Uzunlukları 2.5cm ile 10.5cm kalınlıkları ise 0.5cm ile 0.75cm arasında değişir. Yetişkin solucanların ağırlığı 0.24gr ile 1.4gr arasındadır.
Vücudunda 80–110 arasında segment bulunur. Uzunlukları yaklaşık 23–130 mm arasındadır. Ergenliğe ulaşan solucanların 24–32. segmentleri arasında genital bölge oluşur ve bu 7–9 segment üreme bölgesidir.
Latince ismi "Lineus longissimus" olan bantlı solucanlar, 55-60 metreye ulaşabilen uzunluklarıyla dünyanın en uzun hayvanı olarak tanınıyor.
o Dünyada çoklu kalbe sahip ender canlılardandır. 5 tane kalbi vardır. o İskeletleri yoktur. Vücut biçimi, solucanın içinde bulunan sıvı etkisi ile şekillenir. o Saydam ve esnek bir ciltleri vardır.
Ağızlarında diş olmayan solucanların, diğer hayvanların tersine taşlık, yutak veya buna benzer sindirimle ilgili hiçbir yardımcı organı da bulunmamaktadır. Solucanlar çift eşeylidirler; yani, her bir solucanın hem erkek hem de dişi organları bulunur.
İlgili 15 soru bulundu
Sürekli karanlıkta yaşadıklarından gözleri gelişmemiştir.
Kulağı Olmayan Solucanlar, Ciltleriyle 'Dinliyor'
Boyları bir kaç mm'den 4 metreye kadar uzayabilir.Toprakta çürümüş maddelerle beslenir. Solucanlar 2-6 yıl arası yaşayabilirler.
Dış görünüşlerinden anlaşılması güç olsa da bu solucanların baş ve kuyruk bö- lümleri bulunur. Ayrıca solucanların vücudunda hafif şişkin ve diğer kısımlardan daha açık renkteki clitellum adında segmentsiz bir bölüm de vardır.
Dünya üzerindeki en büyük hayvan olan mavi balinaların kalbi, suyun altına daldıkları sırada dakikada sadece iki kez atar. Bir insanın normal kalp atım hızı ise dakikada 60 ile100 arasındadır.
✔ toprağı kazma, sürünme, avlarını yakalama gibi görevler için özelleşmiş ayakları vardır.
hem de dişi üreme organları (yumurtalık) bulunur.
Solucanlar hergün kendi vücut ağırlığının en az yarısı kadar besine ihtiyaç duyar ve her 3 ayda nüfuslarını 2 katına çıkarabilirler. 500 adet kırmızı kaliforniya solucanı ile başladıysanız, toplamda ortalama 250 - 300 gr erişkin solucana sahipsinizdir. Günde en az 150 gr besin ile solucanlarınızı beslemeniz gerekir.
Solucanları haftada bir veya iki kez kuru yapraklar, kesilmiş çimler ve meyve – sebze artıklarıyla besleyin. Solucanlar, meyve sıkacağından arta kalan lifleri sever.
Sıcaklık 5 derecenin altına düştüğünde üretim yavaşlar, hareket kabiliyetleri azalır ve uykuya meyilli olurlar. Sıcaklık 40 derecinin üstüne çıkarsa solucanlar hareket etmekte güçlük çeker. Uzun süre 40 derece üzerinde sıcaklığa maruz kalmaları solucanların ölmelerine sebep olur.
Kaynaksız içerik itiraz konusu olabilir ve kaldırılabilir. Solucan, bâzı omurgasız hayvan türlerinin adı. Solucanın vücudu, her birinde hemen aynı organların bulunduğu bir bölümlerden ve halkaların dizisinden oluşur. İçinde ve dışında hiçbir sert parçası yoktur.
Yaygın kanının aksine toprak solucanları ikiye bölündüklerinde iki ayrı solucana dönüşmezler. Dış görünüşlerinden anlaşılması güç olsa da bu solucanların baş ve kuyruk bölümleri bulunur. Ayrıca solucanların vücudunda hafif şişkin ve diğer kısımlardan daha açık renkteki clitellum adında segmentsiz bir bölüm de vardır.
Özetle, toprak solucanları ikiye bölündüğü takdirde, bölünen iki parça kendini yenileyip tamamlayarak iki ayrı solucan olarak hayatlarına devam edememektedir.
Aralarında insanın da olduğu sinir sistemine sahip tüm canlılar, denizanası ve solucanlar gibi en basit hayvanlar bile, düzenli aralıklarla uyur.
kahverengi toprak solucanı sinir sisteminin yapısından dolayı vücudunun herhangi bir yerine gelen herhangi bir zarardan dolayı acıyı sadece zararın geldiği yerde değil tüm vücudunda hisseden bir canlıdır kendisi, yazık.
Bazıları yaklaşık bir santimetre kadar küçük olabilirken, bazı türleri ise yaklaşık 6 metre boyuna kadar ulaşabilmektedir. Genellikle kahverengimsi renktedirler ve bölümlere ayrılmış gövdeleri vardır. Solucan ailesindeki hayvanların, topraktaki bitki maddesini ayrıştırarak kalan besinleri yediği bilinmektedir.
Yağmur suyu toprak içindeki boşlukları doldurduğu için oksijen boşluklarda kal- maz. Solunum yapmak isteyen solucanlar toprak yüzeyine çıkarlar.
Solucanlar derileriyle nefes alırlar. Bu yüzden neme ihtiyaç duyarlar. Bu sebeple ıslak ve sümüksüdürler. Üstelik bu kayganlık onların toprakta rahatça ilerlemesini sağlar.
üremeleri için birbirleriyle çiftleşmeleri gerekir. Solucanlar ancak özel koza içinde, en uygun. şartlarda 5-7 günde bir bıraktıkları yumurtalarla. çoğalmaktadırlar.
Doğrudan arka bahçenizden solucan yemek istemeyebilirsiniz, ancak dünya çapında çeşitli kültürlerde diğer solucan türlerini yemek oldukça yaygındır. Daha çok Asya ve Afrika ülkelerinde solucan kültürel bir yemek olsa da son yıllarda Batı ülkelerinde de solucanlara karşı bir ilgi yaşanıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri