Genel olarak sol kasık ağrısı erkek bireylerde kasık fıtığından kaynaklanır. Bunun yanı sıra sol kasıkta meydana gelen ağrılar kum ya da taş dökmeye bağlı olabilir. Testis tümörü, lenf bezlerinin şişmesi ve kas gerilimlerinin oluşması da sol kasık ağrısına neden olur.
Böbrek taşları, idrar yolu enfeksiyonu, kasık bölgesine alınan darbe, cinsel yolla bulaşan hastalıklar, lenf bezi iltihaplanması, hamilelik, böbrek taşı, miyom, endometrit ve endometriosis gibi hastalıklarda kadınlarda görülen sol kasık ağrısının nedenleri arasındadır.
Kadınlarda görülen kasık ağrısına en çok sebep olan neden, üreme sistemine ilişkin yumurtlama gibi olağan bir durum olabilir. Yumurtalık kisti, vajinal enfeksiyon, idrar yolu enfeksiyonu gibi hastalıklar da kadınlarda kasık ağrısının sebepleri arasındadır.
Kasık ağrısı için hangi doktora gidilir sorusunun yanıtı problemin altında yatan nedene göre değişkenlik göstermekle birlikte bu sorunun çözümü için genel cerrahi uzmanı hekimlerden, kadın doğum uzmanı hekimlerden veya üroloji uzmanı hekimlerden yardım alınabilir.
Evet; kasık ağrısı, ilk ortaya çıkan hamilelik belirtilerinden biridir ve gebeliğin erken safhasında yaygın olarak gözlemlenir. Bu durum normal ve geçicidir, herhangi bir soruna işaret etmez. Fakat şiddetli veya sık aralıklarla tekrarlayan kasık ağrısı varlığında bir uzmana başvurmak gerekir.
İlgili 41 soru bulundu
Alt karın bölgesinde hafif kramp benzeri ağrılar, Yerleşme Kanamasının Süresi: Bu süre kadından kadına değişebilir. Genellikle 1 ila 3 gün arasında süren bir yerleşme kanaması meydana gelir, ancak bazı durumlarda süresi daha kısa veya daha uzun olabilir. Kanama genellikle adet döneminden daha hafif ve daha kısa sürer.
Yine gebeliğin erken dönemlerinde özellikle 4 ve 5. haftalarda embriyonun rahme yerleşmesine bağlı, şiddetli olmayan, genellikle batma tarzında hafif kasık ağrıları olabilir. Bu ağrılar çoğunlukla istirahatle geçer. Kanamanın eşlik ettiği şiddetli kasık ağrıları varsa mutlaka doktorunuza danışmalısınız.
Apandisit yeri, karnın sağ alt tarafında, kalın bağırsağın bir parçası olan kör bağırsakta bulunan parmak şeklinde bir kesedir. İnce bağırsak ile kalın bağırsağın birleştiği yerin alt tarafında, vücutta karnın sağ alt kısmında yer almaktadır.
Kasık ve pelviste donuk, ve sürekli bir ağrıya neden olabilir. Bu durum, özellikle inflamatuar artrit, gebelik, pelvik travma veya pelvik cerrahi öyküsü olan bireylerde ortaya çıkabilir. Eklem enfeksiyonu veya tümör ise kasık ağrısının nadir nedenleri arasındadır. Nadir vakalarda kalça eklemi enfekte olabilir.
Ağrının nedeni kasık bölgesindeki kaslar ise kasların spazmı için kas gevşetici haplar ve kremler kullanılır. Kadınların regl dönemindeki ağrıları için hormon düzenleyiciler kullanılır. Eğer kasık ağrısının altında yatan neden enfeksiyon ise doktorunuz antibiyotik tedavisi önerir.
Döllenmenin gerçekleşmesi halinde rahimdeki kramplardan kaynaklı olarak kasık ağrıları görülebilir. Bebeğin rahim duvarına tutunması ile birlikte implantasyon kanaması olarak adlandırılan, hafif hafif birkaç gün devam eden kanama görülebilir.
Yumurtalıklar alt karın bölgesinin sağında ve solunda bulunur. Bu nedenle yumurtalıklarla ilgili ağrı sağ veya sol kasık bölgesinde hissedilir. Yumurtalık ağrısı gaz sancısına da benzer. Hatta kasık ağrısı bele veya bacağa vurabilir.
Bu durumun temel sebebi yumurtlama döngüsünün başlamasıdır. Kasık bölgesinin sağ, sol veya her iki tarafında ağrı, dolgunluk hissi, yumurtlama belirtileri arasındadır.
Kasığın herhangi bir bölgesine baskı uygulandığında, ağrı hissinin artması genellikle kadınlarda oluşan yumurtalık kistleri gibi iç organlara ilişkin sorunları işaret eder. Sol kasıkta ağrı sol yumurtalığa, sağ kasıkta ağrı oluşumu sağ yumurtalığa veya bu bölgede yer alan diğer organların hastalıklarını gösterebilir.
Karın bölgesinin en alt kısmı ile sağ ve solda bacakların başladığı alanın sınırı kasık bölgesi olarak adlandırılmaktadır. Bu bölgede ağrıya neden olabilecek birçok faktör bulunur. Bunlar tıp alanında en çok genel cerrahi, ortopedi, üroloji ve fizik tedavi alanlarını ilgilendirmektedir.
Sıcak Uygulama: Kronik kasık ağrısı durumlarında, sıcak uygulama (sıcak su torbası veya sıcak duş) kasların rahatlamasına yardımcı olabilir. Ağrı Kesiciler: Doktorunuzun önerdiği veya reçete ettiği ağrı kesiciler kasık ağrısını hafifletebilir.
Çoğu zaman, kasık ağrısı kas gerginliğinden kaynaklanır. Ancak başka yaygın nedenler de var. Kas gerginliği, kasık ağrısının en yaygın nedenlerinden biridir. Diğer yaygın nedenler arasında kırıklar, kıkırdakta yırtıklar ve artrit bulunur.
Kasık ağrısı, kasık bölgesinde hissedilen ağrıdır. Bu ağrı kasık bölgesinde bulunan kasların, tendonsların veya bağların yaralanmasından kaynaklanabilir. Aynı zamanda, kasık bölgesinde bir enfeksiyon veya karın bölgesinde bir sağlık problemi de kasık ağrısına neden olabilir.
Psikolojik faktörler: Depresyon, kronik stres veya cinsel veya fiziksel istismar öyküsü, kronik pelvik ağrı riskinizi artırabilir. Duygusal stres, ağrıyı daha da kötüleştirir ve kronik ağrı ile yaşamak duygusal strese katkıda bulunur. Bu iki faktör genellikle bir kısır döngü haline gelir.
Apandisit Belirtileri Sol Tarafta Olur mu? “Apandisit belirtileri sol tarafta olur mu?” sorusu da şöyle yanıtlanabilir. Akut apandisit genellikle sağ alt kadranda ağrı yaratır ancak bu ağrı nadir de olsa sol alt kadranda olabilir.
İdrar yolu enfeksiyonu, rahim ve yumurtalık enfeksiyonları, yumurtalığın kendi etrafında dönmesi, rahmin arka tarafındaki büyük miyomlar da bel bölgesine yayılan kasık ağrılarına neden olmaktadır. Bele vuran kasık ağrılarında ultrason, kan ve idrar tetkikleri yapılarak ağrının nedeni saptanmaktadır.
Apandisit sağda mı solda mı? Apandisit, vücutta sağ alt karın bölgesinde bulunan bir organdır. Dolayısıyla, apandisit sağ tarafta yer alır.
Aşırı adet sancıları farklı hastalıkların belirtisi olabilmektedir. Rahim içi tabakası normal, dış bölgelerde ise, yapışıklıklar, yumurta kisti, enfeksiyon gibi sıra dışı durumlar kendisini adet sancısı şeklinde de gösterebilir. Doktorun yapacağı muayenede böyle durumların söz konusu olup olmadığı ortaya çıkacaktır.
Döllenmiş yumurta (zigot), rahim içine ilerler ve implantasyon gerçekleşir. İlk belirtiler, adet gecikmesi, göğüs hassasiyeti, bulantı, kusma, sık idrara çıkma, yorgunluk ve duygu değişiklikleri şeklinde ortaya çıkar. Ancak, her kadının vücudu farklı tepkiler verebileceği için belirtiler kişiden kişiye değişebilir.
Oluşan embriyo rahim içine yerleşirken ilişkiden 6-12 gün sonra yani beklenen adet tarihinin son bir hafta lekelenme tarzında ya da biraz daha fazla kanama olabilir. Bazı kadınlarda kanama ile birlikte kramp tarzında ağrı olabilir. Akıntı: Yerleşme kanaması ile birlikte vajen de akıntı şeklinde değişiklik olabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri