Şınav çekmek kolları, bacakları ve orta gövdeniz dahil tüm vücudunuzu çalıştırır. Şınav egzersizi omuz, göğüs, sırt, kanat, ön kol (biceps) ve arka kol (triceps) kaslarını aktif olarak çalıştırırken, dolaylı olarak bacak, kalça ve karın kaslarını çalıştırır.
Hayır. Vücudunu dirence uğratman lazım sürekli olarak, bu da ağırlık antrenmanı gerektirir.
ABSOLUT. Kasları şekillendirmen için en küçük yapı taşı olan küçük kas kütlelerini onarman gerekir. Bunu kaba bir spor ile yapamazsın. Başlangıç olarak bu entryden faydalanabilirsiniz.
Geniş tutularak şınav çekildiğinde sırt çalışır. Daha dar şınav çekildiğinde ise arka kollar çalışır. Sırt ve kol kaslarını önemli ölçüde geliştiren elmas şeklinde şınav hareketi, parmak uçları birbirine bakacak şekilde yapılır. Bu uygulamada normal el çırparak yapılan şınav hareketinin tam tersi yapılır.
Günde 100 şınav hareketine kadar yükseltilebilir. Daha önceden aktif biçimde spor yapmamış olan bireylerde durum farklıdır. Bu kimselerde günde 5 şınav hareketiyle egzersizlere başlamak doğru olacaktır. Hatta kasların güçlendirilmesi adına şınavdan önce mekik hareketiyle işe başlanılması önerilebilir.
İlgili 23 soru bulundu
Araştırmacılar, bu büyüme hızının geçmişteki diğer çalışmalara benzer olduğunu belirttiler. Bu bilgilere dayanarak günde 100 şınav çekerseniz kaslarınızın aşağı yukarı ne kadar gelişeceğini bulabilirsiniz.
Her Gün Kol Antrenmanı Yapmayın: Hiçbir kas kütlesi her gün çalıştırılarak büyümez. Kaslarınızı, kendilerini onarmaları için dinlendirmelisiniz. Haftada minimum 3 gün antrenman yapabilirsiniz.
· Düzenli olarak şınav çekmek kondisyon seviyenizi ve gücünüzü artırır. · Antrenmana başlamadan önce şınav çekmek tüm kas gruplarının ısınmasını sağlar. · Metabolizmanızın daha iyi çalışmasına yardımcı olur. · Şınav çekerek daha fazla kalori yakabilir ve böylece daha hızlı kilo verebilirsiniz.
Şınav kaç kalori yaktırır diye merak ediyorsanız da 100 şınavın ortalama 800 kalori yaktırdığını söyleyebiliriz.
Araştırmacılar, tek seferde 40 şınav çekebilen 40 yaş ve üzeri erkeklerin kalbinin daha sağlıklı olduğunu söylüyor. Üstelik bu erkeklerin kalp krizi geçirme riskinin yüzde 96 daha az olduğunu dile getiriyor. Günde 10 tane şınav çekmenin de kalp krizi ve inme riskini azalttığını belirtiyor.
Şınav çekme hareketi birincil olarak göğüs kaslarını çalıştırır. İkincil olarak ise triceps yani arka kol kaslarını ve omuz kaslarını çalıştırır. Ayrıca hareket sırasında bacak kasları, sırt kasları ve karın kasları da çalışır.
İşte kısa sürede kollarınızı inceltmeye yardımcı olacak kol incelten hareketler: Kol incelten hareketlerin başında şınav çekmek var. Şınav çekerek kollarınızı kısa sürede şekle sokabilirsiniz.
Her Gün Şınav Çekmenin Faydaları Nelerdir? Şınav çekmenin faydaları, etkilediği kaslar ile yakından ilişkilidir. Vücudun dik durmasında başlıca öneme sahip olan omuz ve bel kaslarını etkin bir şekilde çalıştırmak için şınav çekilebilir. Bu egzersiz, birbirinden farklı kasları aynı anda çalıştırarak kondisyonu artırır.
Sonuçları bilim dergisi JAMA Network Open'da yayımlanan araştırmada "Alt sınır olarak 11 ya da daha fazla şınav çekebilenlerin kalp-damar rahatsızlığı yaşama riski ciddi oranda daha az" denildi. Uzmanlar, şınavın olası kalp rahatsızlıkları için, koşudan daha iyi bir gösterge olduğunu belirtiyor.
Sürekli olarak devam edebilmek üzere tutarlı bir egzersiz rutini arayışındaysanız, her gün şınav çekmek etkili olabilir. Düzenli olarak şınav çekiyorsanız, üst vücut kuvvetinde artış olduğunu bir süre sonra göreceksiniz. En iyi sonuçları elde etmek için farklı şınav çeşitleri denemeyi ihmal etmeyin.
Şınav çekmek için günde şu kadar yapmanız gerekir diye bir kural yoktur, şınav çekme sayısı kişiden kişiye göre değişkenlik gösterir. Yeni başlayanlar için günde 2-3 kez on tekrar yeterli olacaktır.
Veriler, farklı yaş ve kiloya uyarlandıklarında bile, şınav çekebilme kapasitesiyle uzun dönemli sağlık arasında bağlantı olduğunu ortaya koydu. Buna göre 11-20 kez arası şınav çekebilenlerin daha az çekebilenlere oranla kalp hastalığı riskinin yüzde 64 daha az olduğu görüldü.
Daha önce hayatında hiç spor yapmamış kimseler şınava başlama için günde bir defa ile başlayıp sonrasında arttırabilir. Kas ağrıları hissedilirse bir gün dinlenme ile yapılmalıdır. İlerleyen günlerde kasları geliştirmek için sabah ve akşam olmak üzere günde 2 defa uygulanabilir.
Uzun lafın kısası, 30 gün boyunca her gün 20 şınav çekmek karın kası yapmaz. Ancak bu küçük 30 günlük challenge'lar, verimli ve sağlıklı bir yaşam sürmenin basit yollarından biri.
Sonuç olarak şınav çekmek, kas gücünü ve dayanıklılığını artıran; metabolizmanın daha hızlı çalışmasına yardımcı olan son derece etkili bir egzersizdir. Çekirdek kaslar, göğüs, omuz, arka kol ve hatta alt vücut kasları gibi çok çeşitli kas gruplarını hedef alır.
Güç egzersizi vücudun, erkek cinsel isteğinin temel işaretçisi olan testosteron üretmesini sağlar. Mekik ve şınav çekmeyi ve karın sıkıştırmayı deneyin. Bunlar üst vücudu güçlendirip cinsel ilişki sırasında dayanıklılığı artırabilir.
Sıkı bir disiplin ile ön kol egzersizleri yapılmadığı müddetçe ortalama on iki ay içerisinde kaslarda aktif bir değişim görülür. Kol kaslarının iyice kalınlaşması, dışarıdan belli olması ve kolların daha güçlü olabilmesi için bu hareketlerin tekrarlarına odaklanmak önem taşır.
Küçük bir kas grubu olmasından dolayı kol kaslarıız hızlı bir şekilde gelişecektir. Burada yapılması gereken en önemli şey gösterdiğimiz hareketleri doğru tekrar aralığında ve düzgün bir şekilde yapmanız. Bu gereklilikleri yerine getirdiğinizde 1 ay içinde kollarınızda gözle görülür bir değişim olacaktır.
Bu 10 kg dambıl seti şunları içerir: Egzersizlerinizi evde yapmak için 2 kg'lik 1 dambıl, 1 kg'lik 4 ağırlık ve 2 kg'lik 2 ağırlık. Başlangıç seviyesi için tasarlandı. Kas geliştirme dambılları, eksiksiz bir çalışma ve çok çeşitli kas geliştirme antrenmanı yapmak için ideal bir yardımcıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri