Sonsuzluk aynası ya da sonsuz ayna bakıldığı açıya göre değişik bir derinlik hissi veren aynalardır. Dekoratif aydınlatma amaçlı kullanabileceğiniz sıradışı bir ayna çeşididir. Aynaya bakarken aynanın zemininden derinlere doğru uzanan binlerce ışık kaynağı varmış gibi görünür.
Aynalar, üzerlerine gelen ışığın %99.9'una kadarını yansıtır. %99,9 yansıma sadece dielektrik aynalar gibi mükemmel aynalarda bulunur. Ortalama bir ayna, üzerine gelen ışığın %85'i kadarını yansıtır. Yani yansımanın(görüntünün) sonsuza uzanması için, üzerine gelen ışığın tamamını yansıtıyor olması gerekir.
Ayna, tasavvuf düşüncesinde, Allah'ın göstergesi olan âlemin; bütün âlemlerin, dolayısıyla Allah'ın görüntüsü olan insanın sembolüdür. İnsanın, insan-ı kâmilin, müminin gönlü, kalbi Allah'ın görüntüsünün meydana geldiği bir aynadır. Böylece ayna, tasavvufta birkaç anlama gelen bir sembol durumundadır.
Çok fazla ancak sonlu sayıda görüntü oluşacaktır. Aynaların birbirine paralelliği az da olsa bozulduğu için görüntü belli bir sayıda oluştuktan sonra aynaların dışına çıkmış olacak.
Sır adı verilen bu metal kaplama, aynanın ışığı yansıtarak görüntü vermesini sağlar. Kolayca şekil verilip cilalanabilmeleri, böylelikle pürüzsüz hâle getirilebilmeleri ve dayanıklı olmaları sebebiyle metaller, ayna yapımında çok eskiden beri kullanılırdı.
İlgili 26 soru bulundu
Gece aynaya bakılmaz diye bir ifade belli bir gerçekliğe ya da bilimsel mantığa dayalı değildir. Ayna materyal olarak gece veya gündüz arasındaki ışık ve sıcaklık farkından etkilenip fiziksel ya da kimyasal değişime uğramaz. Bu nedenle fonksiyonu değişmez. Bu yüzden de gece bakılmaması için bir sebep yoktur.
Düzlem Ayna (Düz Ayna)
Cisimlerin görüntüsünü gerçeğe en yakın şekilde gösteren aynalardır. Çünkü yansıtıcı yüzeyleri düz olan aynalardır. Düz ayna gelen ışınları, gelme açısının yansıma açısına denk bir şekilde yansıtmaktadır.
Çünkü “yin” (sakin, durgun) olması gereken bir yatak odasında aynalar ortama “yang” (canlı, aktif) enerji sağlarlar. Bunun sonucunda da delik deşik bir uyku hali, huzursuzluk, uykusuzluk gibi sorunlar ortaya çıkar. Chi'yi hareket ettirip canlandırır.
Cevap: Ve Aleykum Selam. Evde ayna bulundurmak caizdir.
Sirkeli su ile temizleme: Bir kabın içerisine bir miktar su ve beyaz sirke ekleyin. Bu oranı 1 litre suya 3 yemek kaşığı beyaz sirke ekleyerek ayarlayabilirsiniz. Tercihiniz ise ılık su olsun. Oluşturduğunuz karışımla yumuşak bir bez yardımı ile aynanızı dairesel hareketler ile silin.
Metal işlemeli aynaya ne dersiniz
Çok sade, açık renklerin hakim olduğu bir banyoda birazcık şatafatlı bir görünüm istiyorsunuz ama abartıya da kaçmak istemiyorsunuz. Bunun için faydalanabileceğiniz şey banyodaki ayna olabilir.
İnanışa göre yedi günlük yas döneminde ayna kullanımı yasaktır. Ölü evinde bulunan aynaların ya üzerleri örtülür ya da ters çevrilir. Burada amaç insanın aynada yansımasını görüp dikkatinin dağılmaması dolayısıyla ölüye ve Tanrı'ya saygısızlık yapmamakla birlikte ölünün ruhunun gömülene kadar orada dolaşmasıdır.
Ayna. Evet, aynayı size yönelen negatif bakışlardan korunmak için kullanabilirsiniz.
Düzlem aynalara baktığımızda algıladığımız görüntüler de sanaldır. Aynaya baktığımız zaman sanki aynanın arka tarafında bir cisim varmış gibi görürüz. Ancak gördüğümüz cisim aslında aynanın arkasında değil önündedir.
Doğru olan görüntü ayna olmayan görüntüdür. İnsanlar size baktıkları zaman aynada göründüğünüz gibi görmezler. Öyle olduğunu söyleyenler yanılmışlar.
Bu nedenle çukur ayna dev aynası olarak bilinmektedir. Işığı tek bir noktada toplayan çukur aynalar, görüntünün olduğundan büyük görünmesini sağlamak için kullanılmaktadır. F (odak = focus) harfi ile gösterilir.
Cami ve mescit dışında namaz kılınan yerlerde, namaza durulduğunda insanın karşısına gelen ayna ve vitrin gibi şeyler ve birtakım manzaralar dikkatimizi dağıtıyor, bizi kendisiyle meşgul ediyor ve dolayısıyla namazdaki huşûa zarar veriyorsa, şüphesiz bu hâl de mekruh sınıfına girer.
Aynaya karşı namaz kılmak zihni meşgul edeceğinden mekruh görülmüştür. Ayna namaz kılanın karşısında değilse veya aynaya bakmaktan kendisini koruyabiliyorsa mekruh olmaz.
Buna göre dinimizin ilke ve amaçlarına ve genel ahlak kurallarına aykırı olmamak kaydıyla söz konusu resimlerin evlerde bulundurulmasında ve bu evlerde namaz kılınmasında bir sakınca yoktur. Ancak bu resimlerin namaz kılanın görüş alanına girecek konumda bulunması mekruh görülmüştür (Fetavay-ı Hindiyye, I, 107).
Yuvarlak aynanın evin batı veya kuzeybatı tarafına koyulması, aile mensuplarının yararınadır; dörtgen ayna varsa, çerçevelenmelidir. Dörtgen aynanın evin güneyi, güneybatısı ve kuzeydoğusuna koyulması, aileye zenginlik getirir. Ancak yatak odasında başka bir tür ayna da vardır.
Kapıya veya kapının kenarına gelenlerin içeri girmeden önce görecekleri ve olumlu hissedecekleri dekoratif bir şeyler asılmalıdır. Kapıdan girer girmez görülebilecek bir yere nazar boncuğu, fil imgesi, kuru biber, kuru kabak gibi koruyucu bir tılsım asılmalıdır.
Feng Shui'ye göre yatak odası renkleri sakinleştirici ve rahatlatıcı tonlarda olmalıdır. Bunlar arasında mavi, yeşil, gri, bej ve açık pembe gibi renkler yer alır. Bu renklerin kullanılması, stresi azaltır ve uyku kalitesini arttırabilir. Feng Shui yatak odası için sakin ve yumuşak tonlar kullanılmalıdır.
Hayır arkadaşım kamera doğru olan değil aynada gördüğün doğrusu. Kamera belirli diyafram aralığında belirli megapikselde fotoğraf çeken bir aygıt tam olarak gerçeği çekmiyor yani ayna seni olduğu gibi yansıtıyor.
Aynalar, camlar veya diğer yansıtıcı yüzeyler gibi alanların dışında, ışığın olmaması gereken yerlerde ışık parıltıları görürseniz bir kamera bulmuş olabilirsiniz. Aynalara da şüpheci yaklaşmalısınız, çünkü ayna arkasına gizlenmiş olan bir kamerayı göremezsiniz.
Aynaya baktığımızda gördüğümüz şey aslında kendi görüntümüzün aynısı değil, yansımamız. Aynada görülen yansıma, görüntümüzün ters çevrilmiş hali. Her gün aynaya baktığımız için bu çevrilmiş görüntüye alışırız. Yani bu görüntü biz değiliz yalnızca göz alışkanlığı olduğu için yadırgamıyoruz!
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri