Söke 25 kg Söke mavisi un, uzun yıllardan bu yana özenle seçilen buğdayların el değmeden üretilerek kullanıcılara sunuluyor. Söke mavisi unlar en çok pide gibi yemeklerin yapımında kullanılıyor. Diğer unlara göre daha fazla su alabildiği için çok daha fazla miktarda hamur elde etmenizi sağlıyor.
Söke Mavisi, pide yapımı ve çeşitlik için idealdir. Yüksek oranda su kaldırması ile fazla adette ürün alınabilmesini sağlar. Kolay yoğrulan ve işlenen hamur yapısı ile yırtılmaz ve geri çekmesi azdır.
Organik tarımı destekliyoruz; Söke Organik Un' un, Tarım ve Orman Bakanlığınca yetkilendirilmiş Orser (TR-OT-011) tarafından 5262 Sayılı Organik Tarım Kanunu ve 27676 sayılı Resmi Gazete' de yayımlanarak yürürlüğe giren ''Organik Tarımın Esasları ve Uygulamasına'' ilişkin yönetmelik uyarınca üretildiği onaylanmıştır.
50 Yıldır Lezzetin Hamurunda Söke Var
Söke Tam Buğday Unu, kepek ve rüşeym gibi buğdayın vitamin ve minarelce zengin olan kısımlarının buğdaydan ayrıştırılmadan dış kabuğu ile birlikte öğütülmesiyle elde edilir. İçeriğindeki yüksek kepek ve rüşeym miktarı ile doğal lif kaynağıdır.
Söke Geleneksel Un ile Türk mutfağının gelenekselleşen tariflerine lezzet katabileceğiniz gibi buğdayın tohum ve dış kabuğunun ayrıştırılarak öğütülmesiyle elde edilen Söke Un ile buğdayın en doğal haline özel lezzetini tariflerinize taşıyabilirsiniz.
İlgili 44 soru bulundu
Tam Buğday Unu
Neredeyse buğdayın ilk ataları olan siyez buğdayı ve buğday rüşeymi gibi çeşitlerine döndük. Mümkün olduğunca ham ve işlenmemiş buğdayın sağlığa faydalı olduğu konusunda nerdeyse tüm beslenme uzmanları ortaklaşmış durumda. Bu yüzden tam buğday unu ekmek yapmak için artık en ideal unlardan birisidir.
Helal. Helal belgemiz, ürünlerimizin islami şartlara uygun olarak üretiminin yapıldığının göstergesidir.
Ekmeklik Un (Tip 650): Yaz ya da kış buğdayından, beyazlatılmış ya da beyazlatılmamış olabilir, %11-%13 oranında protein içerir. Genel Amaçlı Una nazaran daha tanecikli bir yapı içerir. Elastik, çiğnemeye uygun bir ekmek dokusu sağlar. Tandırlık Un (Tip 850): Uğralık un veya esmer un diye de bilinir.
2020 yılına ait 4 milyar 345 milyon TL'lik cirosuyla, İSO500 ve TİM500 sıralamalarında yer alan, cirosal bazda sektörünün en büyük üçüncü firması olan Ulusoy Un, yüzde 100 iç sektöre üretim yapan Söke Un'u satın aldı.
Söke Böreklik ve Pastalık Un, geniş kullanım alanı için idealdir. Her çeşit börek, poğaça ve açma gibi mayalı ürünler, kuru pasta, kek, pandispanya gibi unlu mamuller yapımına uygundur. Yüksek su kaldırması ile veriminizi artırır.
Çavdar, siyez, yulaf gibi diğer tohumlardan elde edilen unlar, tohumun veya tahılın ismiyle anılır. Renkleri, un topaklarının büyüklükleri ve içerdiği yararlı maddeler değişiklik gösterse de en sağlıklı unlar arasında yer alırlar.
Unların rengi, protein miktarı, protein kalitesi, üniformitesi, su absorpsiyonu, yoğurma ve fermantasyon toleransı, hamurun gaz meydana getirme kabiliyeti, glutenin gaz tutma kapasitesi ve diastatik aktivitesi ekmeklik unların kalitesini gösteren başlıca kriterlerdir.
Gluten Unu: Bileşimindeki protein oranı en yüksek olan undur buna karşılık içerdiği nişasta miktarı oldukça düşüktür. Protein miktarı %40 - %45 arasında değişmekte olan gluten unu yüksek oranda protein içeren yazlık buğdaydan elde edilir.
Çok amaçlı un
Çoğu tarif için uygun olan bu un mükemmel bir protein ve glüten dengesidir. Çok amaçlı un kurabiyeler, kekler ve ekmekler için idealdir ve sıklıkla kullanılır. Bu un sert ve yumuşak buğdayın karışımından elde edilir.
“Trabzon Ekmeği” olarak bilinen ekmek imalatında, pasta, börek, poğaça, elde yufka, tulumba tatlısı gibi hamur işlerinde rahatlıkla kullanılabilir. Homojen gözenek yapısı, yüksek hacimli kabarma ve rahat işleme özellikleriyle en çok tercih edilen ürünümüzdür.
Karakılçık unu %12,3 protein, 18 g/Kg gluten içerir. Genetiği değişmemiş diğer buğday unları gibi karakılçık buğdayı unu da kendine has aroması olan, enfes lezzete sahip, tam kepekli, hazmı kolay daha geç pişen ve kolay bayatlamayan ve bununla birlikte kolay kabarmayan bir yapı sergiler.
1963 yılında kurulan Söke Un'un Aydın Söke-Sazlıköy'de kuruldu. Son yıllarda yaptığı yatırımlarla günlük üretim kapasitesini 1400 tona çıkaran firma Türkiye'nin en büyük un üreticilerinden biri olarak biliniyor. Firma üretim kapasitenin tamamını iç piyasa için kullanıyor.
Mediterra Capital Partners I şirketi, Söke Un'un %100 hissesini satın aldı Danışmanlığını ÜNLÜ & Co'nun yaptığı işlemle, Türkiye'nin önde gelen un üretim şirketi Söke Un'un hisseleri İngiliz menşeli özel sermaye fonu Mediterra Capital Partners I'e geçti.
Ulusoy Un Yönetim Kurulu Başkanı Eren Günhan Ulusoy ile ağabeyi Onur Erhan Ulusoy, babaları Fahrettin Ulusoy ve anneleri Nevin Ulusoy'a, 50. yıl plaketi verdi.
Profesyonel fırıncıların çoğu, ne pişirdiklerine bağlı olarak ekmek unu, kek unu veya pasta unu kullanır. Ekmek unu güçlü bir undur, yani nispeten yüksek bir glüten içeriği vardır - genellikle yüzde 13 - 14 civarındadır. Bir avuç ekmek unu kaba hissedecek ve hafif beyaz görünecektir.
Tip numarası, 100 g başına mg cinsinden mineral miktarını belirtir. Örneğin, tip 405 buğday ununun 100 g'ında 405 mg mineral bulunur.
Simit örnekleri tam buğday ununa, %0, 30, 40 ve 50 seviyelerinde ekşi hamur ilavesi ile yoğurulması, 24 saat fermantasyona bırakılması ve pişirilmesiyle üretilmiştir.
Her türlü unlu mamullerin yapımında kullanabileceğiniz bir üründür. Ev hanımlarının ve bireysel kullanıcıların tüketimine sunulan Söke unun bu çeşidi geleneksel buğday unu olarak tanımlanır. Söke unu el değmeden hijyenik bir ortamda üretilir. Özellikle baklava hamuru ve börek açımı için oldukça uygun bir un çeşididir.
Sistein; ay çöreği, rulolar, bazı kekler, pide, pizza ve ekmekler, kraker ve tost gibi çeşitli fırın ürünlerinde kullanılmaktadır.
GİMDES (Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Denetleme ve Sertifikalama Araştırmaları Derneği) ve bu derneğe bağlı İktisadi İşletme Kurumu (GİMDES Helal Ürünleri Araştırma Enstitüsü) Ülkemizde sağlıklı yaşamın temel unsuru olduğuna inandığımız helal ve sağlıklı ürünleri araştırma ve sertifikalandırma çalışmaları yapmak üzere ...
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri