4. Çok sıcak su ile yıkamayın. Hassas bardaklar bulaşık makinesinde 60 ile maksimum 63 derece arasında (DIN ve VGG uyarınca) hassas yıkama programında yıkanmalıdır. Yüksek sıcaklıklarda yıkanırlarsa bir süre sonra matlaşırlar.
Kırılgan/hassas program (40° - 45°c): adından da anlaşılacağı gibi narin tabaklar ve bardaklar için idealdir. Günlük program (50°C ila 65°C): orta derecede kirli bulaşıkların günlük yıkanmasını sağlar. Yoğun yıkama: Tencere, tava ve mutfak eşyaları gibi çok kirli bulaşıklar için (70°C ila 75°C).
Yoğun ve Karma: Çok Kirli Bulaşıklar
Oldukça kirli ya da uzun süre beklemiş bulaşıklarınız için kullanabileceğiniz bu programlar 70°C su sıcaklığı uyguluyor. Yoğun program, aşırı yağlı tencere ve tavalar için uygunken Karma program sayesinde üst sepette hassas, alt sepette kirli tencere ve tavalar yıkanabiliyor.
Suları sert olan bir bölgede yaşıyorsanız bulaşık makinenizde kireç kalıntıları ile karşılaşmış olabilirsiniz. Bu kalıntılar bardaklarınıza ve tabaklarınıza yapışarak puslu bir görünüme neden olabilirler. Neyse ki bardaklarınızdaki kireç kalıntıları temizlenebilir ve kolaylıkla önlenebilirler.
Bardakların etiketlerinde aksi yazmadığı sürece cam ve seramik bardaklarınızı gönül rahatlığıyla bulaşık makinesinde yıkayabilirsiniz. Doğru bulaşık makinesi ve deterjan seçimi, temizlerken bulaşıklara zarar vermediği gibi her zaman tertemiz ve parlak olmasını sağlar.
İlgili 23 soru bulundu
Sıcak su ve bulaşık deterjanı kullanarak cam bardaklarınızı temizleyebilir, bu noktada ısının gücünden yararlanabilirsiniz. Buğulu bardaklar nasıl temizlenir sorusu için uygun yöntem arıyorsanız limon ve karbonat gibi doğal seçenekleri de deneyebilirsiniz.
Bu ürünlerin hammaddesi borosilikat adı verilen ısıya karşı yüksek dayanımlı ve ısı yalıtımlı camdır. Isı yalıtımlı olması sayesinde sıcak içecekleri daha uzun süre sıcak, soğuk içecekleri de daha uzun süre soğuk tutar. Çift katlı yapısı ile elinizin yanmasını ya da üşümesini de engeller.
Bir sonraki çevrimde aşırı köpük oluşumunu önlemek için parlatıcının dökülmüş kısımlarını bir bezle silin. Parlatıcı miktarı 0 ile 6 arasında değişen seviyelerde ayarlanabilir. Fabrika ayarı 5'tir. Parlatıcı miktarını yalnızca iz bıraktığında (ayarı düşürün) veya bulaşıklarda su kaldığında (ayarı yükseltin) değiştirin.
Kireç tortusu özetle, kireçli suyun görünen sonucudur. Bulaşık makinesinden çıkan bardaklar üzerindeki beyaz bir kalıntı, bulaşıklar üzerinde sık sık gördüğünüz su lekeleri ve bulaşık makinenizin kapağı etrafında gri veya beyaz bir birikinti kireç tortusuna işaret eder.
Sirke ile Bardak Sarılığı Temizleme
Bu suya bir su bardağı sirke eklenir ve karıştırılır. Bekletme: Bardaklar bu sirke karışımında 15-20 dakika bekletilir. Sirkenin asidik özelliği, bardaktaki leke, kireç ve mineral birikintilerini çözer. Durulama: Bekletme işleminden sonra bardaklar alınır ve bol suyla durulanır.
Modelinizin belirli yıkama programlarının su ve enerji tüketimini öğrenmek için bulaşık makinesi kılavuzunuza başvurun. Eko programı genellikle su ve enerjide düşük tüketim sağlar.
Eco programlarında su 60 yerine genelde 40 dereceye çıkartılır. Yani suyu ısıtmak için enerjiden tasarruf edilir. Ayrıca su miktarı da daha azdır ve fazla su tüketiminin önüne geçilir. Isıtmadan tasarruf edilen enerji o kadar yüksektir ki, yıkama süresi bu nedenle uzun tutulur.
Bulaşık makinelerine yapılan yorumlar dikkate alındığında; en iyi bulaşık makinesi markaları sıralamasında Arçelik, Electrolux ve Hoover bulunuyor. 2023'te satın alınabilecek bulaşık makinesi tavsiyesi olarak da Arçelik 6144, Altus 413 P, Profilo BMA6253EG modelleri; ucuz fiyatlı, enerji tasarruflu ve çok sayıda ...
Kurutma işlemi için sıcak hava ile buluşan bulaşıkların üzerinde kalan su damlacıkları sıcakla beraber kurur. Bunun sonunda da başta cam olmak üzere birçok yüzeyde daha mat, lekeli ve damla izlerinin hakim olduğu bir duruş oluşur.
Tahta kaşık, oklava, kesme tahtası gibi malzemeler suyu ve deterjanı emebildikleri için makinede yıkanması uygun değildir. Ayrıca tahta eşyaları makinede yıkamak kararmalarına ve bakterileri içine çekmelerine neden olabilir. Bulaşık makinesi, teflon yüzeylere zarar verdiği için bu ürünlerin makineye atılması önerilmez.
Makinenizin tuz haznesine tuz eklediyseniz ve makine içerisine taştıysa temizleyin. Kısa bir yıkama programı seçtiğinizde ya da makinenin kapağını hemen açtığınızda su ve kireç lekeleri kalabilir. Ayrıca parlatıcınız bitmiş ya da parlatıcı ayarı düşük kalmış olabilir.
Bulaşık makinesine tuz koymazsanız makineniz bu durumdan zarar görmez. Fakat makineye tuz eklediğinizde bulaşıklarınızın temizliği ve zarar görmemesi kapsamında verimli kullanım sürecini derhal hissedersiniz. Bu nedenle uzmanlar bulaşık makinesi tuzunun her durumda kullanılmasını tavsiye ederler.
Filtre, makinenin içindeki büyük parçacıkları tutar ve zamanla tıkanabilir. Daha sonra makine içindeki tüm yüzeyleri bir bulaşık deterjanı ve sıcak su karışımı ile temizleyin. Makine içinde biriken kireç ve mineral tortularını gidermek için beyaz sirke veya bir limon suyu/karbonat karışımı kullanabilirsiniz.
Cam ürünlerinizi “alüminyum” içeren malzemelerle birlikte yıkamayın. Bulaşık makinesinde “alüminyum” çözünerek suya karışmakta ve cam ürünlerde bozulmalara neden olmaktadır. (Bazı tava ve tencerelerin tabanları alüminyum içerebilmektedir.) Alüminyum içeren deterjanların da cam ürünlere olumsuz etkileri vardır.
Tuz kullanımı gerekliliği
Tuz haznesi boş olduğunda ışık yanabilir. Üçü bir arada deterjan kullanıyorsanız tuz eklemenize gerek yoktur. Servis, ürün kurulumu için geldiğinde tuz kullanmanızı önermediyse, hazneye tuz eklemesi yapmanıza gerek yoktur. Tuz ışığının yanması da sorun olmayacaktır.
Makinenizin ön kısmındaki tuşların olduğu bölümde yer alan parlatıcı ışığı yanıyorsa, haznedeki parlatıcı bitmiş olabilir.
Bu nedenle bulaşık makinesi parlatıcısı yerine elma sirkesi kullanabilirsiniz. Sirke ve limon tuzu karışımı bulaşıklarınızı temizlemeye ve parlatmaya yetiyor. Bulaşıklarınızı sağlıklı bir şekilde yıkayabilmek ve iyi bir şekilde temizlemek istiyorsanız sirke ve limon tuzu karışımını kullanabilirsiniz.
Ağrıların giderilmesi ve ödem çözülmesinde etkilidir. Migren, bel-boyun fıtıkları, eklem ağrıları, karaciğer sorunları, kalp hastalıkları, psikolojik hastalıklar, unutkanlık, göz problemleri, kronik yorgunluk, tansiyon gibi bağışıklık sistemine bağlı tüm kronik hastalıkların tedavisinde başarıyla uygulanır.
Kulplu pipetli bardak, yaz mevsimi başta olmak üzere daima beğeni toplayan bir çeşittir. Pipetli tasarım, içeceğin kolay bir şekilde içilmesini sağlar. Soğuk meşrubatların sunumunda tercih edilen pipetli model, şeffaf ve mat olarak tasarlanır.
Bardaklardan gelen emiş, bardakların yerleştirildiği bölgeye dolaşımı artırır. Bu bölgeye ilave kan akışı, kas gerginliğini hafifletmeye ve hücre onarımını desteklemeye yardımcı olur. Kupa tedavisi ile dolaşımın artırılması dolaşım bozukluğuna bağlı selülit görünümünü azaltmaya yardımcı olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri