dikkat!!! sökülen bir triger kayışı asla yeniden takılmaz.....
Triger kayışı kopmuşken aracın hareket ettirilmesi durumunda ise pistonlar ve subaplar başta olmak üzere birçok parça hasar görür. Ayrıca motor soğutulamayacağı için kısa süre içinde araba hararet yapar.
Triger kayışı arızalanırsa, motorun valfleri doğru sırayla açılıp kapanmaz. Triger kayışı arızalı ise, motor çalışıp pürüzlü çalışabilir veya motor hiç çalışmayabilir.
Triger kayışı değiştirilirken, aracın soğutma araçları da değiştirilebilir. Bu sayede kayışın sertleşmesi ya da çatlamasına neden olabilecek etkenler azaltılır. Triger kayışı ile birlikte neler değişir araştırmacıları için; su pompası, termostat veya radyatör gereçleri sayılabilir.
Motor Arızası: Triger kayışı koparsa, valfler açık ya da kapalı durumda kalır. Bu ise beraberinde motor arızasını getirir. Motor çalışamaz ya da düzensiz olarak çalışır. Parçalarda Hasar Meydana Gelir: Triger kayışının kopması, diğer motor bileşenlerinin zarar görmesine yol açar.
İlgili 27 soru bulundu
Triger Kayışı Değişimi 3.950 TL'den Başlayan Fiyatlarla Yerinde Değişim.
Motorun düzgün bir şekilde çalışmasını sağlayan triger kayışı koparsa, seyir halindeki bir araç için oldukça tehlikelidir. Triger kayışı kopması, kayışın tuttuğu dişli aksamların zarar görmesinin ardından motorun tamamen durmasıyla olur.
Triger Kayışı Değişimi Ne Zaman Yapılır? Triger kayışının değişimi sadece ömrünü doldurduğu zaman gerçekleştirilmez. 3 yıldan kısa süre içerisinde 90 bin kilometre katedildiyse triger kayışı kontrol edilir ve çoğunlukla değiştirilir. Kısacası 90 bin kilometre ya da 3 yıl içerisinde kayış değiştirilmelidir.
Triger kayışı aşınmaya başladığında, motorun içinde bir tıkırtı sesi çıkarabilir. Bu sesi duyduğunuzda, en kısa sürede bir oto servisine uğramanız sizin için iyi olur. Tecrübeli bir motor ustası, sesin kaynağını ve sebebini size söylecektir. Çünkü motordan gelen her tıkırtı sesi triger kayışına işaret etmez.
Araçta meydana gelen arızalanmalar işlevini yitiren parçalardan ötürü oluşmaktadır. Bu oluşumları en aza indirmek ve genel performansı artırmak adına düzenli olarak triger kayışının değiştirilmesi gerekir. Triger kayışının değiştirilmesi performansının artmasına büyük oranda etki eden bir durum değildir.
Koparsa Veya Sıyırırsa Ne Olur ? Triger kayışının kopması veya sıyırması sonucunda ciddi anlamda size maliyet açan bir hasar motorda oluşacaktır. Kullanıcı tarafından bu şekilde bilmeniz yeterli.
Bu yüklü maliyetin altına girmemek için devirdaim pompasına bir periyot belirlememiz bizim için maddi anlamda bir artı olacaktır. Aracın triger seti değiştiğinde devirdaim pompasını da sete dahil edip değişimini sağlama çok mantıklı olacaktır.
Yumuşak olan ve triger kayışı üretiminde kullanılan malzeme gereğince, zaman içerisinde kilometreye bağlı olarak kopar. Bu durum bu süreç boyunca motor içindeki sürtünme ve ısınmadır. Zamanında değiştirilmeyen ve bakımı aksatılan triger kayışı da bir süre sonra kopabilir.
Araç sahipleri üç yıldan kısa bir süre içerisinde 90 bin kilometreyi geçtiyse, triger kayışı için gerekli kontrollerin yapılması önerilir.
Özetle triger kayışının kopması durumunda, otomobilin krank mili, supaplar, pistonlar ve diğer bunlara bağlı parçalar hasar görür. Birbiriyle eş zamanlı çalışan bu parçalar aslında bir zincirin halkalarını oluşturur. Triger kayışı değişim süresi geçtiğinde ise kopmalar meydana gelir.
Triger kayışı kopan motor çalışmaz. Triger kayışı kopunca normalde motor zaten durur (subaplar çalışmıyor), marş bassanız da bir daha çalışmaz.
Aşınmış bir triger kayışı, motor ateşleme hızını etkilemekte bu da motorda tekleme sorunun oluşturmaktadır.
1) kayış aşırı gergin olduğundan ömrü kısa olacaktır. Kilometresinden önce kopma yapabilir. 2) Gerginlik aşırı olduğu için gergi rulmanlarını bozacaktır. Bu şekilde uğultu olacaktır.
Triger Kayışı Zamanında Değişmez İse Ne Olur? Triger kayışı triger zincirinden farklı olarak değişim zamanı geldiğinde ses yapmaz. Ömrü dolduğunda koparak subapların eğilmesine veya kırılmasına sebep olabilir. Böyle bir şey başınıza geldiğinde aracınız direkt olarak stop edecektir.
Triger seti motorda bulunduğu yer ve fonksiyonu açısından araçların ayrılmaz bir parçasıdır. Setin içinde kayışı, gergi bilyası ve devirdaim pompası bulunur. Krank mili ile eksantrikleri aynı hizada tutarak onların döndürülmesini sağlayan kayış, motorun çalışmasında çok önemli bir rol üstlenir.
Triger kayışının yağlanmaya ihtiyacı yoktur. Belirli bir bakım programı yapılmaz. Ancak triger zinciri, aracınızda kullandığınız motor yağı ile yağlanır. Bu nedenle zamanında yapılmayan periyodik bakımlar ve motordaki motor yağı seviyesinin azlığı triger zincirinin ömrünü azaltır.
Triger kayışı aşırı gerilme ile zamanla çatlamaya başlayabilir. Malzeme çatladığında, kayışta kopma riski daha da yükselecektir. Devirdaim su pompası hareketini triger kayışından alır. Devirdaim sı pompası bir arıza durumunda kitlendiği zaman triger kayışını koparacak kadar güce ulaşır.
triger kayışı neden diş atlar, gevşer yada ses yapar merak edenler için Triger Kayışı Gevşek Olursa Ne Olur konulu videomuzu hazırladık. Özellikle triger kayışı değişimi sonrası gelişen sorunlardan olan çekiş düşüklüğü ses ve yakıt artışı gibi nedenler bu soruna bağlı olabilir.
Triger kayışı sıyırma sebebi genellikle kullanım ömrü sebepli oluşan yıpranmadır. Bu durumun önüne geçmek için öncelikle bakım sonra da zamanında değişim gerekir. Kullanıldıkça eskiyen bir yapıya sahip olan Triger kayışı zaman geçtikçe aşınmaya başlar.
kayışın kasnağa temas eden yüzeyine biraz tebeşir tozu sürün ses geçer.tabiki bu sesin normalde olmaması gereklidir onun için kontrol edilmelidir. Kayışın kasnak yuvasına temas ettiği yere kesme şeker sıkıştırın, ses kesiliyo.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri