Evet, güvenle zeytinyağını yüzünüzde kullanabilirsiniz. Yüzünüz dahil olmak üzere doğal bir mucize olan zeytinyağını tüm cildinizde kullanabilirsiniz. Doğal bir ürün olan zeytinyağını yüzünüzde de rahatlıkla kullanabilir, hatta makyaj temizleme ürünü olarak kullanabilirsiniz.
Zeytinyağı en hassas cildi bile zarar vermeden korur ve nemlendirir. Özellikle sızma zeytinyağı (yağ asitleri bakımından oldukça zengin olduğu için) hem yüz hem de vücudunuzu nemlendirirken aynı zamanda besleyici özellik de gösterir. İçeriğinde A ve E vitaminlerinin yanı sıra, D ve K vitaminleri de bulunur.
Bu uygulamayı haftada 1-2 defa yapabilirsiniz. Cildimiz, güneşin zararlı ışınları, sivilce problemleri gibi nedenlerden dolayı lekelenebilir. Zeytinyağı ciltte meydana gelen lekeler için birebirdir.
Zeytinyağı, cildinizi yumuşak, pürüzsüz ve nemli tutmaya yardımcı olan nemlendirici özelliklere sahiptir. Cildin derinliklerine kolayca nüfuz eder ve uzun süreli sonuçlar verir. Kuru cilde sahip olanlar için oldukça faydalıdır. Ayrıca zeytinyağındaki doğal lipidler sebum üretimine katkıda bulunur.
Nemlendirir. İçerisinde bulunan vitamin ve mineraller cildi korur ve nemlendirir. Özellikle kuru cildi olanlar için tavsiye etmekteyiz. Eğer kuru bir cilde sahipseniz yüzünüze zeytinyağı ile masaj yaparsanız parlak bir görünüme kavuşursunuz.
İlgili 18 soru bulundu
Zeytinyağı en faydalı besinler arasında yer almakta ve bu yağın birçok sağlık sorununa iyi geldiği bilinmektedir. Zeytinyağı, sağlığa faydalı olmasının yanında cildi güzelleştirme konusunda da önemli bir yere sahiptir.
Antioksidanlar açısından zengin olduğu için, cildin genç kalması için önemli olup, yaşlanmanın etkilerini geciktirme özelliğine sahiptir. Cilt Gençleştirme için normal miktarlarda tüketilmesi faydalıdır.
Zeytinyağı Cildi Beyazlatır mı ? Zeytinyağı cildi beyazlatır mı sorusuna verilebilecek cevap: hayır, zeytinyağı cildi beyazlatmaz. ' Cilt yapınız genetik olarak buğday rengi ya da koyu tonda ise, zeytinyağının cildinizi beyazlatması mümkün değildir.
Zeytinyağı güneş kremi yerine geçer mi? zeytinyağının güneşten koruma fonksiyonu yoktur, aksine sürüp güneşe yatarsanız güneş yanıklarına sebep olabilir. güneş kremlerinin içindeki etken maddeler titanyum dioksit veya çinko oksit gibi suda çözünmeyen ama ışık yansıtma/kapatıcılık özelliği olan minerallerdir.
Zeytinyağını haftada 2, 3 kere saça uygulamanın herhangi bir sakıncası yoktur. En az haftada bir şekilde saça uygulanan zeytinyağı sayesinde sağlıklı, güçlü, parlak ve canlı saçlara sahip olunabilir.
Zeytinyağı peeling etkisi yaratır. Peeling sayesinde cilt ölü derilerden arınır ve böylelikle siyah nokta ve sivilce gibi cilt problemleri en aza indirgenir. Zeytinyağının bir diğer faydası cilt lekelerini gidermesidir.
Cilde dair birçok olumlu etkisiyle gündeme gelen zeytinyağı ise güneşten korunmaya yardımcı olabilecek etkili bir bakım iksiri olarak görülüyor. Çünkü zeytinyağının da bir SPF (Sun Protection Factor) değeri bulunuyor.
Kirpik bakımında zeytinyağı kullanımı, esasında saç bakımında tercih edilme nedenlerine benzer etkiler sağlıyor. Zeytinyağı, içerdiği E vitamini ve doğal yağ asitleri sayesinde kıl köklerinin beslenmesini sağlayarak daha güçlü bir yapı kazanmalarına yardımcı oluyor.
Evet, güvenle zeytinyağını yüzünüzde kullanabilirsiniz. Yüzünüz dahil olmak üzere doğal bir mucize olan zeytinyağını tüm cildinizde kullanabilirsiniz. Doğal bir ürün olan zeytinyağını yüzünüzde de rahatlıkla kullanabilir, hatta makyaj temizleme ürünü olarak kullanabilirsiniz.
Antioksidan içeriğe sahip olan zeytinyağı cildi nemlendirir ve sivilce izlerinin görünümünü azaltır.
Zeytinyağının içeriğindeki e vitamini ve biofenoller, limonda bulunan c vitamini ile birleştiğinde cilt için harika bir karışım ortaya çıkar. Bu karışımı cildinize sürerseniz, cildiniz neme doyar ve kırışıklıklar azalır. Daha genç görünmek için bu karışımı cildinize sürmeyi ihmal etmeyin.
Bunların yanı sıra içerisinde bol miktarda E vitamini bulundurur. Bu E vitaminleriyle birlikte cildin gençlenmesi sağlanır. Kırışıklıklar vs. tamamen ortadan kaybolmasa dahi; ciddi miktarda azalır. Eğer uzun süredir tüketiliyorsa, kırışıklık, sarkma gibi problemlerin meydana gelmesi çok uzun zaman alacaktır.
Cildi korur ve nemlendirir: İçerdiği vitamin ve mineraller sayesinde hassas ciltleri bile koruduğu söylenir. Bol nemlendirici özelliği ile kışın cildinizi soğuk ve kuruluğa karşı da korur. Cilt bakımınızı bitirdikten sonra birkaç damla zeytinyağı ile cildinize masaj yaparak uygulayabilirsiniz.
Yüze zeytinyağı sürmek hem cildi güzelleştiriyor, hem de cilde ışıltılı bir görünüm kazandırıyor. Saçlar için de olmazsa olmazlar arasında yer alan zeytinyağı doğanın mucizeleri arasında gösteriliyor.
Soğuk Sıkım Zeytinyağının Faydaları
Sindirim sisteminin normal fonksiyonuna katkıda bulunuyor. Hücrelerin normal yapısının korunmasına yardımcı oluyor. Haricen kullanımda saç, cilt ve tırnakların ideal görünümünü korumaya destek oluyor. Yüksek faydalı bileşen içeriği ile verimli bir beslenme sağlıyor.
Öyle ki Uluslararası Zeytin Konseyi (International Olive Oil Council) tarafından alınan bir kararla, zeytinyağı renginin herhangi ön yargı oluşturmaması adına zeytinyağı tadımının kobalt mavisi bardaklarda yapılması zorunluluğu bulunuyor.
Zeytinyağı Masajı: Vajina bölgesinde meydana gelen kararmalar için birkaç damla zeytinyağı ile masaj yapmak yeterli olacaktır. Zeytinyağı onarıcı bir etkiye sahip olduğundan, sürülen bölgenin peçeteyle kurulanması yeterli olacaktır.
Zeytinyağı, vücudu kansere karşı koruyan, yaşlanmayı geciktiren ve bağışıklık sistemini güçlendiren çok değerli polifenoller -yani diğer bir deyişle antioksidanlar- içeriyor. Bu da zeytinyağını insan sağlığı açısından çok değerli kılıyor.
Çünkü zeytin ve zeytinyağının içinde kolajen ve elastin bulunur. Ayrıca A ve E vitamini, besin maddesi ve yağ asitleri bakımından da zengindir.
Cildinizin canlanmasını sağlamak için;4-5 damla zeytinyağını avucunuzun içerisine dökerek, tüm yüzünüze ve boynunuza masaj yaparak; yedirin. 10-15 dakika içerisinde cildiniz yağı tamamen emerek, hem yumuşayacak hem de canlanacaktır. Bunu güneşli bir günde dışarıdan geldiğinizde uygulamanız fayda sağlayacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri