Sınıf kuralları okul tarafından, öğretmen tarafından ya da öğretmen ve öğrencilerin ortak kararları olarak belirlenebilir.
Sınıf kurallarını öğretmen tek başına belirlememelidir. Öğrencilerin katılımıyla birlikte ve uygulanabilir ölçüde belirlenmelidir. Ödül ve ceza sistemi çok iyi belirlenmelidir.
Bu sınıf ortamlarında öğrenciler fikirlerini paylaşabilir, sınıf kurallarını ortaklaşa belirler ve kendi öğrenmeleri ve öğrenme ortamının nitelikleri konusunda karar verme hakkına sahiptir.
görülebilir. Sınıf yönetiminin dördüncü boyutunu ilişki düzenlemeleri oluşturur. Sınıf kurallarının belirlenip öğrencilere benimsetilmesi, sınıf yaşamının kolaylaştırılmasına yönelik öğrenci-öğrenci, öğrenci-öğretmen ilişki düzenlemeleri, özellikle, bir sonraki boyut olan davranışı da şekillendirici etkinliklerdir.
İlgili 27 soru bulundu
Sınıf kuralları okul tarafından, öğretmen tarafından ya da öğretmen ve öğrencilerin ortak kararları olarak belirlenebilir. Öğretmenler, genellikle sınıf içi kuralları öğrenciler ile belirleyerek, onların kurallara uymasını kolaylaştırmış olurlar.
Posterler: Öğrenciye, belirlenen kuralları gösteren, örneğin güven- lik kuralları, hijyen kuralları v.b. ile ilgili posterler sınıfa, kafeteryaya ve okul koridorlarına asılır.
Destek, özel eğitime ihtiyacı olan çocuklar ve onların aileleri de dahil olmak üzere farklılıklardan etkilenmiş bireylere kapsayıcı eğitim bağlamında hizmet sunan öğretmenlerin, uzmanların ve uygulayıcıların, sistematik bir şekilde desteklenmesi için gerekli altyapının oluşturulması ve sürdürülmesidir.
Kurallar, toplumsal düzenin sağlanması için gereklidir. Okullarda ve sınıflarda etkili bir eğitim- öğretimin yapılabilmesi için de kurallar bir zorunluluktur. Sınıf kurallarının uyulması ve benimsetilmesi gerekmektedir. Böylelikle eğitimin niteliğinin artması sağlanacaktır.
Sınıf kuralları oluştururken dikkat edilmesi gereken kriterler Nelerdir? 1) Sınıf kuralları 7 (yedi) maddeyi aşmamalıdır.
İLKOKULDA 1 KEZ SINIFTA BIRAKILABİLİR
Yönetmelik ilkokulda sınıf tekrarına çok sıcak bakmıyor. Bu yüzden bir kereye mahsus veli talebi ile sınıfta bırakılacağı hüküm altına alınmıştır. Öğretmen veya okul idarecisi tek başına ilkokulda okulda devam eden öğrenciyi sınıfta bırakamaz.
Sınıf Değiştirilmesi her zaman mümkün olan bir işlem değildir ve okul müdüriyetinin onayına bağlı olarak yapılabilecek bir işlemdir.
Kolye, yüzük, küpe, bilezik vb. aksesuar takmak, kumaş veya deri yelek, Okul kıyafetinde öngörülen dışında hırka ve kazak vb. giyilmesi yasaktır. Hiçbir şekilde yüksek tabanlı, topuklu ayakkabı ve sandalet giyilmemelidir. Kız öğrenciler makyaj yapamaz, saçlarını boyatamaz ve oje kullanamazlar.
Örgüt-Yönetim: Bir grup insanın ortak ve açık bir amacı gerçekleştirmek üzere bir otorite ve sorumluluk hiyerarşisi içinde bir araya geldikleri yapıdır.
Sınıfta zaman yönetiminin amacı, eğitimin amaçlarını gerçekleştirmek için ders süresini etkili ve verimli kullanmaktır. Sınıfta zaman yönetimi kritik bir süreçtir. Bu durum, zamanın ve sınıfın kendine özgü özelliklerinden kaynaklanmaktadır.
Bu değişkenler; öğrenci özellikleri ve gereksinimleri, okulun yapısı, öğretmenlerin kişisel özgeçmişi, okul amaçlarına ilişkin inançları, sınıf yönetimi alanında aldıkları eğitim ve okulun benimsediği kurallar olarak sıralanabilir (Şahin ve Altunay, 2011). (Celep, 2008).
Eğitim Ortamının Yerleşim Düzenleri olarak dörde ayrılmaktadır. Sıralı yerleşim , bireysel yerleşim , çok gruplu yerleşim ve tek gruplu yerleşim olmak üzere.
Örneğin; sınıfa geç gelmek, sınıfa gürültüyle girmek, başkalarına bağırmak, üzerine yürümek, tartaklamak, tehdit etmek, saldırmak; haşin davranmak; arkadaşlarına hükmetmek; zorbalık yapmak; makul eleştirilere düşmanca tepki göstermek; kırıcı ve küfürlü konuşmak, sözle taciz etme, arkadaşlarına sahte ithamlar yöneltmek, ...
Kurallara uymaya rehberlik etme ve gözden geçirme Kuralların Gerekliliğini Tartışma Kural geliştirmenin ilk adımı, kural geliştirmenin ve bu kurallar üzerinde görüş birliğine varmanın neden önemli olduğu tartışılmalıdır. Bu basamağın amacı kuralların kolay kabulünü sağlamaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri