Yumuşak insan kaynakları yönetimi, devlet tarafından herhangi bir şarta bağlanmamış, her kurumun kendi misyon, vizyon, değer, kültür, amaç ve hedefleri doğrultusunda şekillendirdiği insan yönetimi uygulamalarıdır.
Bu yaklaşımlar sırasıyla Katı ve Yumuşak İKY, Stratejik İKY, Kurumsal Teori ve İKY, Eleştirel İKY ve Uluslararası İKY yaklaşımlarıdır. 1.2.1.
Türkiye'de yeni mezun bir İnsan Kaynakları Uzmanı ortalama 17.000-23.000 TL arası bir maaş alabilirken, deneyimli bir İnsan Kaynakları Uzmanı ortalama 25.000-50.000 TL arası bir maaş alabilir. Büyük ölçekli ve uluslararası şirketlerde çalışan İnsan Kaynakları Uzmanları ise daha yüksek maaşlar alabilirler.
İlgili 41 soru bulundu
Yumuşak insan kaynakları yönetimi, devlet tarafından herhangi bir şarta bağlanmamış, her kurumun kendi misyon, vizyon, değer, kültür, amaç ve hedefleri doğrultusunda şekillendirdiği insan yönetimi uygulamalarıdır.
İnsan kaynakları direktörü; işe alım, eğitim, ücretlendirme ve performans yönetimi sistemlerinin, kurumun hedef ve stratejileri doğrultusunda planlanması ve yürütülmesinden sorumludur.
HR, İnsan Kaynakları (Human Resources) kavramının kısaltmasıdır. Bir organizasyonda, işe alım, eğitim, geliştirme, performans yönetimi, ücret yönetimi, personel yönetimi ve personel sağlığı ve güvenliği gibi insan kaynakları yönetimi işlevlerinden sorumlu departmanın adıdır.
İnsan Kaynakları Uzmanı Olmak İçin Hangi Eğitimi Almak Gerekir? Türkiye'de bulunan üniversitelerin büyük bir bölümünde İnsan Kaynakları Yönetimi Bölümü mevcuttur. Bu ve bu alanla ilgili diğer bölümlerden mezun olan öğrenciler, insan kaynakları departmanı için eğitimli kişiler olurlar.
Ücret politikasının belirlenmesi konusunda da rol üstlenen insan kaynakları bölümü çalışanları, ücret zamlarının belirlenmesi ve çalışanların bordrolarına yansıtılması amacıyla çalışmalarını sürdürür. Bununla birlikte işe giriş ve işten çıkış işlemlerinin yasal mevzuat doğrultusunda gerçekleşmesini sağlar.
Eğitimden söz etmek gerekirse lisans bölümünü tamamladıktan sonra, İK alanında yüksek lisans eğitimi alıp kariyerine bu alanda yön verebilirsin. Ayrıca İnsan Kaynakları Yönetim Sistemleri'ni öğrenebileceğin uzmanlık programlarına katılarak sertifika sahibi olmak da önemli.
İnsan Kaynakları Yönetimi'nin en önemli ögelerinden biri, işe alımdır. İşe alım, bir kurum ya da kuruluşun İnsan Kaynakları (İK) departmanı tarafından insan sermayesi oluşturulmasının ilk adımıdır ve stratejik bir planlama yapılmasını gerekli kılar.
“Soft skills”, adayların nasıl çalıştığıyla ilgili teknik olmayan soyut becerilerdir. Meslektaşlarınızla nasıl etkileşim kurduğunuzu, sorunları nasıl çözdüğünüzü ve işinizi nasıl yönettiğinizi içeren bu beceriler; son dönemde iş hayatında oldukça önem kazanmış durumda.
GAMA DEPOLAMA LOJİSTİK VE KURUMSAL DANIŞMANLIK A.Ş , İş ortaklarının ihtiyaç duyduğu pozisyona personel seçimi ve personelin yerleştirilmesi noktasında hızlı ve güvenilir çözümler sunmak üzere 5 Yıl önce Gebze de ve Sultanbeyli bölgemizde faaliyetlerine başlamıştır.
Hazırladığınız projelerin personel sirkülasyonu, memnuniyeti ya da verimlilik üzerinde etkilerini tespit etmek de oldukça zor ve zaman alan bir süreçtir. Ayrıca yapacağınız çalışmanın getirilerini yönetime anlatmak ve ikna etmek de oldukça zor bir aşamadır. İnsan kaynakları departmanının sorumlulukları çok fazladır.
eleman.net verilerine göre, İnsan Kaynakları Uzmanı 2023 yılında ortalama 22.400 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda İnsan Kaynakları Uzmanı , Temmuz 2023 yılında ortalama 22.600 TL maaş alırken, Ocak 2023'de ise ortalama 17.600 TL maaş alıyordu.
İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ KİMLER KATILABİLİR? İnsan Kaynakları Kursu sertifika programı için ön koşul mesleğin gerektirdiği yeterlilikleri yerine getirebilecek düzeyde ve en az lise mezunu olmaktır.
İnsan Kaynakları Elemanıı olmak için, üniversite veya meslek yüksekokullarının İnsan Kaynakları Yönetimi, İşletme, Çalışma Ekonomisi, İktisat ve ilgili bölümlerinden mezun olmak gerekmektedir.
İnsan Kaynakları alanındaki etkin mülakat tekniklerinin gelişmesiyle birlikte artık adaylar birçok parametreden değerlendirmeye tabi tutulmakta; yeni mezun veya yetiştirilmek üzere alınacak pozisyonlarda bile adaylarla en az 2-3 görüşme gerçekleştirilmektedir.
Mülakat esnasında maaş beklentinizin sorulmasını bekliyorsanız, ilk olarak görüşme yaptığınız kişiye pozisyonla ilgili daha fazla bilgi almak istediğinizi söyleyin. Mülakatlardan sonra iş size teklif edildiğinde ise artık maaş hakkında daha açık bir şekilde rahatlıkla konuşabilirsiniz.
Bazı işletmelerde ise, insan kaynakları departmanı bordro ve diğer çalışan özlük işleri ile de ilgilenir.
Mülakat sırasında, başvuran adayın eğitim geçmişi, çalışma koşulları, adayın tecrübeleri ve karakteri, bilgi birikimi, hedefleri ve kariyer planı konuşulur. İnsan kaynakları ya da firma yetkilisi tarafından adayın verdiği yanıtlar değerlendirilir ve eğer karşılıklı olarak uygun görülürse işe alım gerçekleşir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri