Köpeklerde Soğuk Algınlığı Tedavisi Köpeğin yeterli miktarda su içmesini, sağlıklı beslenmesini ve mümkün olduğunca dinlenmesini sağlamak tedavinin temelidir. Köpeğin semptomları şiddetlenmeye başladığında mutlaka bir veteriner hekime danışılması gerekir.
Bol Bol Sıvı Takviyesi Yapın
Bazı köpekler su içme konusunda ekstra tembel olduğu için sağlıklı zamanlarında da su içmesi konusunda onu teşvik edin. Bu üşütme sonrası toparlanması ve iç organlarının faaliyetlerini daha sağlıklı yürütebilmesi açısından son derece faydalı bir eylemdir.
Köpeklerin üşüttüğünü gösteren belirtiler şunlardır; Tıpkı insanlarda olduğu gibi köpeklerde de üşütmeye bağlı olarak burun akıntısı ve burunda tıkanıklık görülebilir. Hapşırık ve öksürük, üşüten köpeklerde sık görülen belirtilerdendir. Köpeklerde üşütmeye bağlı olarak pasiflik ve isteksizlik görülür.
Köpekte ishal ve kusma gibi belirtiler ilk ortaya çıktığında 1-2 saat mide ve bağırsakların dinlenmesi için bekleyin. Ardından kolay sindirilebilir, lif oranı yüksek, az yağlı yiyecekler yemesini sağlayın. Bunlar yoğurt, pirinç, kepekli makarna, patates, tavuk, balık gibi yiyecekler olabilir.
Köpek dostunuzun iştahsızlık ve halsizlik gibi problemleri olduğunu düşünüyorsanız ilk olarak ona sevdiği yiyecekten vermeyi ve biraz iletişim kurarak oyun oynamaya çalışmayı deneyin. Eğer durum değişmezse mutlaka bir veterinerden destek almanız gerekmektedir.
İlgili 23 soru bulundu
Köpeğinizin durgun davranıp davranmadığını fark etmek genellikle gayet kolaydır. Vetinfo, aşırı uyku, düşük enerji, heyecan eksikliği ve geç tepki vermenin aşırı halsiz bir köpeğin açık belirtileri olduğunu ifade etmektedir.
Parasetamol, aspirin, advil zehirlenmeleri ne yazık ki çokça görülmektedir. Evcil hayvanların ve insanların vücutları farklı yaşam formları olması nedeniyle aynı ilaçları kullanmaları sakıncalıdır. Böbrek ve mideyi etkileyen bu ilaçlar kan dolaşımını etkileyerek, kalp sorunlarının baş göstermesine neden olabilir.
Ağrı içindeki köpekler agresifleşebilirler. Yanına yaklaşınca hırlayabilir, saldırabilirler. Ağrı yaşayan bazı köpekler ise depresif olabilirler ve sessizleşebilirler. Normalden daha fazla uyumak, saklanmak ve ilgisizleşmesi de ağrı belirtisidir.
Ancak köpeklerin kullanımına uygun ağrı kesiciler de bulunmaktadır. Karprofen, koksib, meloksikam veya graipirant içerikli steroid olmayan antienflamatuar ilaçlar köpeklerin kullanıma uygundur.
Karın ağrısı: Şişkinlikle ilişkili ağrı nedeniyle, köpeğiniz sızlanıyor veya uluyor olabilir, rahatlamakta veya uzanmakta zorlanabilir ve sık sık ayakta durabilir veya yeniden konumlandırılabilir. Köpeğinizin sırtının kambur olduğu da görünebilir. Hızlanma ve huzursuzluk genellikle en erken belirtilerden biridir.
Köpeklerin üşüdüğünü anlamanın bir yolu da kulaklarını kontrol etmektir. Soğukta kalan ve üşüyen köpeklerin kulakları ve aynı zamanda karın bölgeleri soğuk olur. Üşüyen köpekler sızlanabilir, havlarken ağlar gibi ses çıkarabilir. Bazı köpeklerin sahiplerine havlayarak haber vermeye çalışması da muhtemeldir.
Su, meyve suyu, ıhlamur, ekinezya ve nane çayı başta olmak üzere bol sıvı tüketilmeli: Soğuk algınlığının yol açtığı vücuttaki su kaybını telafi etmek için hastalık süresi boyunca bol su, taze meyve suları ya da ıhlamur, ekinezya ve nane gibi bitki çayları tüketilmelidir.
Patilerine ve Burnuna Dikkat Edin
Köpeklerin patileri her ne kadar soğuğa ve sıcağa karşı dayanıklı olsa da özellikle soğuk havalarda üşüyebilirler. Patileri üşüyen köpekler genellikle zemine basmaya çekinirler ya da bassalar dahi dengesiz bir biçimde, sallanarak yürürler.
- Bağışıklığı zayıf ve hasta köpeklerin soğuğa karşı toleransı düşüktür. - Barınma koşulları yetersiz ve uygun olmayan köpekler soğuktan daha fazla etkilenirler. - Özellikle yağışlı havalarda ıslanıp hava cereyanına maruz kalan köpekler üşürler.
Vücut sıcaklıkları soğuk havalarda bile kolay kolay düşmez. Ancak sokak köpekleri ya da diğer köpekler üşür mü sorularının yanıtları daima aynıdır. Tıraş edilen köpeklerin tüyleri kısaldığı için evcil köpekler de evde üşür.
termoforlar baya bir etkili, sağa sola battaniyenin içine koyabilirsiniz, ancak baya bir sıcak oluyor, direk yattığı yerin altına değilde kenarlara koyabilirsiniz. soğuk geceleri idare ediyor. 2 saat sonra -20 derecede halen ılıktı.
Bu yazımızda köpeklerde aspirin zehirlenmesi hakkında önemli bilgiler bulabilirsiniz. Aspirin evlerde yaygın bulunan bir ilaç olduğu için köpeklerde aspirin zehirlenmesi riski yükselebilmektedir. Köpeğin yanlışlıkla yüksek dozda aspirin yutması durumunda zehirlenme ortaya çıkabilir.
Aspirin ağrı kesici, ateş düşürücü, yangı önleyici ve antikuagulan olarak köpeklerde 10 mg/kg dozda 12 saat arayla, kedilerde ise oral yolla 10 mg/kg dozda 24 saat arayla kullanılabilir.
Veteriner hekim Salih Özkıran, köpekleri öldürmek için kullanılan zehrin tarım ilacı olduğunu en yaygın kullanılan ilacın ise laneit olduğunu söyledi.
Evet, köpeklere ağrı kesici verilebilir, lakin bu konuda çok dikkatli olmak son derece önemlidir. Köpeklere insanlarda kullanılan ağrı kesicilerin direkt olarak verilmesi, ciddi sağlık problemlerine sebep olabilir. Bu yüzden köpeğinize ağrı kesici vermeden önce muhakkak veteriner hekime danışmanız önerilir.
Karın ağrısı sorunu olan köpekler aniden kusabilir ve mideleri bulandıkça hıçkırır gibi anormal hareketler yapabilirler. Bununla birlikte sıkça yutkunma ihtiyacı hissederler ve salyalarında artış görülür. Şiddetli karın ağrısı yaşayan köpek yeterince uyuyamayarak rahatsız olduğunu belli edebilir.
Köpeklerde görülen bazı yaygın ağrı belirtileri arasında sızlanma, sızlanma ve ağlama yer alır. Bazıları ise iştah azalması, uyuşukluk ve davranış değişiklikleri gibi daha ince belirtiler sergileyebilir. Köpeklerin acıya tepki olarak saldırganlık veya korku sergilemesi de yaygındır.
Köpeklerde grip tedavisi insanlarda olduğu gibi bol sıvı tüketimi ve istirahat odaklı ilerletilir. Köpeklerin dinlenmek için konforlu ve sessiz bir yere ihtiyacı olacaktır. Bunun yanı sıra grip virüsü ile birlikte köpekte herhangi bir bakteriyel enfeksiyon gelişmesi halinde antibiyotik kullanımı gerekli olabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri