Sindirim sistemindeki yararlı bakterilerin sayısını arttırarak hazmı kolaylaştırır ve sindirim problemlerini hafifletir. Mor soğan turşusu ayrıca kolesterol düşürücü özelliklere de sahiptir ve kalp sağlığına faydalı olabilir. Araştırmalar, mor soğan tüketiminin kalp hastalıkları riskini azaltabileceğini göstermiştir.
Bu turşuyu nasıl ve nelerde hangi yemeklerle kullanırız diye aklınıza bir soru gelirse hamburger ,mangal, et yemekleri, köftede garnitür olarak sunabilirsiniz. Salatasını hazırlayabilirsiniz.
Kırmızı Soğan Turşusu Tarifinin Püf Noktası
Turşuları mutlaka güneş almayan, kuru ve serin bir yerde saklayınız. Kapakları hiç açılmadan kuru ve serin bir ortamda veya buzdolabında 6 ay saklayabilirsiniz. Kapak açıldıktan sonra buzdolabında saklayarak 3 ay boyunca tüketebilirsiniz.
Sokak lezzetlerinin yan aktörü olmaya başlayan soğan turşusunu evde yapmak hiç de zor değil. Yeter ki, soğanları doğrarken ağlamaya kendinizi hazırlayın. Sadece kebapların yanına değil, salatanın içine, hamburger köftesinin üstüne, bulgur pilavının yanına derken birçok yemekle birlikte yiyebilirsiniz.
Özellikle kızarmış veya ızgara edilmiş et, tavuk veya balık sandviçlerinin yanında tercih edilir. Et yemeklerinde: Kırmızı soğan turşusu, et yemeklerine lezzet katmak için de kullanılabilir. Özellikle ızgara et veya tavuk yemeklerinde, yanında garnitür olarak sunulabilir.
İlgili 31 soru bulundu
Antioksidan Deposudur
Antioksidan açısından oldukça zengin olan bu sebze, 25 farklı çeşit flavonoid ve antioksidan içerir. Kalp hastalıkları, kanser ve diyabete karşı koruyucu etkisi olan antosiyaninler ise özellikle kırmızı soğanda bol miktarda bulunur.
Kalp çarpıntılarını gideren mor soğan şeker hastalığına karşı da bolca tüketilmesi gereken besinlerden. Kesik ve yanıklarınıza doğal bir çözüm olabilecek besinlerden biri de mor soğandır. Mor soğan, yaraların mikrop kapıp iltihap oluşmasını önler. Safra kesesi salgısını arttırarak taş oluşumlarının da önüne geçer.
Kırmızı soğan
Sarı sğana göre daha fazla antioksidan vardır. Antioksidan ise vücuttaki sağlıklı hücrelere zarar veren serbest radikalleri ortadan kaldırır. Kırmızı soğanda bulunan quercetin ve diğer antioksidanlar sayesinde kansere karşı koruyucu kalkandır. Kanser riskine karşı sarı soğana oranla daha koruyucudur.
- Günlük tüketilen bir parça çiğ soğan vücudu enfeksiyonlara karşı korur doğal olarak iltihap oranını düşürür bununda akabinde eklem rahatsızlıklarına da iyi gelir.
Soğan özellikle A vitamini , C ve B vitaminleri açısından önemli bir kaynaktır. Ayrıca kükürt, iyot, kalsiyum, demir, folat, magnezyum, fosfor, potasyum ve antioksidanlar açısından da zengindir. A vitamini hem enfeksiyonlara karşı bağışıklığı hem de göz sağlığını destekler B vitaminleri ise suda eriyen vitaminlerdir.
Kırmızı soğan: Mor soğan olarak da bilinen kırmızı soğan, yemeklerin içerisine girdiğinde, piştikçe lezzetini kaybetmesi nedeniyle özellikle çiğ tüketilmesi önerilir. Yemekler ya da salatalar haricinde, az balzamik sirkeyle birlikte fırınlandığında ya da ızgara edildiğinde de daha çok lezzeti ortaya çıkar.
C vitamini oranı en yüksek bitkilerden biri olan soğan tüketimi en çok antibiyotik özelliği nedeniyle kullanılır. Cilt hastalıklarından bağışıklık sistemine kadar pek çok alanda iyileşme için tüketilen soğan tam anlamıyla bir şifa deposu.
hamburger, hotdog, şarküteri ürünleri, deniz ürünleri ve daha bir çok yemeğin mükemmel tamamlayıcısı.
.neyle yenir ? yapımı oldukça kolay ve hızlı olan, hamburger, hot dog, etli sandviçler ve taco gibi kırmızı etli yiyeceklerle şahane uyum sağlayan bir lezzet bombası.
Mor soğan olarak da bilinen kırmızı soğan, yemeklerin içerisine girdiğinde, piştikçe lezzetini kaybetmesi nedeniyle özellikle çiğ tüketilmesi önerilir. Yemekler ya da salatalar haricinde, az balzamik sirkeyle birlikte fırınlandığında ya da ızgara edildiğinde de daha çok lezzeti ortaya çıkar.
Soğanlar yarım ay şeklinde kesilir parçalara ayrılır ve kavanoz doldurulur. Üzerine sirke, şeker ve tuz ilave edilir. En son kavanoz dolana kadar kaynar içme suyu doldurulur. 24 saat sonra turşu hazır olacaktır.
Soğan turşusu; çok kısa sürede hazırlayabileceğiniz en hızlı turşulardan bir tanesidir. Kütür kütür ve çok lezzetli bir turşu tarifidir. Bu turşuyu kırmızı soğan ile yapabileceğiniz gibi arpacık soğan ya da beyaz soğan ile de yapabilirsiniz.
Soğanlar soyulur temizlenir, dilimlenir. Kavanozun dibine bir kaç sarımsak yerleştirilir ve aralarına sarımsak koyularak soğan dilimleri kavanoza yerleştirilir. Kaya tuzu ve şekeri ayarlanır.
Üzerine defne yaprağı ve hardal tohumunu ekleyip kalan soğanları da kavanoza yerleştirin. Ayrı bir kasede sıcak su, elma sirkesi, tuz ve toz şekeri karıştırın. Bu karışımı kavanozun içerisine dökün ve kapağını kapatıp soğuyana kadar oda sıcaklığında bekletin. Soğuduktan sonra buzdolabında en az 8 saat bekletin.
Kesilen soğanların üzerine sirke, şeker ve tuz ilave edilir. Son olarak soğanlar kavanoza konur ve kavanozun üstü dolana kadar kaynar içme suyu doldurulur. Kavanozun kapağı kapatılarak, sadece 1 gün dinlendirilir. Tüketirken buzdolabında muhafaza edilir.
1-2 gün içinde yemeğe hazır hale gelen soğan turşusunun ömrü 10-15 gün arasında değişiklik gösterir. Buzdolabında muhafaza edilmelidir. Çok çabuk olan bir turşu olduğu için bittikçe yeniden kurmak en güzeli olacaktır.
Ankara'nın Çubuk ilçesinde ünüyle dünyaya duyuran meşhur ve patentli turşularını tüm dünyaya tattırma imkanı ve güvenle alışveriş fırsatı sunuyor.
Kalp Sağlığına Faydalıdır: Soğan potasyum, B ve C vitamini içermektedir ve bu vitaminler açısından zengindir. Doğal antibiyotik özelliğinden dolayı kalp ve damar sağlığına ciddi katkıda bulunur. Kanı temizleme özelliği sayesinde damar tıkanıklıklarına neden olan unsurları ortadan kaldırır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri