Şönil kumaş yapısı gereği dökülme oranı oldukça düşük olan bir kumaş çeşididir. Son derece kaliteli görünen kumaş, tüylenme oluşturan bir yapıda değildir. Kadifemsi bir hissiyatı olan şönil kumaş, görüntü itibariyle canlı ve parlak yapıya sahiptir.
Her açıdan işlevsel bir kumaş türü olduğu apaçık bir şekilde ortadadır. Tüylenme yapmayan bu kumaş son derece kaliteli bir görünüme sahiptir. Özellikle oturma grubu gibi ürünlerde öne çıkan şönil kumaşının konforlu dokusu, herkes tarafından oldukça beğenilir.
Tüyler özellikle yumuşak kadife, velur, yün, pamuk gibi kumaşlara daha çok yapışırken, sentetik kumaşlar elektriklendikleri durumlar hariç daha az tüy tutar. Deri, saten gibi kaygan ve parlak materyaller ise tüylerin neredeyse hiç yapışmadığı materyaller arasındadır.
Şönil kumaşın dayanıklı kumaşlardan olduğunu ifade etmek gerekir. İyi şekilde bakıldığında ve doğru şekilde kullanıldığında uzun ömürlü kullanım mümkün olabilir. Mobilyada şönil kumaş tercih ederek senelerce bıkmadan aynı kumaş dokusunu evinizde kullanabilirsiniz.
Şönil kumaşlar
Dostlarınız bu kumaşta tırnaklarını bilemeye çalışabilir, uzun tırnaklar kumaşa takılıp dokuyu zedeleyebilir, uyku alanı olarak tercih ettiklerinde tüy yumakları gözle görülür hale gelebilir. Bu yüzden, ne kadar şık olursa olsun şönil kumaşlar sizden mobilyalarınızda uzak olsun diyebiliriz.
İlgili 28 soru bulundu
Kedi tırmalamasına karşı kumaş seçimleri arasında birinci önceliğiniz kadife türü kumaşlar olmalıdır.
Şönil adı, kendinden yapılan iplik ve bu iplik ile elde edilen kumaştan gelir. Şönil, çekirdek iplik üstüne katlı olarak yerleştirilen lifler ile üretilir. Pamuk ya da polyesterden faydalanılarak iyi ayrı türde elde edilir.
Günümüzde en sağlıklı kumaş türü pamuklu kumaş olarak bilinmektedir. Keten, Pamuklu, İpek, Yünlü, Kaşmir, Angora, Akrilik, Lateks, Naylon, Polyester. Pamuklu kumaş, kumaş türleri arasında maksimum kullanılan maksimum kullanılandır.
Temizleme işleminde sabun köpüğü ile yumuşak bir sünger veya bez ile yapın. Dökülen sıvı maddeleri, emici bir bez veya kağıt havlu ile emdirerek temizleyin. Silme hareketini nazik ve dairesel hareketler ile yapın. Lekenin dağıtılmaması için dairesel hareketlerin dıştan içeri doğru yapılması tavsiye edilir.
Sanırım tay tüyü diye geçen kumaşları tırmalayamıyorlar, ona bakabilirsiniz. Koltuk kumaşını kediye göre ayarlamak yerine kediye bir tırmalama tahtası alırsanız etraftaki diğer eşyaların da zarar görmesinden kurtulabilirsiniz. Ama koltukta kararlıysanız serteks süet kumaş önerilebilir.
Sirke, kıyafetlerin tüylerden arınmasını sağlar. Bu yöntemin etkili olması için sirkeyi durulama aşamasında makineye eklemeniz gerekir. Tüy toplayıcı aparatlar da çamaşır makinesinde yıkadığınız kıyafetlerin üzerinde etkili olabilir. Bu malzemeler, makineye giysilerle birlikte atılır.
Tüy dökülmesini azaltmanın en etkili ve en hızlı yolu kedileri düzenli olarak taramaktır. Bu işlem, uzun tüylü kediler için gün aşırı, mevsim geçişlerinde ise her gün yapılabilir. Orta ve kısa uzunluktaki tüylere sahip kedinizi ise haftada en az iki, mevsim geçişlerinde en az dört kez taramanız da fayda vardır.
Kedi tüylerinden kurtulmak için öncelikle tüy dökülmesini engellemek önemlidir. Kedinize düzenli tarama yaparak tüyleri henüz dökülmeden toplayın. Kedinizin sağlıklı beslenmesini ve yeterli su içmesini sağlayın. Evi, güçlü bir elektrik süpürgesiyle düzenli süpürerek tüylerin birikmesini önleyin.
Hem zarif hem de şık bir görünüm için şönil kumaş tercih edilmektedir. Bu yapı özellikleri döşeme için tercih edilmesine de neden olur. Buna ek olarak şönil kumaş tüylü yapısına rağmen dökülmeyen bir yapıya sahiptir. Dayanıklı ve bozulmaz bir yapıya sahip olduğu söylenebilmektedir.
Özel bir dokuya sahip olan welsoft kumaşlar rahat ve yumuşak kumaşlar olmalarıyla dikkat çeker. Bu kumaş türleri, yapıları gereği hiçbir şekilde tüylenme yapmazlar.
Kıyafetteki Tüylenme Sorununu Nasıl Çözebilirsiniz? Kıyafetlerdeki tüylenme sorunu birçok kişinin karşılaştığı bir problemdir. Özellikle yün, kaşmir ve angora gibi doğal kumaşlar tüylenmeye daha yatkındır. Tüylerin kıyafetlerde birikmesi, kötü bir görüntü oluşturmanın yanı sıra kıyafetlerin ömrünü de kısaltabilir.
Şöniller paket halinde satıldığı gibi şönil seti de yoğun olarak tercih edilmektedir. Şönil 30 cm boyutu, 25 cm ile birlikte en çok tercih edilen uzunluk olarak bilinmektedir.
Şönil koltuk kumaşı yapısı gereğince oldukça yumuşak bir dokudadır. Aynı zamanda kalın olması ve sağlamlığı ile vazgeçilmez koltuk kumaşı seçenekleri arasındadır. Şönil kumaşlı koltuklar yüksek dayanıklılığı sayesinde uzun süreler boyunca deforme olmadan kullanılabilme özelliği taşır.
Şönil dokuma tekniği, belirli bir dokuma yöntemi kullanılarak üretilen yumuşak ve parlak bir kumaş türüdür. Bu dokuma yöntemi, liflerin belirli bir sıralama ve düzen içerisinde bir araya getirilmesiyle oluşturulur. Sonuç olarak, son derece yoğun, parlak ve lüks bir görünüme sahip halılar elde edilir.
Pamuklu Kumaşlar
“Hangi kumaş terletmez?” sorusuna herkesin vereceği cevap şüphesiz ki pamuklulardır. En az terleten kumaş kategorisinde birinciliği kimseye kaptırmayan pamuklular vegan olma özelliği ile de gönülleri fethetmektedir.
Sağlıklı kumaşların en önemli özelliği doğal ham maddeler ile üretilmesidir. Pamuk, keten, kenevir, ipek, yün, alpaka, angora, kaşmir, tiftik, rami ve aluyot gibi doğal liflerden elde edilen kumaşlar sağlıklıdır.
Modal kumaş; pamuk kumaşa göre daha yumuşak, renk haslığı daha yüksek ve ter emici bir yapıya sahiptir. Pamuk ise doğal bir liftir, genellikle daha nefes alabilir ve çevre dostu olarak kabul edilir. Modal, rayonun bir türüdür ve kimyasal işlemlerle üretilir; pamuk ise doğal olarak yetişir.
Akrilik şönil iplik yumuşak, hafif, sıcak ve yüksek mukaveti yapısıyla döşemelik kumaş, perde, dekoratif kumaşlarda, örme, triko ve halı dokuma sanayi sektörlerinde kullanılmaktadır. Polyester Şönil İpliği: Şönil ipliğimiz 100% polyester ham maddesinden üretilmiştir.
*Şönül iplikle jakarlı dokuma yapılarak üretilmiş 1.kalite döşemelik kumaştır. *Kırlent, runner, masa örtüsü kullanumına uygun şekilde tasarlanmıştır. *Kumaş yıpranmaya karşı dayanıklıdır ve tüylenme yapmaz. *Fermuar alt kısımda olup kapaklı şekilde yapılmıştır.
Şönil pike kumaşlar, kadifemsi ve tüylü bir yüzeye sahip olan kumaşlardır. Tüylü bir yüzey elde edebilmek için dokuma işlemleri sırasında, ip üzerine katlı lifler yerleştirilir ve öyle dokuma yapılarak üretilir. Şönil pike kumaşları daha çok yatak örtüsü ve pike amaçlı kullanılan kumaş türleri arasında yer alıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri