Başarısız derslerinin olması yatay geçiş yapmana engel olmaz.
Tekrar dersi bulunan öğrenci yatay geçiş müracaatında bulunamaz. -Lisans diploma programlarının ilk iki yarıyılı ile son iki yarıyılına yatay geçiş yapılamaz.
Merkezi yerleştirme puanı ile yatay geçiş kapsamında ön lisans ve lisans programları arasında geçiş yapabilirsiniz. Başarısız olduğum ders/dersler yatay geçiş yapmama engel mi? Yatay geçiş şartlarını sağlıyorsanız başarısız dersinizin olması yatay geçiş yapmanıza engel değildir.
Alttan dersim var üniversitenize kurumlar arası yatay geçiş yapabilir miyim? Hayır. Alttan dersi olanlar üniversitemize yatay geçiş yapamaz. (Ek Madde 1 kapsamında yatay geçişte bu şart aranmaz.)
Hayır, engel değildir. Önemli olan başarısız derslerin bulunmamasıdır.
İlgili 23 soru bulundu
Yatay geçiş yapabilmek için öğrencinin genel not ortalaması 100 üzerinden en az 60 olmalıdır. Bu alt sınır üniversiteler tarafından yükseltilebilir. Bir öğrencinin yatay geçiş başvurusu yapabilmesi için, lisans okuyorsa hazırlık sınıfı hariç 2 dönem bitirmiş olmalıdır.
Öğrencinin yatay geçiş başvurusunun olumlu sonuçlanması durumunda kayıt yaptırmaması herhangi bir sorun teşkil etmez. Öğrenci, kayıtlı olduğu diploma programına devam edebilir.
MADDE 6 – (1) (Değişik:RG-18/3/2016-29657) Önlisans ve lisans diploma programlarının hazırlık sınıfına; önlisans diploma programlarının ilk yarıyılı ile son yarıyılına, lisans diploma programlarının ilk iki yarıyılı ile son iki yarıyılına yatay geçiş yapılamaz.
Ön lisans diploma programlarında ikinci yarıyıl ve üçüncü yarıyıl başlarında, lisans diploma programlarında ikinci sınıf ve üçüncü sınıf başlarında yatay geçiş başvurusu yapılabilir.
Lisans programlarında sadece güz dönemi için, Önlisans programlarında güz/bahar dönemi için yatay geçiş başvurusu yapabilirsiniz. Yatay geçiş başvuruları akademik takvimde belirtilen tarihlerde gerçekleşmektedir.
Yatay geçişle gelen öğrenci, önceki diploma programından almış olduğu eşdeğer derslerinden muaf tutulur ve muaf tutulduğu derslerle birlikte önceki yükseköğretim kurumundan almış olduğu tüm dersleri, transkriptine işlenir; ancak bu derslerin notları, akademik ortalamanın hesabında dikkate alınmaz.
- Öğrenciler merkezi yerleştirme puanına göre sadece bir defa yatay geçiş yapabilirler. Ancak, söz konusu madde uyarınca yatay geçiş yapan öğrenciler ÖSYM merkezi yerleştirme sonucu kayıt hakkı kazandıkları yükseköğretim kurumuna daha sonraki başvuru tarihlerinde geri dönebilirler.
-merkezi yerleştirme puanıyla yatay geçiş, sınava girdiğiniz yıldaki ösym puanınızın tuttuğu okula-bölüme geçiş yapabilirsiniz, bu konuda herhangi bir kriter yok. yani ister okula hiç gitmemiş olun ister sınıfta kalmış ister sınıfı geçmiş, bunlar saydırabileceğiniz dersler haricinde bir önem arz etmiyor.
GANO ile yatay geçiş yapabilmek için bulunduğunuz bölümde 1 yılı bitirmiş olmanız gerekmektedir. Yani en erken 2. Sınıfta başvuru yapabilirsiniz. Kesin bir koşul bulunmamakla beraber, birçok üniversite GANO ile yatay geçişte alttan dersin kalmamış olması gerektiğini şart koşar.
- Yatay geçişle yerleştirilen öğrencilerin intibakları sonucunda öğrenciler yarıyıl/yıl kaybı yaşayabilirler.
Başvuru Bahar dönemi için Aralık ve Ocak ayı olabilir. Üniversitelerin ara dönem için kontenjan zorunluluğu yoktur. Güz dönemi için başvurular Sadece Ağustos ayında alınmaktadır. Güz döneminde Üniversiteler kontenjan ilan etmese bile başvurular alınır.
Yatay geçiş başvurularında genellikle ücret talep edilmezken; bu durum başvuru yapacağınız kuruma göre değişiklik gösterebilir. En sağlıklı bilgi, yatay geçiş yapılmak istenen kurumun internet sitesinde yayınlanan “yatay geçiş başvuru şartları” duyurusundan öğrenilebilir.
Merkezi yerleştirme ile başvuracak öğrenciler için Ek-Madde1 kapsamında daha önce yatay geçiş yapıp yapmadığına dair yazı. Nüfus Cüzdanı fotokopisi. Başvuru ücretinin (250 TL) ödendiğine ilişkin dekont.
Detaylı bilgi için tıklayın... HAYIR Başarısızlık dışında devamsızlık vb. nedenlerle ilişiği kesilen öğrenciler ile özel yetenek sınavı ile kayıt yaptıran öğrenciler başvuru yapamaz. Zorunlu Hazırlık sınıfından ilişiği kesilen öğrenciler öğretim dili Türkçe olan aynı isimde bir programa yatay geçiş yapabilir.
Kurumlar arası yatay geçiş için öğrencinin, kayıtlı olduğu programda bitirmiş olduğu döneme ait genel not ortalamasının 4 üzerinden en az 2,50 veya merkezi yerleştirme puanı geçiş yapmak istediği diploma programının taban puanına eşit veya yüksek olması gerekir.
Öğrencilerin Ek Madde -1 uyarınca sadece bir defa yatay geçiş yapabilmektedir. Ancak söz konusu madde uyarınca, yatay geçiş yapan öğrencilerin, ÖSYS merkezi yerleştirme sonucu kayıt hakkı kazandıkları yükseköğretim kurumuna daha sonraki başvuru tarihlerinde geri dönebilmektedirler.
Öğrenciler ÖSYS ile yerleştirilmiş olduğu yıldaki merkezi yerleştirme puanları ile sadece bir defa yatay geçiş yapabilir. Ancak merkezi yerleştirme puanları ile yatay geçiş yapan öğrencilerin ÖSYS ile yerleştirildikleri programa daha sonraki başvuru tarihlerinde geri dönebilirler.
b) Yurtta barınan öğrenciler, yükseköğretim programına devam ederken bir defaya mahsus aynı il veya ilçede üniversite veya bölüm değiştirmeleri, yatay veya dikey geçiş yapmaları halinde yeni öğretim kurumunun normal öğrenim süresi sonuna kadar yurtta barınmaya devam ederler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri