Hareketli Müzik Dinleyin Uykusuz olduğunuz durumlarda bile uyku moduna sokar. Uykunuz yoksa rahatlamanız sizi yolda uyutmaz. Ancak uykulu olduğunuz durumlarda böyle müzikler dinlemeniz sizin daha da uykunuzu getirecektir. Uykunuzu açmak için hareketli müzikler dinleyerek ritim tutmalısınız.
Kahve tüketimi: Sürekli olarak kahve tüketimi çok sağlıklı bir uyku açma yöntemi olmayacaktır, bu yüzden sıklıkla tüketilmesi tavsiye edilmez. Uzun bir yolculuktaysanız ve çok yoğun bir şekilde uykunuz geldiyse kahve içerek uykunuzu açmanız bir süreliğine çözüm olabilir.
Limonlu su, limonata gibi asitli içecekler tüketmek uykunun açılmasında etkili rol oynayacaktır. C vitaminli ve antioksidanlı içecekler tüketmek uykunuzun açılmasını sağlar. Kola, soda, gazoz gibi asitli içecekler tüketmek de uykuyu açar. Ayrıca kola içerisinde kafein barındırmaktadır.
Avustralya'da RMIT Üniversitesinin yaptığı araştırma, direksiyon başına geçilen ilk 15 dakika içinde araçlardaki doğal sarsıntının sürücünün konsantrasyonunu ve dikkat seviyesini düşürdüğü, uykuyu getirdiğini gösterdi.
İlgili 34 soru bulundu
Enerji içeceği uyku açar mı diye merak ediyorsanız cevap: Evet. Enerji içecekleri uyku açar. Enerji içecekleri uykusuzluk çeken ve yorgun olan kişilere enerji verir. Özellikle uzun saatler çalışacak kişiler uyanık ve zinde kalmak için enerji içeceği tüketir.
Araç kontrol ünitelerinin uyku modu ki bu moda dahil olmayan - doğrudan aküye bağlı çalışan sistemler dışında(alarm sistemi gibi) - dışındaki tüm sistemler USP(unterspannung - düşük voltaj) oluşmaması durumuna kadar ve/ve ya oluştuktan sonra uykuya geçerler.
1- Uyku kaçırmak için en çok bilinen ve uygulanan yöntem kahve tüketmektir. Kahvenin her çeşidi uyku kaçırmak için size yardımcı olacaktır. 2- Çay, kola, gazlı içecekler ve enerji içecekleri de uykuyu açar ve enerji verir.
Alprazolam (XANAX), lorazepam (ATİVAN), klonazepam (RİVOTRİL) bu amaçla kullanılmaktadır. Klonazepam ayrıca huzursuz bacak sendromu, periyodik kol bacak hareketleri, uyurgezerlik ve uykuda diş gıcırdatma gibi uyku bozukluklarında da etkilidir.
Kortizol seviyeleri multitool kafein yardımıyla yükseltildiğinde, bir yandan enerjiniz artarken bir yandan da uyku ihtiyacınız azalmış olur (1). Böylece yüksek oranda kafein içeren kahve, vücut enerjisini yükseltip uykuyu açan ya da geciktiren bir içecek haline gelir.
Eğer 2 gün boyunca hiç uyumazsanız ortalama 30 saniye süren ve mikro-uyku denen uyku nöbetleri geçirirsiniz. Bu da kafanızın karışmasına ve kendinizi çok yorgun hissetmenize neden olur. Bağışıklık sisteminiz yavaşlamaya başlar. Virüs ve bakteri kapma olasılığınız artar.
Sağlıklı hayat için ihtiyaç duyulan uyku süresi, genetik faktörler de dahil olmak üzere, yaşa, mevsime, yaşanılan bölgeye ve yapılan işe bağlı olarak günde 5-10 saat arasında değişmekle birlikte yetişkin bir insanın ortalama 6-8 saat uyuması gerekir.
Buna göre uykusuzlukla mücadelede başarı için, kafein miktarının adenosin miktarıyla paralel artması gerekiyor. Uzmanlar, gece çalışmak zorunda kalanlara, kahve ya da çayı güne yayarak içmelerini önerdi. Bir de uyarı: Kahve içerek uykusuz kalmayı sık sık tekrarlamayın.
Kolonya koklamak
Kolonyanın içerisinde bulunan etil alkolün, keskin kokusu sebebiyle ayıltıcı etkisi vardır. Burnunuz yanarken uykuya elveda deyin.
Biraz yakar ama: Baharat ve acılı yiyecekler
Gün içerisinde ve özellikle de yatmaya yakın yediğiniz yiyeceklerdeki baharat ve özellikle acı düzeyini artırırsanız uykunuzun kaçıp gitmesini sağlayabilirsiniz. Ancak hassas bir mideye sahip olanların bu konuda oldukça dikkat etmeleri gerekiyor.
Uzun süre devam eden araştırmalar sonunda ilaç içmek için kullanılacak en ideal sıvının su olduğu tesbit edilmiş. İlaçların etkisini azaltan en önemli madde ise kafein. Yani çay ve kahve, bütün ilaçların etkisini azaltıyor. Yani sıcak bir çay ile alınan her türlü ilaç etkisini yitirmektedir.
İlaçlar: Bazı antidepresanlar, astım veya tansiyon ilaçları gibi reçeteyle satılan birçok ilaç, uyku bozukluklarına neden olabilir. Bazı ağrı kesici ilaçlar, alerji ve soğuk algınlığı ilaçları veya zayıflama ürünleri gibi reçetesiz satılan birçok ilaç ise kafein gibi uykuyu etkileyebilecek uyarıcılar içerebilir.
Sadece bir gece uykusuz kalındığında konsantrasyon büyük ölçüde azalır ve istediğimiz şeye odaklanmada büyük zorluk çekeriz. Sürekli olarak yetersiz uyku ile ayakta kalmaya çalıştığımızda, beynin konuşmayı, hafızayı, planlamayı ve zaman algısını kontrol eden bölümü ciddi bir şekilde sekteye uğrar ve kendini “kapatır”.
Çeşitli nedenlerle 24 saat uykusuz kalmak, başta beynin bilişsel fonksiyonlarını yerine getirmesini engeller. Konsantrasyon güçlüğü, unutkanlık, motor reflekslerde azalma, 24 saatlik uykusuz kalmanın sonuçları arasında görülebilir.
Uykunuzun açılması için kahve, çay, meyve suyu ya da kola içebilirsiniz. Eğer hazmetmesi uzun süren ya da gaz yapan besinler yerseniz de uykunuz kaçar ve mideniz besinleri hazmedene kadar uyanık kalır. Sakız çiğnemek, yürüyüş yapmak, spor yapmak ya da eğlenceli müzikler dinlemek de uykunun açılmasına yardımcı olur.
Resolution. Bilgisayarı veya monitörü uyku, bekleme ya da hazırda bekletme modundan çıkarmak için fareyi hareket ettirin veya klavyede herhangi bir tuşa basın. Bu eylemler işe yaramazsa bilgisayarı uyandırmak için güç düğmesine basın. NOT: Monitörler bilgisayardan bir video sinyali algıladığında uyku modundan çıkar.
Güç seçeneklerini açın: Başlat'ı ve ardından Ayarlar >System > Power & uyku > Ek güç ayarları'ı seçin. Aşağıdakilerden birini yapın: Masaüstü, tablet veya dizüstü bilgisayar kullanıyorsanız Güç düğmelerini seç'i seçin. Güç düğmesine bastığımdaseçeneğinin yanındaki Uyku'yu ve ardından Değişiklikleri kaydet'i seçin.
Başlat düğmesine basarak Denetim masasına girmek ve Güç seçeneklerine giderek Bilgisayarın uyku modu ayarlarını değiştirmek de mümkündür. Bu ayarları değiştirirken uyku modunu kapatmak ya da uyku süresini hiçbir zaman olarak ayarlamak gerekir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri