Şınav Çekmenin Faydaları Vücut metabolizmanızı çalıştırır. Enerjinizi artırır ve konsantrasyonunuzu düzenler. Canlılık katar ve bu hevesle daha çok egzersiz yapmanızı sağlar. Kol kaslarınız güçlenir ve bununla birlikte diğer kaslarınız da güçlenir.
Şınav Çekmenin Faydaları Nelerdir? Üst Vücut Gücünü Artırır: Şınavlar, özellikle göğüs, omuzlar ve triceps kasları olmak üzere üst vücut kaslarını güçlendirir. Bu kasları çalıştırmak, günlük görevleri daha kolay yapmanıza yardımcı olur ve genel vücut dayanıklılığınızı artırır.
Her gün nizami 100 şınav çekerseniz triceps ve göğüs kaslarınızda yıkım yaşayabilirsiniz. Kasların bir dinlenme süresi vardır. Şınav çektiğiniz gün kaliteli bir protein içeren yemek yemeniz gerekiyor. Yoksa kaslarınız güçlenmez.
· Kalp atışı ve kan akışı hızlandığı için, kalp ve damar sağlığına faydası vardır. · Düzenli olarak şınav çekmek kondisyon seviyenizi ve gücünüzü artırır. · Antrenmana başlamadan önce şınav çekmek tüm kas gruplarının ısınmasını sağlar. · Metabolizmanızın daha iyi çalışmasına yardımcı olur.
Şınav çekmek için günde şu kadar yapmanız gerekir diye bir kural yoktur, şınav çekme sayısı kişiden kişiye göre değişkenlik gösterir. Yeni başlayanlar için günde 2-3 kez on tekrar yeterli olacaktır.
İlgili 36 soru bulundu
Günde 100 şınav çekmek aşağıdaki yan etkilere neden olabilir: Kanada Egzersiz Fizyolojisi Derneği tarafından sağlanan normlara göre, zindelikleri açısından ortalama olarak erkekler art arda yaklaşık 15-20 şınav çekebilir.
Uzmanlar, göbek eritmek için şınav çekmenin daha etkili olduğunu açıkladı.
Uzun lafın kısası, 30 gün boyunca her gün 20 şınav çekmek karın kası yapmaz. Ancak bu küçük 30 günlük challenge'lar, verimli ve sağlıklı bir yaşam sürmenin basit yollarından biri.
Avustralyalı Lucas Helmke (33), bir saatte 3 bin 206 şınav çekerek rekorun yeni sahibi oldu ve adını Guinness Rekorlar Kitabı'na yazdırdı.
1- Şınav. Evde omuzları genişletmek için herhangi bir ekipman kullanmadan yapabileceğin egzersizlerin başında şınav hareketi gelir. Şınav hareketi, omuz kaslarını sıkılaştırmanın yanı sıra kolları, göğüs kaslarını, tricepsleri, bilekleri ve merkez bölgeni de güçlendirir.
C: Şınavı Yumrumla Çekersek Bi Yararı Olurmu Sertleşmesi İçin ? Her hareketin etkilediği kas grupları farklıdır. Yumruk ile yapılan şınavın göğüs,sırt,triceps,omuz dışında ayrıyetten bileklerini güçlendirir.
Bu bilgilerin yanı sıra sizlere şınavın hangi kaslara etkili olduğunu da açıklayalım. Bacakları, orta gövdeyi ve aslında tüm vücudunuzu çalıştırır. Şınav kaç kalori yaktırır diye merak ediyorsanız da 100 şınavın ortalama 800 kalori yaktırdığını söyleyebiliriz.
Şınav çekerken en doğru nefes alma şekli; vücut ağırlığınızı aşağı indirirken nefes alarak, yukarı çekerken nefes vermenizdir. Böylece daha az yorulacak ve daha az efor sarf etmiş olacaksınız.
Şınav Hangi Kasları Çalıştırır? Şınav, istediğiniz her ortamda vücut ağırlığınızı kullanarak yapabileceğiniz bir antrenmandır. Söz konusu hareket, öncelikle göğüs kaslarını çalıştırır. Şınav hareketi ile çalışan ikinci kas grubu tricepstir.
Nefessiz kalmamaya özen göstermelisiniz. Nizamı şınav çekmek için vücudunuzun başlangıçtan bitişe kadar dik olarak uzanması gerekmektedir. Sırtınızı, bacaklarınızı, boynunuzu kırmamalısınız. Kollarınızı omuz hizasından ayırmamalısınız.
Bilek güçlendirme egzersizleri arasında en etkili olan hareketlerden biri de yumruklarınızla şınav çekmek. İkinci en etkili egzersizlerden biri de Barfiks çekmek. Bu hareket bilek kaslarınızı ve kavrama gücünüzü zorlar ve geliştirir.
Barfiks faydalarını görmek istiyorsanız haftada 2-3 kez çekmeniz gerekir.
En basit duvar pilatesi egzersizlerinden birine örnek verelim. Şınav çekmekte zorlananlar için önerilen duvar şınavı; kol, omuz, göğüs, sırt, kalça ve karın kaslarını çalıştırıyor.
Bu bilgiye ek olarak mekik kaç kalori yaktırır sorusunun da cevabını verelim: Ortalama 70 kilo ağırlığındaysanız 10 dakika içerisinde 50 mekik çekerek 90 kalori yakabilirsiniz. Buna ek olarak 74 kilo ağırlığındaysanız aynı işlemle 99 kalori yakarken 88 kilo olan birisi de 117 kalori yakar.
Kol incelten hareketlerin başında şınav çekmek var. Şınav çekerek kollarınızı kısa sürede şekle sokabilirsiniz. Başlangıçta zorlansanız da pes etmeyin ve denemeye devam edin. Şınav çekmek zaman içinde kolay bir hale gelecek ve kollarınızdaki yağları yok edecek.
Düzenli şınav çekilmesi, vücutta belirli bir zaman sonra düzgün çalışan kaslar anlamını taşır. Üst gövdenin komple çalışmasını sağlayan şınav ile bütün kaslar çalıştırılarak üst gövdenin neredeyse her kası aynı gelişim sürecine girmeye başlar. Şınavı düzenli çekmek vücuttaki tüm kasların gelişmesini de sağlamaktadır.
Şınavın Faydaları
Egzersiz sırasında kalp atış hızını artırmak, kalp kasını güçlendirmeye yardımcı olarak akciğerlere ve vücudun her yerine daha fazla oksijenli kan pompalamasını sağlar. Yapılan araştırmaya göre daha fazla şınav çekmek, daha az kalp hastalığı riskiyle bağlantılı olabilmektedir.
İlk günlerde mümkün olduğu kadar az sayıda şınav çekerek antrenmana başlayabilirsiniz. Birkaç gün sonra şınav sayısını artırabilirsiniz. Örneğin ilk günlerde günde 10 şınav çekip, 1 hafta sonra bu sayıyı 15'e ve her hafta 5 şınav artırmak üzere hedefinizi belirleyebilirsiniz.
Kanepe, yatak gibi yumuşak zemin üzerinde yapılmamalıdır. Yumuşak zeminler, hareket esnasında bel bölgesinde boşluk yaratır ve tüm ağırlığın bu bölgede toplanmasına neden olur. Bu durum bel fıtığı gibi ciddi sorunlara neden olabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri