10. Retinaya benzerliği ile havuç! Havuç dilimi insan gözüne benzer. Bilimsel araştırmalar havucun gözlerin kan akışını ve işlevini iyileştirdiğini göstermiştir.
Ceviz şekil olarak beynin loblarına benzer bir özellik gösterir.
Avokado ve uterus'un birbirine benzerlikleri Hansel ile Gretel'de yok. Avokado'nun en büyük becerisi, rahim ağzı kanserini önlemek ve hormonları düzenlemek. Aynı zamanda güzel de bir tesadüfü var. Avokado'nun avokado olup yenmesi için ağaçta 9 ay geçirmesi gerekiyor.
İlgili 31 soru bulundu
İncirin “erbezlerine” benzer bir şekle sahip olduğunu vurgulayan Tayar, “Çinko, folik asit ve diğer minerallerden zengin olan incir, erkeklerde sperm kalitesi ve hareketliliğini artırarak erkeklerde kısırlığın önüne geçtiği belirtiliyor” dedi.
-Fasulye böbrek görünümündedir ve böbrek fonksiyonlarını iyileştirir.
Ay üzüm tanesi, nar tanesine benzer. Güneşten küçük Dünyadan da küçük olmalıdır. >> Güneş karpuz, kavuna benzer.
Biyoaktif bileşenleri içeren brokoli, pek çok turpgil ailesinden gelen sebzeler gibi kronik hastalıklara karşı kalkan görevi görür. Çeşitli araştırmalar, brokolinin meme, prostat, mide, kolarektal, böbrek ve mesane kanserlerini önlemede ve tedavisi sırasında destek olduğunu belirtmiştir.
Kalbinize İyi Gelir: Kalp sağlığında antioksidanlar, potasyum ve lifler önemli rol oynar. Potasyum kan damarlarının gevşemesine ve kan basıncının, yani tansiyonun dengelemesine yardımcı olur.
Dünyanın şekline en fazla benzetilen meyve karpuzdur.
İç organlar, örneğin kalp, karaciğer, mide hem şekil hem de bulunduğu konum olarak asimetriktir.
Tatlı patates - Pankreas
Tatlı patatesin pankreasa yaptığı en büyük iyilik, kan basıncını düzenleyerek, görevini daha rahat yapmasını sağlamak. Asıl bomba bu değil ama. Tatlı patateste yüksek oranda, pankreas kanserinin büyümesini engelleyen B6 vitamini var.
Karbonhidratlar yediğimiz besinlerde en çok bulunan öğe. Gün içinde tükettiğimiz besin ve içeceklerle aldığımız enerjinin %55-60'ını karbonhidratlardan sağlarız.
Besin piramidinde yer alan tüm besinler içerisinde en az miktarda tüketilmesi gerekenler yağ ve şekerlerdir.
Domates (Solanum lycopersicum), patlıcangiller (Solanaceae) ailesinden, anavatanı Güney ve Orta Amerika olan, meyvesi yenebilen otsu bitki türü. Domatesin eş anlamlısı 'kızanak' sözcüğüdür. ABD'de 1893 yılında mahkeme sebzelerle birlikte saklanıp yenildiğinden onu sebze diye sınıflandırmıştır fakat gerçekte meyvedir.
Fotosentezle beslenen bitkiler bunu yapamaz hale gelirmiş. Böylece yeşil bitkiler yok olurmuş. Soğuk ve susuzluk zamanla Dünya'yı sarar ve insanlar ölmeye başlarmış. Düşen sıcaklıklar nedeniyle okyanus ve denizler buz tutmaya başlarmış ve orada yaşayan canlılar da yok olurmuş.
- Güneşin şekli küredir. Diğer bir deyişle güneş top şeklinde görülür. - Samanyolu galaksisi içerisinde yer alan 200 bin yıldızdan biridir. - Güneş dünyamız ve diğer gezegenler için hem ısı hem de ışık kaynağıdır.
Fasulye protein açısından oldukça zengin bir baklagildir. 100 gram pişmiş kuru fasulye yaklaşık olarak %51 karbonhidrat, %33 protein, %15 yağ içerir ve 97 kaloridir. A, B, C vitaminleri, lif, potasyum içerir. Cilt sağlığı açısından oldukça yararlıdır. Sivilce oluşumunu engeller.
Teknik Olarak Bakıldığında Fasulye Bakliyattır
Bu bitkiler, bir bakla içinde meyve ve tohum üreterek meydana gelirler. Baklagiller beslenme açısından benzersiz olduğundan bazen kendi yiyecek grupları olarak kabul edilirler. Bununla birlikte daha sık sebze gibi diğer bitkisel gıdalarla kategorize edilirler.
Fasulye; enerji kaynağı protein, kompleks karbonhidratlar ve lif içermesinin yanı sıra antioksidan, B vitamini, bakır, folat, demir, magnezyum, manganez, fosfor, potasyum ve çinko gibi mineraller de içerir. Bu zengin içeriği sayesinde fasulye kan dolaşımını ve hücre yenilenmesini hızlandırır.
Ekşi bir tada sahip olan kivinin içeriğinde C vitamini ve yüksek oranda lif bulunur. Bu da kivinin vitaminler ve antioksidanlar açısından zengin olduğunu göstermektedir. Tropikal bir meyve olan kivi, kalp sağlığını ve bağışıklığı destekleyerek sindirim sistemini düzenler.
Tüketilme şekli olarak uzmanlar patlıcanın çiğ tüketimine kesinlikle izin vermemektedir. İçinde birçok maddeyi barındırdığı için zehirlenmelere yol açabilmektedir. Patlıcan közlenerek veya kızartılarak yendiği zaman zararlı bakteriler öleceği için zehirlenmeleri en aza indirir.
Diğer araştırmalar, patlıcan gibi gıdalarda bulunan polifenollerin, kan şekerinin düşmesine yardımcı olabilecek şekerin emilimini ve insülin sekresyonunu azaltabileceğini göstermektedir. Patlıcandaki polifenollerin, anti-kanser etkilerine sahip olduğu gösterilmiştir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri