Kullanımı: Naturelka Soğan Tozu nerelerde Kullanılır; Ekmek, makarna, mantı, çorba, sos, et, köfte, çiğ köfte tavuk, Soğan tadının ve aromasının istendiği her yerde rahtlıkla kullanılabilir. Soğan tozu suya karıştırılıp kullanılabilir.
Soğan tozu kullanılan yerler: ekmek, mantı, makarna, pizza, poğaça, vs hamur işleri. Çorba, sos, et – balık – tavuk – sebze yemekleri başta olmak üzere birçok yemekte aroma ve tat vermesi için rahatlıkla kullanılmaktadır.
Sebze ve et yemekleri başta olmak üzere yoğurtlu soslarda direk kullanılır. Sarımsak tozu birçok hamur işinde (ekmek,mantı, pizza, poğaça, vs..) çorba, sos, et – balık – tavuk – sebze yemeklerinde, çiğ köfte ve köfte yapımında, omletlerde, sarımsak aroması olması istenilen her yerde rahatlıkla kullanılır.
Soğan kabukları toz haline getirilip (powder /pudra) formunda salatalarda, yemeklerde tüketilebilmektedir. Soğan kabuklarının ayrıca hazır çorbaların karışımında, tavuk, et ve köfte harçlarında, mantı içerisinde ve unlarda kullanılabileceği önerilmektedir.
Soğan sarımsaktan daha sulu olduğu için daha çok su bırakacak ve daha geç kuruyacaktır. Açık havada kurutmayacaksanız, yağlı kağıt serilmiş tepsi içine yayarak fırında 100 derecede (arada karıştırıp kontrol ederek) suyunu kaybedip tıkır tıkır olana kadar kurutun.
İlgili 25 soru bulundu
Soğan tozunu sıkı kapaklı cam bir kavanozda oda sıcaklığında bir yıl saklayabilirsiniz.
Seçenekler: 38 gr697,37 TL/kg. 500 gr169,80 TL/kg.
- Günlük tüketilen bir parça çiğ soğan vücudu enfeksiyonlara karşı korur doğal olarak iltihap oranını düşürür bununda akabinde eklem rahatsızlıklarına da iyi gelir.
Antioksidan içerdiğinden dolayı bağışıklık sistemini güçlendirir. Birçok farklı dış zararlıya karşı vücudu önemli oranda koruma sağlar. Kaynatılarak içilmesi vücuttaki iltihaplanmayı gidermekte dışarı atımını kolaylaştırmaktadır.
Soğan,sarımsak kabuğu yakmanın hem uğursuzluk getireceğine inanılır hem de günah olduğu kabul edilir. Soğan ya da sarımsak kabuğu yakmanın kişileri çok kötü durumlarla karşı karşıya getireceğine , başına bir bela geleceğine inanılır.
Sarımsak Tozunu; hamur işlerinde (ekmek,mantı, pizza, poğaça) çorba, sos, et - balık - tavuk - sebze yemeklerinde köfte yapımında, omletlerde, yoğurda karıştırarak kullanılabilirsiniz. Katkısı maddesi ve gluten içermez. İçindekiler:sarımsak tozu.
Eski çağlardan beri antibiyotik niyetine kullanılan sarımsak gibi sarımsak tozu da vücudun bağışıklık sistemi için son derece önemlidir. C vitamini açısından zengin olan sarımsak tozu, vücudun vitamin eksikliklerini gidererek hastalıklara karşı daha dirençli olmasını sağlar.
Sarımsak tozu, içinde bulunan mineraller ve antioksidanlardan gelen bağışıklık arttırıcı özelliklere sahiptir. Ayrıca düzenli olarak tüketilirse, sizi çeşitli bakteriyel, fungal ve viral enfeksiyonlardan korur. Sarımsak tozundaki organik bileşikler, demir ve diyet lifi, midenizi sağlıklı tutmak için mükemmeldir.
Kırmızı soğanı özellikle hamburgerlerde, soğuk sandviçlerde ve balık yemeklerinde kullanmanız gerekir. Beyaz soğanlar genellikle acıdırlar ve yemeklere muhteşem aroma katarlar. Bu soğanın tek dezavantajı doğrarken gözü çok fazla yaşartmasıdır. Beyaz soğan özellikle Meksika yemeklerinin vazgeçilmezleri arasındadır.
Aynı şekilde buzdolabı da soğan saklamak için uygun değildir. Soğanları evinizin serin ve güneş görmeyen bir yerinde, çok nem olmayan bir ortamda saklamalısınız. Eğer soğanları çuvalda saklıyorsanız, asla beton ile temas ettirmemelisiniz. İsterseniz soğanları doğradıktan sonra da bir süre muhazafa edebilirsiniz.
Soğan, mikroplar ve böceklere karşı biyokimyasal savunma mekanizması harekete geçirerek bir enzim salgılıyor. Bu enzimler, soğandaki sülfidleri parçalayarak sülfür oksite dönüştürüyor. Sülfür oksit kısa sürede uçucu bir hal alıyor ve havada hızla yayılan bu gaz göze ulaştığında da yakıcı bir aside dönüşüyor.
Bal ya da zeytinyağıyla karıştırılan soğan suyu aknelerden kurtulmayı ve cildin parlamasını sağlar. Afrodizyak etkilidir, cinsel gücü arttırır. Bağışıklık sistemini güçlendirir, vücut direncini arttırarak vücuda kuvvet verir.
- Soğan kabuğunu kaynatıp içmek yağ yakımını önemli oranda artırmaktadır. - Antioksidan içerdiğinden dolayı bağışıklık sistemini güçlendirir. - Birçok farklı dış zararlıya karşı vücudu önemli oranda koruma sağlar. - Ödemi kolayca atma imkanı verir.
Erkeklerde dökülen saçları önlemeye yardımcı olur. Soğan suyunun içinde yüksek oranda antioksidan bulunduğu için zayıflamayı kolaylaştırır. Soğan suyu, aynı zamanda çok güçlü bir yağ yakıcıdır. Soğan suyu, çok iyi bir idrar söktürücüdür ve metabolizmayı hızlandırır.
Hem çiğ olarak hem de pişirilerek kullanılan soğanın birçok çeşidi bulunuyor. Doğal antibiyotik görevi gören soğan, özellikle kış mevsiminde bağışıklık sisteminin kuvvetlenmesinde büyük rol oynuyor.
Soğan Suyu Kürü Tarifi: Bir tencerenin içerisine bir soğan için 2 su bardağı kadar temiz içme suyu koyup kaynatın. Su kaynadıktan sonra dörde böldüğünüz soğanları ilave edip yumuşayana kadar pişirin. Ardından ocaktan alıp ılımaya bırakın ve ılıdıktan sonra süzdürerek tüketin. İçerisine bal ya da limon ekleyebilirsiniz.
Soğan yemek, iştah açıcı bir özelliğe sahiptir. Ancak yine de kilo aldırıcı bir özelliğinin olmadığını söylemek mümkündür. Soğanı çiğ olarak tüketemeyen kişiler pişirerek de tüketebilir. Kuru soğan ve yeşil soğan tüketilmesinin kilo vermeyi kolaylaştırıcı bir etkiye sahip olduğu bilinmektedir.
Kurutulmuş soğan tozu, taze soğan kullanılarak kurutulup üretilen ve üretim sonucunda elde edilen ürünün öğütülmüş şeklidir.Taze soğan kurutulmadan önce yaklaşık %90 civarında su içerir. Kurutma ile kurutulan taze üründeki su oranı çok düşük değerlere indirilir.
1 Adet Orta Boy (100 gr.) Kuru Soğan: 40 kcal. 1 Adet Büyük Boy (150 gr.)
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri