Cam, ahşap, metal ve plastik gibi malzemelerin birleştirilmesinde uygulanır. Duvar, çatı ve zemin gibi yapı elemanlarının izolasyonunda kullanılır. Su sızıntısı olan boru ve çatıların tamirinde uygulanır. Elektrik kablolarının yalıtımında tercih edilir.
Çeşitli yüzeylere güçlü yapışma için özel katkı malzemeleri içerirler. Plastik yüzeylerde hangi tip silikonu tercih etmeliyim? Plastikler, üzerlerine yapışmanın en zor olduğu yüzeylerdendir. Özellikle PE ve PP gibi plastiklere silikonların güçlü yapışması mümkün değildir.
Genel olarak yapıştırma işlerinde kullanılır. Çok kuvvetli bir yapışma sağlamasada yapıştığı yeri kolay kolay bırakmaz ve koku yapmazlar. Aslında daha sonra çıkarmak isteyebileceğiniz yerlerde de kullanabilirsiniz. Yapıştırdığınız yeri sökmek için biraz güç sarfederek ayırmanız yeterli.
Dolgu, sızdırmazlık, izolasyon ve yapıştırma işleri için kullanılır. Özellikle banyoda duşakabin, küvet, lavabo kenarına sızdırmazlık için kullanılmaktadır. Ayrıca cam doğrama, metal, fayans, pvc ve yapı elemanlarının dolgu ve yapıştırmalarında kullanılır.
Silikonu ayrıca mutfak veya banyo aksesuarlarınızın duvara yapıştırılması için de kullanabilirsiniz. Örneğin havlu veya peçetelerinizi asacağınız metal araçların duvara yapıştırılması için silikon kullanmak ideal bir fikir olabilir.
İlgili 25 soru bulundu
Sadece 15 dakikada kuruyan bu özel yapıştırıcı suya dayanıklı olduğundan neme karşı da yüksek mukavemet özelliği sergileyebiliyor.
Benzersiz Tasarımlar İçin Soğuk Silikon Yapıştırıcı
Bu ürünler kolay uygulama sayesinde saniyeler içerisinde dilediğiniz her noktada konforlu kullanım imkan tanır. Plastik, cam, seramik, ahşap gibi alanlarda bu ürünleri uygulayarak yapıştırma işlemini gerçekleştirebilirsiniz.
Bu konuda silikonu ne kadar zaman içerisinde kuruması gerektiği ise merak edilen konular arasında yer alıyor. Silikon Kaç Saatte Kurur? Genel olarak silikon sürüldüğü yer itibariyle ortalama 4 saat içerisinde kurur. Ancak tamamen kuruması ve etkin hale gelebilmesi için 12 ya da 13 saatin geçmesi önemlidir.
Ilık ısı olmak şartıyla saç kurutma makinesiyle kurutma süresini çabuklaştırabilirsin. kurutma işlemini hızlandırmak için saç kurutma veya dier ısıtıcı aletler işe yarıyor ama benim gibi çok yakın mesafeden kurutmaya çalışma abi çünkü slikpn sakız gibi eriyor ve kokma yapıyor..
Kağıt, karton, deri, ahşap, kumaş, metal, plastik ve porselen gibi materyallerde silikon tabancasını rahatlıkla kullanabiliriz.
Yüzeyde donmuş bir silikonu temizlemek istiyorsanız ısı kullanabilirsiniz. Kurutma makinesi ya da ısı tabancası yardımıyla donmuş silikonu çözülene kadar ısıtın. Sonrasında nemli, temiz bir bez yardımıyla bölgeyi iyice silin. Yüzey tamamen temizlenene kadar işlemi sürdürdükten sonra bir şey kalmadığını göreceksiniz.
Yüzey kısmında özellikle donmuş bir silikonu çıkarabilmek için genelde en önemli yöntem ısıdır. Yani belli bir bölgeye ısı uygulamak suretiyle silikonu çıkarmak mümkündür. Isı tabancası ile beraber kurutma makinesi kullanılabilir.
Silikon donmuş ise deterjanlı bezle çıkarmayı deneyebilirsiniz. İyice kurumuş ve deterjanlı bezle de çıkmayan silikonu sert bir spatula gibi bir yardımcıyla bir ucundan kaldırmayı deneyebilirsiniz.
Selsil Ultra Tack tek komponentli, nem ile 5 saniye içinde yüzey kuruması başlayan, yüksek mukavemetli hibrit bazlı mastiktir. Montaj yapıştırıcılar arasında en kuvvetli olanı, ayrıca çevre ve insan sağlığına zarar vermeyenidir.
GS505, banyo, mutfak duş kabini gibi alanların sızdırmazlığında kullanılan dayanıklı, esnek ve üstün kaliteli, asetik esaslı 100% silikondur.
Silikonun su dayanımı yüksektir. Su gören yerlerde kullanılabilir ancak mastik hem dolgu hem izolasyon malzemesi olarak kullanıma daha uygundur. Aynı alanda kullanımı sırasında sorun meydana getirmezler ancak kullanım süresi uzadıkça, birbirinin yerine kullanılan silikon ve mastikten verim alımı düşmeye başlar.
Silikonun ortalama erime sıcaklığı 357°C dir. Bu sebeple bu kadar esnek bir malzeme şaşırtıcı bir biçimde fırının içerisinde erimeden kullanılabilir.
Silikon işleminden istediğiniz sonucu almak istiyorsanız 24 saat boyunca kurumasını beklemeniz gerekmektedir. Bu süre zarfında o bölgenin her zaman kuru kaldığından emin olmanız gerekmektedir.
Yüzey her türlü toz ve kirden arındırılmış, kuru, temiz ve sağlam olmalıdır. Eğer yüzeyde daha önce uygulanmış silikon varsa mutlaka temizlenmelidir. Silikon üzerine silikon uygulaması yapılamaz.
İnşaatlarda, ahşap, PVC, alüminyum doğramalarda kullanılır. Derz bileşimleri içinde, doğrama sıvamada, demir doğrama montajında, çatı montajında kullanılır. Tuğla, ahşap, altıçıpan, ytong yüzeylerde birleştirme ve izolasyon için kullanılır. Gözenekli yüzeyleri düzlemek ve doldurmak için tercih edilir.
Silikon yüksek bir esnekliğe sahiptir. Kuruduktan sonra da bu esnekliğini ve stabilitesini korur. Esneklik gerektiren bağların kurulmasında ideal bir yapıştırıcıdır. Yüksek ve düşük sıcaklıklara karşı dayanıklıdır.
Donmuş Silikon Tabancasının Kullanımı
Bu doğrultuda kurutma makinesi ya da ısı tabancası değerlendirilmek suretiyle, ilgili alandaki silikon çözülene kadar uygulanmalıdır. Ardından nemli ve temiz bir bez ile ilgili bölge silinmek suretiyle tertemiz hale getirilebilir.
Kimyasal bağların oluştuğu yüzey ne kadar fazlaysa yüzeyler arasındaki bağ o kadar güçlü olur. Bu nedenle de Selsil Plastik Yapıştırıcı pürüzsüz yüzeylerdense gözenekli ve pürüzlü alanların birbirlerine yapıştırılması için daha iyi bir seçenektir.
Mum tabancanın arkasına konularak tabancanın tetiğine basılmasıyla sıcak olan iç kısma girer ve ucundan eriyerek çıkar. Bu sayede mum yapıştıma için gerekli sıcaklığa ulaşır. SICAK MUM SİLİKON TABANCALARI NERELERDE KULLANILABİLİR? Ahşap, metal, plastik (pvc v.b.) maddeler üzerinde kullanılabilir.
tarafından piyasaya sürülen Mitreapel BK-555 süper yapıştırıcılar tavsiye edilmektedir. Hızlı kürleşme özelliği sayesinde özellikle plastik materyallerin birbirine çok etkili bir şekilde tutunmasını sağlayan Mitreapel BK-555 süper yapıştırıcılar, en iyi plastik yapıştırıcı markaları arasında yer almaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri