Bir tatlı kaşığı karbonatı bir çay bardağı suda eritip bu su ile ağzı çalkalayarak suyu içmek kokunun kaybolmasına yarayacaktır. Ayrıca karanfil çiğnemek, bir tutam maydanoz yemek, taze sıkılmış yarım limonun suyu içmek veya naneli sakız çiğnemek kokuyu önlemeye yarayacaktır.
İkinci dikkat edilmesi gereken husus soğanların kısık ateşte pişirilmesidir. Eğer harlı ateş kullanırsanız soğanlarınız yine pişmeden yanar. Soğanların iyi pişmesi neden bu kadar önemli diyecek olursanız eğer, soğanlar iyi pişmediği takdirde yemeğe soğan kokusu hakim olur.
Bir bardak suyun içerisine 1 yemek kaşığı limon suyu karıştırın. Bu karışımla günde 2-3 kez gargara yapın. Limon, soğan kokusunu bastırma konusunda oldukça başarılıdır.
soğanın kokusunu gidermek için ise banyo ettikten sonra güzel bir deodorant+parfüm ile kendimizi zırhladıktan sonra 2 tur diş fırçalayıp finalde 1 bardak sert sade kahve içiyoruz. bu şekilde %70-75 oranında kokuyu absorbe edebilirsiniz. covit sonrası maske takıldığı için pek sorun olmuyor sanırım.
İlgili 35 soru bulundu
Bazı gıdalar terinizde sirke benzeri ağır bir kokuya neden olabilir. Bu besinleri daha az tüketerek ter kokusunu azaltabilirsiniz. Soğan, sarımsak, lahana ve brokoli gibi kükürt bakımından zengin içeriğe sahip ürünler, ciltteki bakteriler ile etkileşime girerek ter kokusunu artırabilir.
yedikten sonra içmekten daha etkili oluyor. Kahve çekirdekleri çiğneyin – Pek çok kişi kahve çekirdeklerini veya çekilmiş kahveyi biraz çiğnedikten sonra tükürmenin sarımsak kokusunu azaltmaya yardımcı olduğunu söylüyor.
Yüksek ateş , grip, öksürük ve alerjilere iyi gelir. Soğan suyu ve balı karıştırarak bu tarz hastalıklarla kolaylıkla baş edebilirsiniz. Küçük bir parça soğan koklamak burundaki kanamayı yavaşlatır ve durdurur.
“Gıda bilimi” dergisinde yayınlanan araştırma raporunda ABD Ohio Eyalet Üniversitesi'nden araştırmacılar, sarımsak yedikten sonra süt içmenin kokuyu önlediğini kaydetti. Uzmanlar sütün içerisinde bulunan su ve yağın nefesin kokusunu yenileyen bir özelliğe sahip olduğunu belirtti.
Tencerenin kapağını kapatıp, soğanları orta ateş üzerinde 10 dakika ara ara karıştırarak, pişirin. Daha sonra soğanların üzerine 1 tatlı kaşığı biber ya da domates salçası koyun. Soğan kavurmasının üzerine damak tadınıza göre tuz ekleyin.
önce kıyma kavrulmaya başlar kıyma pembeliğini kaybetmeye başladığı an soğanlar atılır ve karamelize edilir. kesinlikle kıyma kavrulmalidir. bazen aşçılarda bile önce soğanın kavruldugunu görüp şok oluyorum. kıyma suyunu çekmeden soğan atılırsa o yemeğin kokusu güzel olmaz. tadı da kaçar.
Bir tencere içine biraz su, sirke ve bir limonun suyunu ekleyerek yemek yaptıktan sonra bu karışımı ocak üstünde kaynatın. Evdeki kokuların hızlıca geçtiğini göreceksiniz. Özellikle balık yaptıktan sonra en çok kullanılan yöntemlerden biri de limon kabuğu yakmak.
Sebep olduğu kötü koku etkisi 24 saat sürebilir. Süt, maydanoz, elma, ıspanak, nane gibi besinlerin sarımsağın sebep olduğu kötü kokuyu azalttığı bilinir.
Sarımsağını kötü kokmasını sağlayan şey, yapısındaki sülfürlü bileşiklerdir. Sarımsak tüketildiğinde bu bileşikler ağzımıza yayıldığı gibi midemize de iner. Bu yüzden yemekten sonra dişlerimizi fırçalamak, karanfil veya naneli sakızlar çiğnemek, sarımsak kokusunu hafifletmesine rağmen tam olarak gideremez.
Limon sarımsak kokusunu gideren en etkili yiyecektir. - Maydanoz keskin tadı ile sarımsak kokusunu gideren ayrı bir diğer yiyecektir. Yanında biberiye yağı kolayca kokuyu kullanarak da gidebilirsiniz. - Elma, armut nefes tazeleyen birer meyvelerdir.
Maydanoz, acil bir durumda işe yarayan fakat fazla bilinmeyen bir ağız kokusu gidericisidir. Maydanozun taze kokusu ağzınızdaki hoş olmayan sarımsak kokusunu maskelemeye yardımcı olabilir. Ayrıca, ağzınızın içinde temizlik etkisi yaratır.
Sarımsağın bütünüyle yutulması halinde ağız kokusu olmayacağı inancının yanlış olduğunu vurgulayan Kurt, "Oysa sarımsak kana karışır ve koku akciğerler ve nefes yoluyla atılabilir. Ağız fırçalamakla, diş fırçalamakla bu koku ortadan kaldırılamaz." dedi.
Sütü bezle iyice çektikten sonra, kalan nemi ve süt kokusunu absorbe etmesi için karbonat serpin. 3-4 gün kalsın, ardından elektirikli süpürge ile çekin. Karbonat kötü kokuları ortadan kaldırmakta çok etkilidir.
İçeriğindeki C vitamini ise özellikle kış mevsiminde hastalıklardan korunmaya destek sağlar. Soğan odadaki mikropları absorbe etmeye yardımcı oluyor. Ayrıca soğanın doğal kokusu solunumu da rahatlatıyor.
Erkeklerde dökülen saçları önlemeye yardımcı olur. Soğan suyunun içinde yüksek oranda antioksidan bulunduğu için zayıflamayı kolaylaştırır. Soğan suyu, aynı zamanda çok güçlü bir yağ yakıcıdır. Soğan suyu, çok iyi bir idrar söktürücüdür ve metabolizmayı hızlandırır.
Soğanın güçlü kokusu aynı mentol gibi, burun tıkanıklığını açmak için kullanılabilir. Koku, burun kanallarında biriken mukusu yumuşatarak akmasına ve burnun açılmasına yardımcı olur.
-Soğan kokusunun sertliğine bağlı olarak bu çayı günde birkaç kez için. -Bir bardak sert, sütsüz kahve de deneyebilirsiniz. Limonun ekşi tadı ağzınızdaki soğan kokusunu etkisiz hale getirmeye yardımcı olabilir.
Sirke lekelerin yok olmasına ve ağız içi temizliğine fayda sağlayarak ağız kokusunu önler. Antibakteriyel özeliğiyle elma sirkesi ağız kokusuna birebir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri