Soğanın kestiğiniz yüzünü kesme tahtasında yukarıdan aşağıya doğru sıra sıra ve ince bir şekilde dilimleyin. Soğanı yatay bir şekilde tekrar ince ince doğrayın. Son olarak soğanı elinizle dağıttığınızda parçalara ayrılacaktır. Özellikle tencere yemeklerinde bu doğrama tekniğini kullanabilirsiniz.
Soğanları kolay soymanın bir başka yolu da soğanın hem baş hem de arka kısmını kesip ortadan ikiye bölmekten geçiyor. Bu şekilde kabuk çok daha kolay soyuluyor. Soğanın baş kısmını kestikten sonra 10-15 dakika sirkeli sıcak suyun içine bekletmek de soğan kabuklarının kolayca soyulmasını sağlayan yöntemlerdendir.
Soğan Küp Küp Nasıl Doğranır? Öncelikle soğanı ikiye bölün. Daha sonra soğanın bir ucundan elinizle tutarak soğana enine sık aralıklı çizikler atın. Ardından ortadan da bir kez kesin ve doğramaya başlayın.
- Soğanı doğramadan önce buzdolabında bekletin. Böylece soğanın içerisindeki kimyasal salınım yavaşlar ve ağlamadan yemek yapabilirsiniz. -Soğan doğrarken sakız çiğnenmelidir. -Ağzınızda bir dilim limon, bir küp şeker veya bir dilim ekmek bulundurun.
Genelde şef bıçağı olarak satılan bıçaklar doğrama işleminizi kolaylaştıracaktır. *Bıçağınızın keskinliği ne kadar çok olursa gözlerinizin yaşarma oranı o kadar az olacaktır.
İlgili 31 soru bulundu
Ancak uzmanlara göre, soğan doğrarken, gözlerin yaşarmasına doğrudan bu kimyasal bileşim neden olmuyor. Gazın gözyaşıyla tepkimeye girmesi sonucu sülfürik asit oluşuyor. Sülfürik asidin gözü tahriş etmesi sonucunda göz, yabancı maddeleri temizleyebilmek için gözyaşı salgılamaya başlıyor.
Tencerenize bir miktar su koyduktan sonra suyun içinde soğanlarınızı doğrayın. Yada soğanı ve soğanı keseceğiniz bıcağı önce su ile yıkayın. Bu sayede soğanın gözünüzü yakmamasını önleyebilirsiniz. Ağzınıza bir miktar su alın ve soğan doğrarken ağzınızda suyu bekletin.
Soğanlar, syn-propanethial-S-oksit isimli bir kimyasalı ürettikleri için gözlerinizin yanmasına neden olur. Bu, gözlerinizdeki gözyaşı bezlerini uyarır ve bu da ağlamanıza neden olur. Ancak bu kimyasala asıl etkisini katan şey, lakrimatör-faktör sentaz isimli bir enzimdir.
Bildiğimiz taze soğana göre oldukça kalınca ve sanki bir boruymuş gibi ortası boş olan soğan sapları, uç kısmındaki tomurcuklar çiçek olarak açmadan toplanıyor ve böylece soğan cücüğü dediğimiz bu çok lezzetli soğan soframıza geliyor.
Öncelikle suyu tencereye dökün ve kaynatın. Kaynayan suyun içine bir adet ince kabukları soyulmuş soğanı dörde bölüp ekleyin. Yaklaşık 5 dakika boyunca soğanın su içinde kaynamasını sağlayın ve altını kapatın.
Soğan Dolması Tarifinin Püf Noktası
Soğanları 7-8 dakika haşlamak, katları ayırmak için yeterli olacaktır.
Soğan zarı hücresi, hücre zarıyla birlikte hücre çeperine de sahip olan bir hücredir. Bu nedenle hayvan hücrelerinden ayrılır. Soğan Zarı Hücresi Nedir? Soğan zarı, her soğanda bulunan bir bölgedir.
Soğanı ortadan iki eşit parçaya bölün. Soğanın kestiğiniz yüzünü kesme tahtasında yukarıdan aşağıya doğru sıra sıra ve ince bir şekilde dilimleyin. Soğanı yatay bir şekilde tekrar ince ince doğrayın. Son olarak soğanı elinizle dağıttığınızda parçalara ayrılacaktır.
hava cetin atalay on Instagram: “Yeni sıkılmış soğan suyunu günde 1-2defa göze damlatmak gözü temizler kuvvetlendirir ve yeni oluşmaya başlayan KATARAKTI eritir..
Soğan doğrarken gözden akan yaş abdesti bozar mı? Soğan doğrarken gözden akan yaş abdesti bozmaz.
Sakız çiğneme yöntemi
İster inanın ister inanmayın, sakız çiğnemek, genellikle soğanı doğrarken oluşan gözyaşını önlemeye yardımcı olabilir. Sakız çiğnerken ağzınızdan nefes alırsınız, bu da burnunuzdan aldığınız buhar miktarını azaltmanıza yardımcı olur.
Soğanların göz yakıp yakmaması içerdikleri sülfür miktarına bağlıdır. Yani aslında gözümüzü yakan soğanın acısı içindeki sülfürdür. Çok sülfürlü topraklarda yetişmiş soğanlar daha acı olurken, sülfür miktarı az topraklarda yetişmiş soğanlar diğerlerinden daha az acıdır.
Soğan ve sarımsak doğru koşullarda saklanmadığı zaman çürümeye başlar. Çürümeye başlamasıyla tepkime olarak filizlenme gözlenmektedir.
önce kıyma kavrulmaya başlar kıyma pembeliğini kaybetmeye başladığı an soğanlar atılır ve karamelize edilir. kesinlikle kıyma kavrulmalidir. bazen aşçılarda bile önce soğanın kavruldugunu görüp şok oluyorum. kıyma suyunu çekmeden soğan atılırsa o yemeğin kokusu güzel olmaz. tadı da kaçar.
( hilal şeklinde) bir kaba konup üzerine tepeleme 1 çay kaşığı tuz ekleyin. Elinizle suyu çıkana kadar ve tel tel ayrılıp soğanlar yumuşayana kadar ovun, yoğurun. Yaklaşık 10 dk kadar yoğurun. Yumuşayan soğanlara ince kıyılmış maydanozları ekleyin ve sumak katıp servise hazır hale gelir.
Soğan, pırasa ve kereviz gibi kümelenmiş sebzeler, basit bir durulamayla temizlenemeyen bol miktarda çatlaklara ve çentiklere sahip bitkilerdir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri