Sirkeli suda yıkadığımız bir adet kuru soğanı dörde bölerek, tencerede kaynatılan 2 bardak klorsuz su içine atın. Bu şekilde yaklaşık beş dakika kaynattıktan sonra soğan suyu kürünüz hazır olacaktır.
Öncelikle suyu tencereye dökün ve kaynatın. Kaynayan suyun içine bir adet ince kabukları soyulmuş soğanı dörde bölüp ekleyin. Yaklaşık 5 dakika boyunca soğanın su içinde kaynamasını sağlayın ve altını kapatın.
Yüksek oranda antioksidan içeren soğan suyu bu özelliğiyle vücuttan ödemlerin atılmasına yardımcı oluyor, toksinleri de temizleyerek yağ yakımını hızlandırıyor. Tek başına zayıflatmasa da özellikle aç karnına içilen soğan suyunun metabolizma hızını artırdığı ve zayıflamaya böylelikle destek verdiği biliniyor.
Hijyenik olması açısından soğanları sirkeli bir suda yıkamak gerekir. Ardından ise bir adet kuru soğanı dörde bölmelisiniz. Orta boy bir tencereye bölünen soğanları atarak, üzerine 2 bardak klorsuz su ilave ederek kaynatın. Yaklaşık 5 dakika soğanları kaynattıktan sonra soğan suyunu süzün.
Soğan Suyu Kürü Tarifi: Bir tencerenin içerisine bir soğan için 2 su bardağı kadar temiz içme suyu koyup kaynatın. Su kaynadıktan sonra dörde böldüğünüz soğanları ilave edip yumuşayana kadar pişirin. Ardından ocaktan alıp ılımaya bırakın ve ılıdıktan sonra süzdürerek tüketin.
İlgili 30 soru bulundu
İltihap söktürücü bitkilerden birisi de zencefildir. İçerdiği gingerol isimli iltihap giderici bileşim ile doğal bir iltihap kurutucu olan zencefili iltihapların engellenmesi ve kurutulması için kullanabilirsiniz. Zencefil düzenli kullanım ile eklem romatizmaya bağlı ağrıları azaltmakta, şişlikleri yok etmektedir.
- Günlük tüketilen bir parça çiğ soğan vücudu enfeksiyonlara karşı korur doğal olarak iltihap oranını düşürür bununda akabinde eklem rahatsızlıklarına da iyi gelir.
- Güçlü antioksidan ve antibakteriyel maddelere sahip soğan, vücudumuzda oluşma ihtimali olan enfeksiyon bakterilerinin neden olduğu üst solunum yolu hastalıklarının riskini azaltır. - İçerisinde bulunan selenyum minareli bağışıklık sistemini güçlendirerek, kanser hücrelerine karşı savaşmasını destekler.
Ocakta 5 dakika kaynatıldıktan sonra içine herhangi bir şey eklenmeden öğlen ve akşam yemeklerinden önce bir bardak 15 gün boyunca içilmelidir. Soğan suyu kürü 15 gün düzenli içildikten sonra 6 ay ara verilmeli ve 15 gün daha düzenli olarak içilmelidir.
Erkeklerde dökülen saçları önlemeye yardımcı olur. Soğan suyunun içinde yüksek oranda antioksidan bulunduğu için zayıflamayı kolaylaştırır. Soğan suyu, aynı zamanda çok güçlü bir yağ yakıcıdır. Soğan suyu, çok iyi bir idrar söktürücüdür ve metabolizmayı hızlandırır.
SOĞAN SUYU KÜRÜ TARİFİ:
Soğan suyu yağımı için soğanları bölerek 5 ila 10 dakika arasında kaynatmak gerekir. Bu işlemin ardından soğan süzülür. Sıcak içilmemesi önerilir. Soğan suyu ılıdıktan sonra hızlı bir şekilde içilmelidir.
Ayırdığınız haşlama suyunu tencereye ekleyerek kısık ateşte 45-50 dk. pişirin.
Hazırladığınız soğan kürünü ılık bir şekilde sabahları aç karnına bir bardak tüketebilirsiniz. Akşamları da uyumadan önce 1 bardak daha için. Bu şekilde sabah akşam, günde toplam 2 bardak içmek üzere 15 gün boyunca kürü uygulayabilirsiniz.
Soğan kürü suyunu, ılıttıktan sonra tüketebilirsiniz. Soğan kürünün kullanım süresine dikkat edilmesi gerekir. Soğan kürü, 6 ayda bir kez 15 günlük süreyle uygulanmalıdır. 15 gün düzenli kullanıldıktan sonra, 6 ay sonra tekrar kullanılabilir.
Soğan suyunu ne amaçla kullanıyorsanız o sorununuzun çözülüp çözülmediğine bakarak işe yarayıp yaramadığını anlayabilirsiniz. Örneğin adet söktürücü olarak kullanıyorsanız regliniz başladıysa soğan suyu kürü işe yaramış demektir.
Soğan Kürü Kaç Gün Sonra Etkisini Gösterir? Soğan kürünü uygulamaya başladıktan 2-3 gün sonra bu kürün etkisini görmeye başlarsınız. Soğan kürünün en önemli etkilerinden biri hamilelik şansını artırmasıdır.
Kürü hazırlamak için kırmızı, beyaz ya da kahverengi kabuklu dilediğiniz çeşit birkaç soğana ihtiyacınız olacak. Bu soğanları kabuklu bir şekilde kullanmanız gerekiyor. Bu nedenle öncesinde sirkeli suda bekleterek ardından da yıkayarak mutlaka temizleyin. Dilerseniz kabuksuz da kullanabilirsiniz.
Bir adet kuru soğanı iri şekilde doğrayın. Ardından üzerine bir yemek kaşığı bal koyup, bu karışımı bir kavanozun içinde en az 3 saat kadar sulanması için bekletin. Daha sonra elde ettiğiniz suyu için. Öksürüğünüze iyi gelecektir.
Fakat soğan aynı zamanda gaz yapıcı bir gıdadır. Bunun için önlem almalı aşırıya kaçmamak gerekir. – İçinde barındırdığı flavonoid sayesinde damar tıkanıklığı olanların damarlarını açar.
Vajinal akıntıyı gidermek için soğan suyu kürü : 1 orta boy beyaz soğanı ( kırmızı ve mor soğan olmaz ) dörde bölün. önceden kaynatılmış 2 su bardağı klorsuz suya koyarak 5 dakika kaynattıktan sonra içine başka bir şey katmadan öğle ve akşam yemeklerinden önce 1er bardak suyunu için.
Küçük ve orta çaplı miyomu olan kadınlar da kuru soğan küründen istifade edebilirler. Polikistik over şikâyeti olanlar, büyük bir olasılıkla kürü uygulamaya başladıktan bir-iki gün sonra beyaz-sarı renkte bolca akıntı yaşamaya başlayabilirler.
Doğal besinlerin doğru şekilde tüketilmesi, insan bedenine ciddi şekilde faydalar sağlar. Özellikle tıp tarihi boyunca ilaç olarak kullanıldığına rastladığımız soğan ve soğan suyu, mikrop kırıcı özelliği sayesinde vücuttaki tüm iltihabın atılmasına yardımcı olur.
Soğan suyu aşırı tüketildiğinde mideye zarar verebilir. Gaz ve şişkinlik oluşumuna yol açabilir. Soğan suyunu midesinde sorun olan kişiler dikkatli kullanmalıdır. Alerjik bünyelerde döküntü ve kızarıklıklara neden olabilir.
İDRAR YOLU ENFEKSİYONUNA KARŞI SOĞAN SUYU!
Bir adet soğanın kabukları soyulur ve 4 parçaya bölünür. Hazırlanan soğan kaynamış suyun içine atılarak 5 dakika kadar demlendirilir. Demlendikten sonra soğanlar süzülür ve soğan suyu ılınınca içilir. Öğlen ve akşam yemeklerinden önce bir bardak içilebilir.
Hem çiğ olarak hem de pişirilerek kullanılan soğanın birçok çeşidi bulunuyor. Doğal antibiyotik görevi gören soğan, özellikle kış mevsiminde bağışıklık sisteminin kuvvetlenmesinde büyük rol oynuyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri