Kaşık yemiyle somon, alabalık,turna gibi balıkları rahatlıkla avlayabilirsiniz. Bunu yaparken kesinlikle spin olta makinesini tercih etmelisiniz.
9 NM. Anaç veya somon yemi olarak adlandırdığımız yemimizdir. İçerisindeki yüksek vitamin değerleri ile kaliteli ve sağlıklı yumurta alımına olanak sağlar. kullanıldığı kara havuzu ya da baraj tesisi olsun hiçbir şekilde suda kirlenme yapmaz, su yüzünde herhangi bir leke bırakmaz.
Mevsimsel olarak balık avı için bir zaman verecek olursak eğer İlkbahar aylarında saat sabah 09:00 ile 13:00 arası uygun olacaktır. Yaz aylarında ise sabaha doğru 04:30 ile 09:00 arası sizin için en verimli geçen bir av olacaktır. Sonbahar aylarında balık avı 12:00 ile 18:00 arasında olmalıdır.
Tatlı sularda yaşayan somon balıkları, göçebe hayat sürerler. Tatlı suların en sevilen balıklarından biri olan somon balığı, daha çok ılıman denizleri sevmektedir. Bulundukları bölgelerde genellikle sürü halinde bulunan somon balığı sağlık için son derece faydalıdır.
Somonun doğal rengi, büyük ölçüde astaksantin ve aynı zamanda etteki kantaksantin karotenoid pigmentlerinden kaynaklanır. Yabani somon balığı, bu karotenoidleri krill ve diğer küçük kabuklu deniz ürünleri yemeklerinden alır.
İlgili 17 soru bulundu
Somon Nerelerde Yaşar? Somon balıkları, dünya çapında soğuk ve ılıman su bölgelerinde yaşar. Kuzey Amerika, Avrupa ve Asya'daki nehirler, göller ve okyanuslarda yaygın olarak bulunurlar. Somon balıkları, anadromous yaşam döngüsü nedeniyle hem tatlı su hem de tuzlu su ortamlarında yaşayabilirler.
Muğla, Aydın, Denizli, Isparta, Burdur; İç Anadolu'da Kayseri, Elazığ ve Sivas ciddi miktarlarda alabalık ve somon üretiyor. Kahramanmaraş, Rize, Denizli, Muğla ve İzmir gibi şehirlerden de balık ihraç ediliyor."
Somon balıkları denizlerde ve tatlı sularda yaşayan bir balıktır. Bu balıkların yüksel yerleri zıplayarak aştıkları bilinmektedir. Somon Balığı Nedir? Somon balığı, Atlantik ve Büyük okyanusta sürüler halinde yaşayan bir balık çeşidi olmaktadır.
Yurt dışı piyasasında daha çok büyük balık tercih edildiğini belirten Merzeci, "Alabalık ve somon akraba türler. Böylece bir bakıma ortaya somon balığı çıkmış oluyor. Geçmişte alabalıkta belli bir kilogramın üzerine ulaşamıyorduk. Balıkta istenen ağırlıklara ulaşılması için bu yöntem uygulanmaya başlandı.
Somon Balığı Nasıl Avlanır, Tutulur ve Yakalanır? Somon balığı avlamak için güçlü bir oltaya ihtiyaç vardır. Bunun için karbon olta kamışı işinizi görebilir. Oltadaki makara 50'lik ya da 70'lik olursa daha iyi olur.
At çek olta orta büyüklükteki balıkların avlanmasını sağlar. Lüfer, alabalık, somon, sazan, sardalya ve levrek gibi balıklar at çek olta ile yakalanır.
Aylara göre balıklar
Haziran-Temmuz-Ağustos: Yaz mevsiminde balıkçıların avlanma sezonu durduğundan tezgahlar da genellikle kapanır. Bu esnada çipura ve levrek gibi kültür balıkları tercih edilebilir. Yurt dışından gelen somon da yaz mevsimi için uygundur.
Mısır'da balık tutarken avlanacak çok balık var . Orfozlar , altı lekeli hindiler, imparatorlar , çipura , papağan balığı , bir dizi resif balığı, mercan alabalığı ve İspanyol uskumru içerir.
Oldukça lezzetli bir tada sahip olan sazan balıklarını kolayca yakalamak için solucanlar, mısırları ve minnowları tercih edebilirsiniz.
Ocak, Şubat, Mart: Kış aylarında hamsi, mezgit, barbunya, istavrit ve kefal balıkları tutulabilir. Nisan, Mayıs, Haziran: İlkbaharda çipura, levrek, tekir, sardalya ve torik gibi balıklar tutulabilir. Temmuz, Ağustos, Eylül: Yaz aylarında palamut, orkinos, çipura, levrek, torik ve lüfer gibi balıklar tutulabilir.
DÜNYACA BİLİNEN BİR BALIK TÜRÜ
Somonlar doğada tatlı suda doğarlar ve tuzlu suda yani okyanuslarda, denizlerde gelişirler.
Alabalıklar 1.5 kg ile 2.5 kg'a kadar büyütülerek somon haline gelmektedir.
Karadeniz'de Somon üretimi Kasım aylarında başlarken, Nisan ayında başlayan hasat Haziran ayına kadar sürmektedir.
Somon, yılanbalığı, işkine balığı, çizgili levrek ve dilbalığı gibi balıklar tatlı sulardan ve hafif tuzlu sulardan tutun da deniz suyuna kadar değişiklik gösteren çok çeşitli tuzluluk derecelerinde yaşayabilir ya da hayatta kalabilirler.
Taze somonun gözleri parlaktır ve göz bebeklerinin orta kısmı koyu bir renge sahiptir. Somon bozulmaya başladığında gözleri de soluk renkte olur. Ayrıca somonun gözleri iç tarafa doğru batık duruyorsa, bozulmuş olma ihtimali yüksektir. Somonun rengi: Taze somon pembe ya da turuncuya dönük bir renge sahiptir.
Pişirmek bakterileri öldürür, ancak toksinler dokularda kalır ve yiyecek yendikten sonra vücut tarafından emilebilir. Scombroid zehiri üreten duyarlı balıklar arasında hamsi, somon, lüfer, palamut, ringa balığı, uskumru, sardalya ve orkinos bulunur.Genelde etkilenen balıklar metalik veya acı bir tada sahip olabilir.
Düzenli olarak tüketildiğinde somonun inflamasyon üzerinde iyileştirici etkiler gösterebileceği söyleniyor. Bunun için haftada en az 1 kez somon yenmesi öneriliyor.
Türk somonu olarak adlandırılan ve Orta Karadeniz bölgesinde yetiştirilen gökkuşağı alabalığının Atlantik somonuna göre, insan sağlığı için önemli olan toplam doymamış yağ asitleri, n-3/n-6 oranı, toplam omega-3 (∑n-3) ve DHA miktarı açısından daha iyi bir değere sahip olduğu belirlenmiştir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri