Sorunuzun cevabı hayır. 2. Üniversite kapsamında tek bir hakkınız var.
Aynı anda iki örgün lisans ya da iki örgün önlisans bölümünde okunamaz. Fakat biri lisans, biri önlisans iki bölüm okunabilir. Biri uzaktan ya da açık, biri örgün olursa da olur. Yani sonuç olarak aynı anda örgün iki lisans ya da aynı anda örgün iki önlisans okunamaz.
İki uzaktan önlisans aynı anda okunur mu? 1 örgün hakkın var. aöflerde de aynı ünide 2 bölüm olmuyor. toplam 4 üniversite aynı anda okunabilir.
Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinin herhangi bir lisans bölümünde veya önlisans programına halen kayıtlı olan öğrenciler İkinci Üniversite kapsamında kayıt yaptıramaz. Çünkü Açıköğretim sistemine göre öğretim yapan fakültelerde aynı anda iki programda okumak mümkün değildir.
AÖF ikinci üniversite 2023-2024 kayıt başvuru tarihleri netleşti. AÖF'ün 2023-2024 eğitim yılı akademik takviminde yer alann bilgilere göre AÖF ikinci üniversite kayıt işlemleri 57 gün sürecek. Kayıtlar 21 Ağustos 2023 Pazartesi günü başlayacak ve 16 Ekim 2023 Pazartesi günü sona erecek.
İlgili 33 soru bulundu
Sınavsız İkinci Üniversite kayıtları 7 Ağustos - 30 Eylül 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir. Başvuru, kayıt ve ödeme işlemleri https://basvuru.ankara.edu.tr/basvurular/ikinci-universite/giris adresinden yapılacaktır.
MADDE 5 – (1) Öğrencilere, öğrenimlerini tamamlamaları için tanınan program süresi; 2 yıllık önlisans programları için 4 yarıyıl, 4 yıllık lisans programları için 8 yarıyıldır.
Sınavsız İkinci Üniversite Nedir? Açıköğretim sistemi ile eğitime başlamak için üniversite sınavında ilgili puan türünde barajın üzerinde bir puan almak gerekir. Fakat halen bir üniversitede öğrenim gören öğrenciler ile mezun olan öğrenciler sınavsız ikinci üniversite imkanından yararlanabilirler.
Yükseköğretim kurumlarında örgün, uzaktan eğitim ve açıköğretim sistemi programlarında aynı anda farklı düzeylerde (Ön Lisans, Lisans ve Lisansüstü) eğitime devam edilebilmekte ancak aynı anda iki örgün ön lisans veya iki örgün lisans programında eğitime devam edilememektedir.
İkinci üniversite programlarına aynı alanda olmamak şartıyla herhangi bir lisans veya ön lisans programından mezun olan, okuyan ya da yeni başlayacak öğrenciler başvuru yapabiliyor. Ön lisans öğrencileri ve mezunları ön lisansa, lisans öğrencileri ve mezunları ise lisans programlarına başvuru yapabiliyorlar.
Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinde sınıf kavramı bulunmamaktadır. Bu nedenle öğrenciler 1, 2, 3 ve 4. sınıf olarak ayrılmazlar. Öğrenciler güz dönemi derslerini güz döneminde, bahar dönemi derslerini bahar döneminde almak zorundadırlar.
40 – 45 notları arasında DC harf notu ile1,30 koşullu geçer. 33 – 39 notları arasında DD harf notu ile 1,00 koşullu geçer. 0 – 32 notları arasında FF harf notu ile 0,00 kalır.
2022-2023 eğitim öğretim yılında öğrenciler AÖF'te ders geçme notu alt sınırı 35 olarak belirlendi.
Herhangi bir yükseköğretim kurumundan lisans eğitimi alanlar, ikinci üniversite kapsamında sınavsız olarak açıköğretim lisans ya da önlisans programına kayıt yaptırabilecek. Sınavsız ikinci üniversite AÖF, AUZEF ve ATA AÖF bünyesinde gerçekleştirilebiliyor.
İkinci Üniversite Nedir ? Sınavsız İkinci Üniversite, yükseköğretim kurumlarının aynı alanda olmamak şartıyla herhangi bir lisans veya önlisans programından mezun olan, okuyan ya da yeni başlayacak öğrenciler için ikinci diploma sahibi olma şansı veren kaçırılmayacak bir fırsattır.
Yükseköğretim Kurumları'ndan daha önce; ön lisans veya lisans programlarından mezun olan öğrenciler, ikinci üniversite kapsamında Açıköğretim Fakültelerine sınavsız kayıt olabilmektedir.
Açıktan üniversite okumak, öğrenciler tarafından tercih edilebiliyor. Açıköğretim üniversitelerinde istenen çok fazla bölüm bulunuyor. İstenilen bölümler seçilerek, kişilerin açıköğretim eğitime katılması mümkündür.
Sorumuzun cevabı evet. Eğitim hakkı anayasal bir hak olduğu için kimsenin onu engelleme veya inkar etme yetkisi yoktur.
Adaylar, aof.anadolu.edu.tr adresinden Kayıt Otomasyonu bağlantısı "İkinci Üniversite" linkine tıklayarak internet başvurularını gerçekleştirebilecek. Daha sonra kayıt için gerekli belgeleri hazırlayarak, banka ödemesini yaptıktan sonra AÖF Bürolarından kayıt işlemlerini tamamlayacaklardır.
Hayır ücretsiz değildir. Okulların dönemlik harç ücretleri yatırılarak ikinci üniversite kapsamında okumaya devam edilebilir.
Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi (AÖF) kayıtları alınmaya başlandı. Üniversiteye kayıt yaptırmaya hak kazanan tüm aday öğrenciler, öğretim yılı başında kayıt için istenen belgeler ile birlikte ilgili birimin kayıt bürosuna başvurarak veya e-Devlet üzerinden kayıt yaptırabiliyor.
Azami süreler ise öğrencinin kayıt yaptırdığı dönemden başlamak üzere önlisans programları için 8 yarıyıl, lisans programları için 14 yarıyıldır. Öğrenci, azami süreler boyunca öğrencilik haklarından yararlanır. Öğrenci, kayıt yenilemediği dönemlerde öğrencilik haklarından yararlanamaz.
İkinci üniversite hakkı bir kez ile sınırlı değildir. Yani AÖF'de bir bölüm bitirip başka bir bölüme başlamak açık olan bölüm sayısı kez mümkündür.
Açıköğretim Fakültesi'nin 2002 yılında hayata geçirdiği sınavsız 'İkinci Üniversite' programları kayıtları sona erdi.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri