını soyduktan sonra elinizle parçalara bölün ve rondonya ilave edin. Son olarak bal ve akçaağaç şurubunu da ekleyin ve rondoyu çalıştırın. Hazırladığınız bu shake, 1000 kalori değerindedir.
Bu durumda öğle yemeği yerine hafif olsun, sağlıklı olsun diye içtiğiniz smoothie aslında ekstra kalori haline geliyor. Bir başka sebep de, özellikle dikkat edilmezse smoothie'nin içinde yeterince protein olmaması. Protein, sindirim sistemini yavaşlatıyor, daha uzun süre tok hissetmemizi sağlıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri