Sınav salonlarına son giriş saati ise 10.00 olarak belirlenmiştir. Salonların kapıları, sınavdan 1 saat önce yani 09.00'da başlayacak ve adaylar sınav salonlarındaki yerlerine bu saatten itibaren alınabilecek. 10.00'da ise kapılar kapanacak ve bu saatten sonra gelen adaylar, sınav salonlarına alınmayacak.
Cevaplama işlemini erken tamamlamış olsalar bile, adaylar sınavın ilk 90 dakikası ve son 15 dakikası içinde sınav salonundan dışarı çıkarılmayacaktır. Ayrıca sınav süresince adayların tuvalet vb. ihtiyaçlarını gidermek için sınav salonundan çıkmaları kesinlikle yasaktır.
29. 2023-YKS'de sınav binasına en geç saat kaçta girilebilir? Adaylar, sınavın sabah oturumlarında saat 10.00'dan sonra; öğleden sonra oturumunda ise saat 15.30'dan sonra sınav binalarına alınmazlar.
2 milyon 573 bin 156 adayın başvurduğu Alan Yeterlilik Testleri (AYT) saat 10.15'de, 338 bin 14 kişinin başvurduğu YDT ise saat 15.45'te uygulanıyor. Yaklaşık 400 bin kişinin görev alacağı sınavlarda adaylar, AYT'de saat 10.00'dan, YDT ise 15.30'dan sonra sınav binalarına alınmayacak.
YKS OTURUMLARI (AYt-YDT) SAAT KAÇTA BAŞLAYIP/BİTECEK? YKS sınavının ikinci oturumu Alan Yeterlilik Testi (AYT) sınavı saat 10.15'te başlayacak ve sınav 180 dakika sürecek. Adaylar saat 10:00'dan sonra bina ve salonlara alınmayacak. Yabancı Dil Testi (YDT) sınavı ise saat 15.45'te başlayacak.
İlgili 19 soru bulundu
YKS'YE SU VE SAAT İLE GİRİLİR Mİ? Adaylar, sınava üzerinde etiket bulunmayan şeffaf pet şişe içinde su getirebilecekler. Ayrıca Sınavın yapıldığı her bir salona en az bir adet duvar saati ÖSYM tarafından sağlandığı için öğrenciler sınava saatle giremeyecek.
Üniversite Tercihleri konusunda 388 cevap paylaştı. Merhaba, sınav başlamadan 1 saat öncesinden açılır ve sınava son 15 dakika kala kapılar kapanır ve içeriye artık kimse alınmaz.
Sınav salonlarına son giriş saati ise 10.00 olarak belirlenmiştir. Salonların kapıları, sınavdan 1 saat önce yani 09.00'da başlayacak ve adaylar sınav salonlarındaki yerlerine bu saatten itibaren alınabilecek. 10.00'da ise kapılar kapanacak ve bu saatten sonra gelen adaylar, sınav salonlarına alınmayacak.
1. Öğrencilerin, sınav başlamadan en az on dakika önce, önceden belirlenmiş sınav salonunda hazır bulunmaları gerekir. Oturma düzeninin sağlanmasında gözetmenler yetkili ve sorumludurlar. Yanlış sınava veya belirlenmiş olan sınıf dışında başka bir yerde sınava girmek sınavın geçersiz sayılmasına sebep olur.
Gözetmen/Yedek Gözetmen
Salon Başkanının yetki ve sorumluluğunda olmak üzere, görevlendirildiği salonda, sınavın kurallara uygun olarak yürütülmesini gözetir ve Salon Başkanına her konuda yardım eder. Sınavın başlama saatinden en az 1 saat 15 dakika önce görevli olduğu binada bulunur.
Eğer son 15 dakika çıkış yapılırsa sınavda tek kişi kalma ihtimali yükselir.Bu da o kişeye içerideki gözetmenlerden yardım yapılabileceği anlamına geliyor bu olayı önlemek için son 15 dakika çıkış yapılamıyor.
"Dikkatini toparlamayan sınav stresi ve kaygısıyla baş edemez" Dr. Öğretim Üyesi Ahmet Alkayış, sınavdan birgün öncesinde ders çalışmanın stres ve kaygıyı artıracağını ifade ederek, "Sınava bir gün kala çalışma bırakılmalı. Aksi takdirde sınav gününe kadar çalışmak, soru çözmek stres ve kaygıyı artırabilir." dedi.
Cevap: Sınav, 10.10'da biter.
Kâğıt, kitap, defter, not vb. dokümanlar; pergel, açıölçer, cetvel vb. araçlar; cep telefonu, bilgisayar, tablet, telsiz, kamera vb. iletişim, depolama, kayıt ve veri aktarma cihazları; ruhsatlı veya resmi amaçlı olsa bile silah ve silah yerine geçebilecek nesneler ile sınava girmek kesinlikle yasaktır.
Temel Yeterlilik Testinin 135 dakika olan sınav süresi, 30 dakika artırılarak 165 dakika olarak uygulanacak. Buna göre güncel sınav süreleri şu şekilde olacak: TYT : 165 dakika. AYT : 180 dakika.
Tüm kameralar izlenir , uygunsuz harekette bulunanlar ( özellikle soruların tamamının altını çizerek çözenler) tespit edilerek ÖSYM sınavlarından 3 ay men edilir .
Kurşun kalem, silgi, kalemtıraş, şeker, peçete, ÖSYM tarafından temin edileceğinden, şeffaf pet şişe içerisindeki su dışında hiçbir araç, gereç, içecek ve yiyeceği sınava gireceğiniz binaya getirmeyiniz. Sınava şeffaf pet şişe içerisinde su getirebilirsiniz.
Sınavların zamanı, en az bir hafta önceden öğrencilere duyurulur. Bir sınıfta/şubede bir günde yapılacak sınav sayısı ikiyi, her bir sınav süresi ise bir ders saatini geçemez. Ortak değerlendirme yapılmasına imkân vermek üzere; sınavlar ilgili zümre kararı doğrultusunda okul müdürlüğünce ortak olarak da yapılabilir.
Sınavların geçerli sayılması, her şeyden önce sınav kurallarına uyulmasına bağlıdır. Kurallara aykırı davranışta bulunan ve yapılacak uyarılara uymayan adayların kimlikleri tutanağa yazılır ve sınavları geçersiz sayılır. Sınav süresince, görevliler dâhil, salonda kimse sigara, pipo, puro vb. şeyleri içmez.
Oturum TYT 165 dakika, YKS 2. Oturum AYT 180 dakika, YKS 3. Oturum YDT 120 dakika sürmektedir. Adaylar sınavın ilk 90 dakikası ve son 15 dakikası içinde sınav salonundan dışarı çıkarılmayacak ve sınav süresince tuvalet vb. ihtiyaçlarını gidermek için sınav salonundan çıkmaları yasaktır.
Adayların sınava kalan süreyi kendileri için verimli kullanmaları tavsiyesinde bulunan Öztürk, "Takıldıkları konulara göz gezdirebilirler. Bu noktada öğretmenlerinden de destek alabilirler. Ancak sınavdan iki gün önce ders çalışma bırakılmalı.
Üç oturumdan oluşan YKS iki gün boyunca TYT, AYT, YDT olmak üzere üç ayrı sınav ile gerçekleştirilecek. TYT 17 Haziran Cumartesi günü saat 10.00'da, AYT 18 Haziran Pazar günü saat 10.00'da, YDT 18 Haziran Pazar günü saat 15.30'da yapılacak, YKS giriş belgesi geçtiğimiz günlerde ÖSYM tarafından yayınlandı.
En çok merak edilen konular içerisinde TYT sınavına kaçıncı sınıfta girileceğidir. Temel yeterlilik sınavı için lise son sınıf öğrencileri ya da liseden mezun olmuş öğrenciler giriş yapar. Genel olarak lise düzeyindeki 9. ve 10. sınıfta öğrenilmiş konular bu sınav içerisinde bulunur.
Merak edilen AYT nedir sorusu ile beraber aynı zamanda bu sınava kaçıncı sınıfta girileceği öğrenilmeye çalışılıyor. Bu sınava lise son sınıf öğrencileri ile beraber liseden mezun olmuş kişiler girer.
Buna göre, adayların ve sınav görevlilerinin üstleri emniyet güçleri tarafından elle ve detektörle aranacak. Cep telefonu, saat, kablosuz iletişim sağlayan bluetooth ve benzeri cihazlar ile küpe, broş, metal para gibi metal içerikli eşyalar ve her türlü elektronik/mekanik cihaz bina içine alınmayacak.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri