Türk vatandaşları, ülkeye giriş tarihinden itibaren 6 ay süreyle geçerli pasaport hamili olmaları halinde Fas'a yapacakları 90 güne kadar ikamet süreli seyahatlerinde vizeden muaftır.
Ülkemizden Fas'a hava yoluyla ulaşım sağlanabilir. Fas'ın en popüler şehirlerinin başında gelen Kazablanka'ya İstanbul'dan direkt uçuşlar gerçekleştirilir. İki şehir arasındaki 3303 kilometrelik mesafeyi direkt uçuşlarla yaklaşık 4 buçuk saatte aşabilirsiniz.
Vizesiz bir seyahat yapılsa da kişilerden istenen bazı belgeler bulunur. Fas'a seyahat edecek olan kişilerin yanında en az 6 ay geçerliliği olan bir pasaport bulundurmaları gerekmektedir.
Fas: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır. Hususi, Hizmet ve Diplomatik Pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır. Fiji: Umuma mahsus, hizmet, hususi ve diplomatik pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır.
Fas'a Seyahat Edecek Türk Vatandaşlarının Dikkatine / T.C. Dışişleri Bakanlığı Vize Statüsü: Türk vatandaşları, ülkeye giriş tarihinden itibaren 6 ay süreyle geçerli pasaport hamili olmaları halinde Fas'a yapacakları 90 güne kadar ikamet süreli seyahatlerinde vizeden muaftır.
İlgili 18 soru bulundu
Fas'ta konaklama maliyeti, kısıtlı bütçeyle seyahat edenler için son derece ucuz olabilir. Bir şehir merkezindeki ucuz bir yurt yatağı, gecelik 5 dolara kadar düşebilir. Yemekler kişi başı 2 $ gibi düşük bir fiyata mal olabilir ve otostop ve kamp, şehirler arasında seyahat etmenin yaygın yollarıdır.
Fas Türkiye uçuş süresi yaklaşık olarak 4 saattir.
Türkiye havaalanları
₺ 2.334, son 72 saat içindeki Fas kalkışlı Türkiye varışlı tek yön uçuş için en iyi fiyat. ₺ 6.714, son 72 saat içinde momondo üzerinden gidiş dönüş Fas - Türkiye uçuşu için bulunan en iyi fiyattır.
İslam hukukuna dayalı olan Fas'ta resmi olarak Müslümanların alkol tüketmesi yasak fakat uygulamada tolere ediliyor. Mağaza, bar ve restoranlarda Ramazan ayı dışında alkol satışına izin veriliyor.
Gelelim Fas Marakeş Gece Hayatına… Bu şehirde gece hayatı aslında şehir hayatına göre çok kaliteli diyebiliriz. Şehir merkezinde hayat ne kadar ucuz ise gece hayatı da bir o kadar pahalıdır.
Fas'a gitmek için en uygun zaman bahar ve kış aylarıdır. Bu aylarda Fas'ta hava durumu genel olarak ılık geçecektir.
Fas'taki ana din, resmî devlet dini olarak kabul edilen İslam'dır. Resmi olarak nüfusun %99'u Müslüman ve bunların da neredeyse tamamı Sünni'dir. Fas'taki Müslümanların çoğu Sünniliğin Mâlikî mezhebindendir. Yapılan anketler, nüfusunun %80-95'inin en azından bir şekilde dindar olduğunu ortaya çıkarmıştır.
Fas. Başörtüsü, devlet kurumları tarafından teşvik edilmediği gibi genellikle kentsel orta ve üst sınıfların kaşlarını çatmaktaydı, ancak yasalar tarafından yasaklanmış değildir.
Başkenti Rabat'tır. Büyük şehirleri Kazablanka, Agadir, Fez, Marakeş, Meknes, Tetouan, Tanca, Oujda, Ouarzazate ve Laayoune'dir (Batı Sahra).
Fas Krallığı, Afrika'nın kuzeybatısında, en uç kısımda yer alır. Kuzeyinde, Akdeniz ve Cebelitarık boğazı bulunur. Güney kısmında Moritanya, doğusunda Cezayir, batısında ise Atlas Okyanusu bulunur. Fas aynı zamanda Atlas Okyanusundan başlayan ve Akdeniz'de son bulan sahil şeridiyle ünlüdür.
İstanbul-Fasa arası uçuş mesafesi toplam 2613 kilometre. İki şehir arasındaki uçak yolculuğu 3 saat 10 dakika sürüyor.
Toplam 75 adet ikinci düzey idari bölüm olup bunlardan 62'si il (إقليم iklim) ve 13'ü prefektörlüktür (عمالة emaliye).
Bir çok yönüyle eşsiz bir ülke olan Fas, Afrika ülkesi olmasına rağmen coğrafi açıdan Avrupa'ya yakın olması nedeniyle kültürel, ekonomik ve siyasi açıdan diğer Afrika ülkelerinden farklılık göstermektedir. Kuzeyinde Akdeniz, batısında Atlantik Okyanusu ile çevrili olan ülkede Akdeniz iklimi hüküm sürmektedir.
erkekler Marakeş kot pantolon veya şort, gömlek ve kapalı ayakkabı giyebilir. Bir blazer ceket, bir erkek ziyaretçinin gardırobuna kabul edilebilir bir ektir. Ancak, Kasım ayında ziyaret ediyorsanız, örtbas etmek en iyisidir. Kadınlar, göğüslerini ve omuzlarını korumak için uzun bir tunik giymelidir.
Fas, ekonomik bakımdan fakir ülkeler arasında yer alır. Bunun sebebi iklim, topografya ve sosyal yapılar gibi faktörlerdir. Yoksulluk, kırsal bölgelerde daha da yoğunlaşmakta; yoksulluk sınırının altında yaşayan 4.000.000 kişiden 3.000.000'u bu bölgelerde yaşamaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri