Devlet Hastanelerinde İmplant Yapılır Mı? Evet, devlet hastanelerinde implant tedavisi yapılabilmektedir.
Diş eksikliği olması durumunda implant tedavisi SGK tarafından karşılanacaktır. Konjinetal diş eksikliği bulunan hastalara ait implant ücretleri de karşılanacaktır. Dudak, damak yarığı gibi durumlarda her çeneniz için en çok 4 tane implant olacak şekilde SGK ücretleri karşılayacaktır.
Ücretsiz İmplant Tedavisi Almak Mümkün Mü? Çoğu insan devlet hastanesi implant yapıyor mu sorusuna verilecek cevabın olumsuz olduğunu düşünür. Ancak bunun tam olarak doğru olduğunu söyleyemeyiz. Aksine devlet hastanelerinde implant tedavisi gerçekleştirmek mümkündür.
Türk Diş Hekimleri Birliği 2023 Fiyat Listesi
Kemik içi implant uygulaması: 3500-12500 ₺ (KDV Dahil) Sert doku greftleme işlemi ( kemik tozu ücreti hariç): 1500-4500 ₺ (KDV Dahil) Overdenture implant dışında tek çene işlemi: 3500-10000 ₺ (KDV Dahil) İmplant çıkartılması işlemi: 1500-2000 ₺ (KDV Dahil)
Hastalar için implant diş fiyatları hesaplamaları yapılırken implant sayısı göz önünde bulunduruluyor. Tek diş implant tedavilerinde kullanılacak olan implant markasına göre ortalama fiyatlar 2500 TL ile 3500 TL arasında değişiyor.
İlgili 44 soru bulundu
Yazının başında da belirttiğimiz gibi, tamamen dişsiz olan bir ağızın üst çene kısmı için 4 ile 8 adet arası implanta ihtiyaç duyulur. Çoğu vakada üst çeneye 8, alt çeneye ise 6 implant yerleştirilerek tedavi gerçekleştirilir. Üst çenede en az 4 implant bulunması zorunludur.
Anestezinin etkisi 2-3 saat içerisinde geçer. Tek bir implantın yerleştirilmesi yaklaşık 3-4 dakika kadar sürer. İmplantlar çene kemiğine yerleştirildikten sonra 3-6 ay arasında implant kemiğe tamamen kaynaması için beklenilir. Sonrasında protezler yerleştirilerek tedavi süreci tamamlanmış olur.
Vidasız implant ise üzerinde yiv bulunmaz ve özel bir tasarım sayesinde çene kemiğine tutunur. Vidasız implantın yerleştirilme sürecinde daha az cerrahi işlem kullanılır. Bu sebeple iyileşme süreci daha hızlıdır.
Diş hekimi titanyum implantları, çene kemiği içerisine yerleştirir. Cerrahi müdahalelerin gerçekleştiği bu kısım yaklaşık olarak 1 ila 2 saat arasında sürer. 1 ile 2 saat arasında süren, implant yerleştirme süreci, hastanın ağız açıklığı ve implantın yerleştirileceği konuma bağlı olarak değişkenlik gösterir.
Ülkemizde de bir çok farklı yerli implant markası bulunuyor. Yerli implant fiyatları ortalama olarak 3.000 TL ve 4.000 TL arasında değişiklik gösteriyor. Fiyatlarda değişiklik olmasının nedenlerinden bir tanesi de kliniğin uyguladığı fiyat politikalarından kaynaklı olabilir.
Diş implantını diş hekimliği fakültelerinden mezun olmuş, eğitimini almış diş hekimleri yapar. İmplantı tedavisi, kemiği tanıyıp bilen, bu konuda tecrübesi olan çene cerrahlarının yapması halinde hasta tedavi sonrası ağrı ve sıkıntı yaşamaz, başarı oranı artar ve uzun süreli kullanıma kavuşur.
İmplant'ta lokal olarak bölge uyuşturulduktan sonra hastanın herhangi bir ağrısı olmamaktadır. Diş çekimi implanta göre daha zor bir tedavidir. Çünkü dişin çekimi sırasında çevre bölgede, kemikte bir baskı hissi oluşur. İmplant'ta bu his oluşmaz sadece implant yapılırken hasta makinenin çıkardığı sesi duyar.
Hangi dişlere implant yapılmaz? Ağzınızda hangi dişiniz eksikse onun yerine implant yapılabilir. Buna rağmen tüm dişlerinizi kaybettiyseniz her diş için tek tek implant yapılması uygun bir durum değildir. Bu tür bir tedavi sağlıklı sonuç vermeyecektir.
Kemik büyüme ve gelişimini tamamlamamış genç bireyler, Sigara kullanımı ağız içindeki yara iyileşmesini baskıladığından ve implant başarısını düşürdüğünden; sigara kullanımı çok fazla olan bireyler implant için uygun aday değillerdir.
İmplant uygulaması belirli bir yaş sınırı olmamakla birlikte kişinin gelişimini tamamlayıp tamamlamadığı önemlidir. Kemik yapısı hala daha gelişmeye devam eden kişilerde uygulanamaz bir yöntemdir. İmplantın uygulanabilmesi için için kişinin tamamen kemik gelişimini tamamlaması gerekmektedir.
İmplant işlemi sonrasında oluşan ağrı kişiden kişiye farklılık gösterdiği gibi süresi de farklılık göstermektedir. Bu nedenle net bir süre verilmesi mümkün değildir. Ancak çoğunlukla implant sonrası ağrı 1 ila 3 gün arasında hafifleyerek geçmektedir. Doğru tedavi ile bu sürenin kısaltılması mümkündür.
Diş çekiminden 2 yıl sonra implant yaptırmak mümkündür. Ancak bir diş çekildiğinde, çene kemiği zamanla küçülme eğilimi gösterir. Uzun bir bekleme süresi sonunda çene kemiği implantı desteklemek için çok ince veya zayıf hale gelebilir.
İmplantların takılmasından hemen sonra kalıcı protez takılamamaktadır. İmplant ve çene kemiğinin kaynaşması beklenmelidir. Her hasta için farklı olsa da fikir vermek amacıyla, bekleme süresi; alt çene için en az 2 ile 3 ay, üst çene için ise en az 3 ile 4 ay olarak ifade edilebilir.
Kalite konusunda ithal ve yerli implantlar arasında pek bir fark bulunmamaktadır. Bu nedenle implantların kalitesi yerli veya ithal olmasına bağlı değildir. Her iki implant türünde de kalite firmanın üretim kriterlerine uygun şekilde üretilmiş olur.
Ayrıca gülümseme ve çenenizin yapısını korumak için son derece etkin bir yöntemdir. İmplantlar, doğal dişler ile aynı şekilde çalışır ve doğal işlerde yapıldığı gibi temizleme işleme görmesi gerekir. Tüm işlevlerinizi doğal dişleriniz gibi yerine getirirler ve gerçek bir diş görünümüne sahiptirler.
Başarısız implant, vücut tarafından reddedilen veya yerleştirildiği bölgede tutunamayan dental implantdır. Bu durum implantın yerleştiği bölgede ağrı, şişme, kızarıklık, çürüklük veya implantın yerinden oynaması gibi belirtilere yol açabilir. Başarısız implant durumları diş hekiminize danışmanız gerekir.
Diş İmplantları Çürür Mü? Diş implantları doğal diş olmadığı için çürümeye yatkın değildir. Kısacası eğer ağzınızda diş implantı varsa, bu yapı çürümeyecektir. Titanyum veya porselen malzemelerden yapıldıkları için diş çürümesine etki eden bakteriler diş implantlarına zarar veremezler.
İmplant takılmasında uyguladığımız 2 yöntem vardır. İmplant tedavisinde uyguladığımız birinci yöntem; hemen yüklemedir. Bu yöntemde diş çekildikten hemen sonra beklemeden implant tedavisine geçiş yapıp yeni diş yerleştiririz. İkinci yöntem ise; diş çekildikten sonra bir süre beklemektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri