Somut Ürünler: Asıl malı tamamlayıcı kalite, şekil, marka, ambalaj gibi niteliklerden meydana gelir. Zenginleştirilmiş Ürünler: Mamullerle birlikte sunulan ek yarar ve hizmetlerdir. Garanti, bakım-onarım, nakliye gibi…
Soyut mallar (intangible goods), insan ihtiyaçlarını karşılama özelliğine sahip üretilmiş “fiziki olmayan” ürünlerdir. Bilgisayar yazılımları, telefon kontörü, ses ve görüntü dosyaları gibi.
Ürünler açısından değerlendirecek olursak; Somut ürünler, görülebildiği, sunulabildiği ve dokunulabildiğinden, tüketicilerin veya hedef kitlenizin bu ürünlere ihtiyaç duyup duymadıklarını anlamaları genellikle kolaydır.
Öz (asıl) ürün; alıcının bir ürünü satın alırken neyi satın aldığını ifade eder.
Tüketiciler, ürünleri esas olarak bu faydaları için satın alırlar. Örneğin bir tabak çorbadan beklenen fayda karın doyurması, otomobilin faydası kişiyi başka yere taşımasıdır. Ürünlerin esas faydasını sağlayan kısmına öz ürün (çekirdek ürün) adı verilmektedir. Ancak ürünler sadece öz ürün için satın alınmazlar.
İlgili 18 soru bulundu
Somut Ürünler: Asıl malı tamamlayıcı kalite, şekil, marka, ambalaj gibi niteliklerden meydana gelir. Zenginleştirilmiş Ürünler: Mamullerle birlikte sunulan ek yarar ve hizmetlerdir. Garanti, bakım-onarım, nakliye gibi…
– Çekirdek (öz) ürün: Tüketicinin bir ürünü ya da malı satın alırken, neyi satın aldığını ifade eder. Bir tüketici otomobili, ulaşım ya da prestij sağlama düşüncesiyle satın almak isteyebilir. Bu durumda mal, tüketicinin ihtiyaçlarını karşılama bakımından algıladığı doyumdan oluşan asıl çekirdek kısımdır.
Gerçek ürünler marka sahipleri, distribütörler veya diğer yetkili taraflarca satılan gerçek ve orijinal ürünlerdir. Sahte mallar marka sahibinin izni olmaksızın üretilen orijinal, gerçek ürünlerin taklitleridir.
Temel Ürün: Ürünlerin temel özelliği olarak ifade edilir. Ürün ilk kez üretildiği zamanki üretim aşaması temel ürün olarak isimlendirilmektedir. Bir mont kişilerin yağmurdan ve soğuklardan korunması amacı ile üretilmektedir. Jenerik Ürün: Ürünün kalitesine jenerik ürün ismi verilmektedir.
Genişletilmiş ürün; maddi ürünle birlikte sunulan ek yarar ve hizmetlerin bütünüdür. “komple”, “sistem”, “bütünleşik ürün” de denilir.
İnsanda var olan beş duyu organının en az biri ile varlığına iliş- kin bilgi sahibi olduğumuz, uzayda yer kaplayan nesnelere ait kavramlar somut kavramlar olarak değerlendirilmiştir.
Somut anlamlı kelimelere örnekler: kitap, araba, telefon, Güneş, su, rüzgar, elma, soğuk, gürültü, ışık, sarı, taş, koku, çiçek… Burada bir şey dikkatinizi çekmiş olmalı, kelimelerin tamamı isim veya sıfat. Çünkü genellikle isim ve sıfatlar somut veya soyut anlamlı olarak kabul edilir.
Somut isim, duyu organları ile tespit edilebilecek varlıklara verilen isim. Taş, su, kalem, köpek gibi kelimeler, somut isimlere örnektir. Dil bilgisinde somut isimler 'var oluşuna göre isim türlerinden' biridir ve soyut isim kavramı ile karşılaştırmalı olarak incelenir.
Sonuç olarak nihai tüketici açısından bakıldığında ürün, kişisel ihtiyacı karşılayan ve bu yönden yarar sağlayan somut ya da soyut bir varlıktır. Ayrıca ürün, Pazarlama Karması olarak adlandırdığımız ve 4P olarak kavramsallaşan modelin de önemli bir dinamiğidir.
Soyut isim, soyut ad veya mana ismi; varlığı düşünce yoluyla kabul edilen, söylendiğinde zihinde belli bir görüntü veya tasavvur uyandırmayan bir kavramın adı: soy, ün, korku, söz, bilgi, gönül, kötülük, güzellik, doğruluk vb. Soyut olmayan, yani fiziksel varlıklara verilen isimlere ise "somut isim" denir.
Soyut Anlam Nedir
Soyut anlamlı sözcükler ise beş duyu organımız ile algılayamadığımız kavramlardır. Örnek: Sevgi, mutluluk, aşk, üzüntü, neşe, keder, ruh, iyilik, kötülük, insanlık, sinirli vs. Bu sözcükler düşünce yoluyla algılayabileceğimiz kavramları ifade eder.
Potansiyel Ürün: Müşterileri elde tutmak ve kazanmak için ürünün gelecekteki büyütmesini ve modifikasyonlarını ifade eder.
Ürün Tipi: Diğer omurgalıların kontrolü
Zararlı böcek ya da hayvanların kontrolünde kullanılan ürünlerdir.
Ekonomide insanların ihtiyaç ve isteklerini gidermek için alınıp satılan somut araçlara mal veya emtia denir. Hizmetten farklı olan malların dağıtımı yapılabilir, mallar el değiştirebilir ve üreticiden tüketiciye aktarılabilir. Mallar, pazar türlerine göre tüketim ve endüstriyel mallar olarak sınıflandırılır.
Gerçek unsurlar, gerçekleşmiş ya da gerçekleşmesi mümkün olan ögelerden oluşur. Hayali unsurlar ise tamamen düş ürünü olup gerçekleşmeyen ve gerçekleşmesi de mümkün olmayan bir yapıya sahiptir.
Hayali unsurlar: Yaşanması mümkün olmayan ve tamamen hayal gücümüz ile canlandırdığımız olaylar hayali unsurlardır.
Açıklama: Hayal ürünü Cümleler: gerçekleşmesi mümkün olmayan, tamamen hayal ürünü olan, akla ve mantığa uygun olmayan cümlelere denir. Bardaktan boşanırcasına yağmur yağıyordu. Sabahın bir vakti Güneş ile konuşuyorduk.
Son Ürün nedir? İşletme tarafından başka bir işleme tabi tutulmayacak veya herhangi bir değişime uğramayacak ürün, bir başka işletmede işlem görmeyen ya da değişime uğrayan ürün. İlk işletmenin son ürünü, ikinci işletmenin ise ham maddesi veya mamül bileşeni durumunda olabilir.
A- Kolayda Mallar: Tüketicilerin az çaba sarf ederek satın almaya niyetli oldukları, genelde diğer ürünlere göre daha sık satın alınan, göreli olarak daha düşük fiyatlara sahip ürün grubudur (Ekmek, çay, şeker, pirinç vb.).
C- Özellikli Mallar: Özellikli mallar tüketiciye üst düzeyde ve farklı getiriler sağlayan, özgün özelliklere sahip ürünlerdir. Bu ürünlerin birçoğu, tüketicilerin kendi imajları ile örtüşen anlam taşırlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri