g) Öğretmenler, verdikleri dersleri, yaptırdıkları ödevleri, yaptık ları deneyleri ve yoklama konularını her derste sınıf defterine yazarak imza ederler.
Sınıf defterleri dış kapak kısmı ve ilk sayfada sınıfa ait bilgiler yer alır. Sınıf defteri iç kısmında ise; ders başlığı, ders kazanım notları, tarih, yoklama fişi, mühür ve imza bölümleri bulunur.
SINIF BAŞKANININ GÖREVLERİ 1. Sınıfta öğretmen olmadığında en yetkili kişi sınıf başkanıdır. 2. Sınıf defterini ve yoklama fişini müdür yardımcıları odasından alır ve teslim eder.
Hocam okulun parası varsa okul alır. Ama köy okuludur, kantini veya veli bağışı yoktur.
A) OKULLAR : a)Kurumda tutulan defterlere; sayfa numarası verilir, sayfalar mühürlenir ve sonu kurum müdürü tarafından tasdiklenir. d)Bütün defterlerle çizelge ve dosyaların kazıntısız ve silintisiz bulunması gerekir.
İlgili 18 soru bulundu
Sınıf Defterini Yanlış Doldurdum 23 Nisan'ı 24 Nisan Salı Gününe Yazmışım Ne Yapmalıyım? Resmi evrakta düzeltme yapmanın tek bir yolu vardır. Yazının hepsinin üzeri tek çizgiyle çizilir ve üstüne sehven yapılmıştır yazılarak ad-soyad imza yapılır. Yer varsa doğrusu yazılır-yoksa geçilir.
Çünkü sınıf defteri resmi bir evrak statüsündedir.
Kimsenin haberi yoksa yeni defter alınır doldurulur. Birilerinin haberi varsa şikayet konusu oluşmuşsa tutanak tutulur. Yeni defter alınır doldurulur.
Defterlerde sayfaların birleştiği yer, okul mührü ile mühürlenir. Defterlere ilk sayfadan başlayarak sayfa numaraları yazılır ve defterin kaç sayfa olduğu belirtilerek onaylanır.
Bütün resmi evraklar gibi, sınıf defteri de mavi kalemle doldurulur sayın hocam. Pastel boya ile de yazmayın diye yönetmelik yok.
Gerçek veya tüzel kişi olup olmadığına bakılmaksızın her tacir yevmiye defteri, envanter defteri ve defteri kebiri tutmakla yükümlüdür. Gerçek kişi tacirlerden VUK'a göre ikinci sınıf tüccar sayılanlar, işletme hesabına göre defter tutarlar.
Okul müdürleri, okulda çalışan öğretmenlere istenmeyen davranışlar karşısında 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 126. maddesine göre uyarma, kınama ve aylıktan kesme cezalarını verebilir.
Yönetmeliğe göre hayır veremez.
Öğretmenlerin defter doldurma zorunluluğu, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen yönetmelikler çerçevesinde gerçekleştirilir. Bu zorunluluk, okullarımızda isteneni seviyede öğretim yapılmasını sağlamak amacıyla uygulanır.
En arka sayfaya "İş bu defter ... sayfadan oluşmaktadır" yazıp imzalarsınız. Defterleri kapatırken de "2012 yılında ... adet evrak gelmiş olup, tarafımızından kayıt altına alınmıştır." şeklinde yazarak altını imzalayıp, kaşeleyip onaylarsınız.
Birinci ve ikinci sınıflarda yazma çalışmalarında, kılavuz çizgili yazı defterleri; üçüncü sınıftan itibaren normal çizgili defter kullanılmalıdır.
Türk Ticaret Kanunu'nda defter ve belgelerin saklanma süresi 10 yıl olarak belirlenmiştir.
Ders/sınıf defterleri resmi belgedir ve resmi belgeler kurumlarda muhafaza edilir.
Merhabalar, Kareli veya çizgili defter kullanmak genel kapsamda kişinin tercihine kalmış bir durumdur. Buna karşın sözel ağırlıklı olan derslerde çizgili, sayısal ve çizim gerektiren derslerde ise kareli defter tercih edilmektedir.
Sizin raporlu olduğunuz günlerde idarecilerden birisi derse girmeli ve defteri o doldurmalı. tek öğretmenseniz "Öğretmen raporlu" yazılır.
Sınıf defteri dersin disiplinli ve olması gibi işlenip işlenmediğinin kontrol etmeyi sağlar. Defterde öğretmenin imzasını da yer alması derse öğretmenin girdiğinin de en büyük kanıtı olmaktadır. Dersin resmiyet kazanmasında sınıf defteri oldukça etkili olmaktadır.
g) Öğretmenler, verdikleri dersleri, yaptırdıkları ödevleri, yaptık ları deneyleri ve yoklama konularını her derste sınıf defterine yazarak imza ederler.
Sınıf defterine sadece kazanım numarası yazılıp bırakılamaz. Kazanım uzunsa dahi kazanım kısaltarak yazılmalıdır. Hafta içerisinde aynı kazanımlar var ise ilk güne numara ile kazanım birlikte yazılır. Diğer günlere ise sadece kazanım numarası yazılabilir.
halen resmi kurumlarda kullanılan her türlü defterde olması gereken ibare. defterin tüm sayfaları ait olduğu kurum mühürü ile damgalanarak, sayfaları numaralandırılır. en son sayfaya işbu defter x sayfadır ibaresi yazılarak, kurum müdürü tarafından bir kez daha onaylanarak, imzalanır.
ders defterini imzalamamak idari bir suçtur. varsa ek ders kesilir ayrıca idari soruşturma açılır mazeretsiz mesaiye gelmemekten....
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri