Özellikle sarımsak yedikten sonra, taze nane çiğneyebilir veya elma yiyerek koku oluşuma karşı önlem alabilirsiniz. Yemekten önce ve sonra suyla seyreltilmiş elma sirkesi içebilirsiniz. Elma sirkesi iyi bakterileri desteklerken, sindirimde ortaya çıkan kokuya karşı da etkilidir. Yemeğin üzerine yeşil çay içebilirsiniz.
Avuç içine bir tatlı kaşığı kadar karbonat dökün ve çok az bir su ile elinizi ovalayın. Elinizde köpürme oluştuktan sonra ılık su ile durulamaya geçin. Karbonat eldeki kiri yok ettiği gibi soğan ve sarımsaktan kalan kokuyu da yok edecektir. Karbonatla yıkamadan sonra elinize nemlendirici sürmeyi sakın ihmal etmeyin.
Kavrulmuş soğan kokusunu yok etmek için de teflon tavada Türk kahvesi kavurmak yeterli olacaktır.
İlgili 23 soru bulundu
Bir bardak suya bir yemek kaşığı limon suyu katıp güzelce karıştırın. Ağızdaki soğan kokusu tamamen geçene kadar bu karışımdan bir kaç defa için. Ayrıca bu karışımla birkaç defa gargara yapmak da etkilidir.
Sakız Ağız Kokusu Konusunda Etkilidir
Sakız, sarımsak kokusunu geçici olarak maskeleyecekve arkasında taze bir koku bırakacaktır. Ayrıca sakız, tükürük akışınızı uyarmaya yardımcı olmakta ve fazla tükürük, bütün bunlara rağmen ağzınızda bulunan sarımsaklı yemek parçacıklarını temizlemektedir.
Karbonat karışımlı suda ellerinizi yıkadıktan sonra çeşmeden akan su ile ellerinizi durulayın. Soğan kokusundan dakikalar içinde kurtulabilirsiniz.
Elinizde geçmek bilmeyen soğan kokusu için önerebileceğimiz ilk yöntem sirke. Ilık bir suyun içerisine ekleyeceğiniz birkaç damla sirkede elinizi 10 dakika bekletirseniz kokunun yok olduğunu göreceksiniz.
Sarımsak kokusunu geçirmek için aşağıdaki yöntemleri deneyebilirsiniz: Limon veya Limon Suyu: Limon suyu, sarımsak kokusunu nötralize etmeye yardımcı olabilir. Bir dilim limon yiyebilir veya suyunu içebilirsiniz. Süt Ürünleri: Yoğurt, süt veya peynir gibi süt ürünleri sarımsak kokusunu hafifletebilir.
Sebep olduğu kötü koku etkisi 24 saat sürebilir. Süt, maydanoz, elma, ıspanak, nane gibi besinlerin sarımsağın sebep olduğu kötü kokuyu azalttığı bilinir.
Fesleğen. Fesleğen de sarımsak kokusunu bastırabilen besinler arasında. Sarımsak içeren herhangi bir yemek yedikten sonra bir parça fesleğen çiğnerseniz bütün kokuyu alacaktır.
Limon kabuğu ve maydanoz: Mümkün olduğunca maydanoz, kahve tanesi ve limon kabuğu gibi kokuyu önleyici yiyecekler tüketilmeli; pastırma, sucuk gibi baharatlı yiyeceklerin hemen ardından dişler fırçalanmalıdır. Çinkoli sakız: Çinkolu sakızlar ve çinkolu diş macunları tercih edilmelidir.
Koku gidermenin yolu vücuttaki kimyasal tepkimeleri yönlendirmekten geçiyor. Sarımsak sevenler bilir, kokusu uzun süre vücutta kalır. Yediğiniz sarımsaklı yemeğin üzerinden 24 saat geçse bile kokusu hala nefesinizde ve terinizde hissedilir. Hatta sarımsak kokmak için ağzınıza sarımsak sürmüş olmanız bile gerekmez.
İlk olarak sigara ve benzeri tütün ürünlerini tüketiyorsanız, kokusu rahatsız edici olan soğan, sarımsak gibi gıdaları çok sık tüketiyorsanız ağız kokusu sorunu yaşamanız kaçınılmazdır.
Bu kötü koku kişinin nefesinde saatlerce hatta gece boyunca kalabilir. Bu nedenle de pek çok kişi çiğ soğan ya da sarımsak tüketiminden kaçınır. Soğan ve sarımsağın ağızda bıraktığı kötü koku bileşiklerinde bulunan ve sülfür içeren kimyasallardan kaynaklanır.
Ayrıca bir tatlı kaşığı karbonat veya bir yemek kaşığı limon suyu eklenen 1 bardak suyun içilmesi de ağızdaki soğan kokusunu ortadan kaldırabilir. Bununla birlikte ağızdaki soğan kokusunun giderilmesi amacıyla karanfil çiğnenmesi veya yeşil çay içilmesi uygundur.
Diyabet, karaciğer hastalığı veya böbrek hastalığı gibi belirli sağlık sorunları, Antidepresanlar gibi bazı ilaçlar, Diyet: Bazı yağlı yiyecekler, sıvı yağlar veya sarımsak, köri ve soğan gibi güçlü kokulu yiyecekler gözeneklerinizden sızarak vücut kokusuna neden olabilir.
Tüketilen Gıdalar: Soğan, sarımsak, lahana, süt ürünleri gibi besinler ağız kokusuna yol açabilir. Ağız İçi Sağlık Problemleri: Diş problemleri, ağız içi enfeksiyonlar, ağızda çıkan ülser veya aftlar, damak problemleri, tükürük bezi hastalıkları gibi çeşitli sorunlar ağız kokusuna neden olabilir.
Soğan odanızda mikropları absorbe etmeye yardımcı olabilir. Ayrıca soğanın doğal kokusu solunumunuzu rahatlatabilir. Dünya sağlık örgütü soğanın solunum yollarına yardımcı etkisini kabul etti. Öksürüğü azalttığı ve bedensel ağrıları azalttığı söylenmektedir.
Sağlığımız üzerinde pek çok faydalı etkisi bulunan sarımsağın kokusuna karşı muhteşem bir çözüm önerisi var… “Gıda bilimi” dergisinde yayınlanan araştırma raporunda ABD Ohio Eyalet Üniversitesi'nden araştırmacılar, sarımsak yedikten sonra süt içmenin kokuyu önlediğini kaydetti.
Sarımsağın yan etkisi sadece kokusu. Eğer bütün olarak yutacak olursak alisin ortaya çıkmadan sarımsak doğrudan mideye gidecek, midede hazmedilip etkisini gösteremeyecek. O yüzden halkımız kokusunu dert etmesin.
Antiviral özelliklere sahip olan sarımsak bağışıklık sisteminizi güçlendirir. Virüslerin konakçı hücrelere girmesini veya hücre içlerinde çoğalmasını önlemeye yardımcı olarak grip ve soğuk algınlığı gibi hastalıkların şiddetini azaltmayada destekçidir.
Süt, ağız kokusu için iyi bilinen bir tedavi yöntemidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri