Burun ucu düştüğünde bu açı küçülerek 90 derecenin altına düşmektedir. Burun ucunun üst dudağa yaklaşmasıyla sonuçlanan bu durum düşmenin fazla olduğu durumlarda gözle görülür seviyeye gelmektedir.
Öncelikle ''burun estetiğinden sonra burun ucu düşer mi'' sorusunu yanıtlayalım. Evet, bu mümkündür.
Yani insan yaşlandıkça burun ucunda bir miktar düşme olur. Bu düşme bazı kişilerde bir miktar daha fazla olur. Bunun sebebi burun derisinin kalın olması, kilo alıp verme ve yapısal olarak burun ucunun düşük olmasındandır. Bu tip durumlarda daha erken yaşta burun ucu zaten düşmeye başlar.
Yumuşak doku supratip deformitesi olarak adlandırdığımız bu durum kendiliğinden düzelebilmektedir ve düzelme süresi bazı hastalarda 2 yılı bulabilir. Bu nedenle kalın ciltli hastalar en az iki yıl, ince ve normal ciltli hastalarda ise en az bir yıl sabırla beklemek gerekir.
Burun ucunun düşmesi tamamen burnun doğal yapısından kaynaklanır ve burun ameliyatı sonrasında da düşebilir.
İlgili 39 soru bulundu
Kalın deri yapısına sahip burunlarda burun ucuna basan yük daha fazla olduğu için burun ucunu taşıyan iskelet daha güçlü olmalıdır. Aksi takdirde burun ucunda düşme meydana gelebilir. Bu nedenle burun estetiği ameliyatında burun ucunu burnun arkasına doğru iten kuvvetler yeterince azaltılmalı ve rahatlatılmalıdır.
Yavaşça eğilmek burnun asla zarar vermez. Burunda düşme yapmaz. Ameliyattan 1 gün sonra bile rahatlıkla eğilebilirsiniz.
Burun Ucu Düşüklüğü Nasıl Anlaşılır? Burnun doğal görünümde olması gereken üst dudak ile burun ucu bölgesi arasında 90 derecelik bir açı bulunmasıdır. Bu açı küçüldüğü takdirde burnunuzun ucunu düşmüş olarak adlandırabilirsiniz. Bu durum başınıza geldiğinde yüz ifadenizden bunu anlamanız mümkün.
Aylar geçtikçe de değişikliklerin görülmesi azalır ve yüzün şekli ve de burnun şekli tam olarak oturarak ameliyatın tam sonucu görülür. Bu değişikliklerin burna ve yüze tam olarak oturması, yavaş bir süreçle 6 ay ile 1 yılı bulabilir.
Burun estetiği sonrası burun ucu düşer mi sorusunun yanıtı da evet olacaktır. Burun ucu düşüklüğü burnun doğal yapısından kaynaklanabileceği gibi burun ameliyatları sırasında fazla doku çıkarılması da bu sonucun ortaya çıkmasına neden olabilmektedir.
Gülerken burun ucunda düşme gibi bir risk bulunmuyor.
Gülerken burun ucunun hareketi ve deformitesi depressor septi nasi kasına bağlıdır. Ayrıca gülme sırasında ağız çevresi kası Orbicularis oris üst dudağı kısaltır, mimik hareketlerle burun ucunun projeksiyonunu azaltabilir. Burnun estetik analizinde basit bir değerlendirme yöntem kullanılabilir.
Burun ucu kaldırma egzersizleri işe yarıyor. Evde her gün düzenli olarak uygulayacağınız egzersizler ile burun ucunda kalkık bir görüntü elde etmek mümkün.
Eğer burun ucunu yerinde tutan bağ dokuları onarılmadı ise revizyonda mümkünse onarılmalıdır. Özetle sebep cerrahi ise çözüm de cerrahi olmalıdır. Cerrahi bir hata bekleyerek, masaj yaparak, krem sürerek düzelmez.
Çünkü ameliyattan hemen sonra çektiğimiz fotoğraflara göre burun 6. ay ve 1. yılında 1-2 mm burun ucu düşer, 10 derece de alttaki açı aşağıya doğru yer değiştirir. Bu bizim beklediğimiz bir durumdur ve ameliyatı da ona göre yaparız. Hayalimizdeki, 'hah oldu' dedirtecek görüntüyü bunu göz önüne alarak yaparız.
Burun estetiği sonrası üst dudak hareketsizliği nadir bir durumdur, ancak oluşabilecek potansiyel komplikasyonlardan biridir. Bu durum, yüz sinirlerinin hasar görmesi veya baskı altında kalması nedeniyle ortaya çıkabilir.
Kalın derili kişilerde ise iyileşme süreci yaklaşık 1.5-2 yıl olmaktadır. İyileşme sürecinin tamamlanması ile burun şeklinin son hali ortaya çıkmış olur.
Burun ameliyatı sonrasında burnun iç katmanları arasında bir iyileşme dokusu (skar) oluşur. Bu doku ilk başta serttir ve dokuda çekintilere, özellikle burun kanatları arasında minör asimetrilere sebep olabilir. Skar dokusu 9-12 ay içinde oldukça incelir ve yumuşar.
Burun ucu sertliği ameliyattan sonra ortalama olarak 3-6 ay arasında değişebilse de tamamen geçmesi bazı durumlarda 1 yıla kadar sürebilir.
Ancak öne eğilince burun düşmez. yine 1 ay sonra yan yatmak burnun bir tarafa eğilmesine sebep olmaz. Eğer burun düşecekse düşer ve yine eğilecek ise eğilir.
Burun ucu estetiği, sedasyon ve lokal anestezi altında gerçekleştirilen basit bir burun ameliyatıdır. Tip plasti ameliyatında, burun kemiğine hiç bir müdahale yapılmadan sadece burun ucundaki kıkırdaklar inceltilip yeniden şekillendirilir, burun sırtında çıkıntılı görüntüye sebep olan 'hump' törpülenebilir.
Göz kapaklarının alt kısmında burna doğru hafif hareketler ile yapılan masaj basınç uygulamadan hafif bir şekilde burun üzerine doğru kaydırılır. Ancak burun ile temas ederken tahriş etmeyecek şekilde sürtünmemeye özen gösterilir. Sürtünmeyi azaltmak ve daha rahat uygulama için nemlendirici krem kullanılmalıdır.
Burun estetiği sonrası gülmek, kahkaha atmak, sakız çiğnemek, yüzü yıkamak, duş yapmak, sert birşeyler yemek burun şekline zarar vermez.
Burun temizliği ve burun bakımı için verilen sprey, krem, ilaçlarınızı aksatmadan kullanınız. İlk günler başta olmak üzere ilk bir ayda gülmek, kahkaha atmak, ağlamak gibi aşırı mimik kası aktive edici hareketlerden kaçınınız. İlk birkaç gün ödem, şişlik, kızarma, morluk fazla olacaktır.
Ameliyatsız burun kaldırma işlemi topikal anestezi ile gerçekleştirilir. İşlemden önce uygulama yapılacak alana uyuşturucu özelliğe sahip kremler sürülür. Uyuşukluk hissi geldikten sonra dolgu işlemi gerçekleştirilir. Bazı hastalarda kanül bazı hastalarda ise iğne ile uygulama yapılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri