Japon elektronik devinden yapılan açıklama “Televizyon ve ses sistemlerinde optimizeye gidildi. Ancak müşteri hizmetlerimiz devam edecek“ yönünde oldu. Sony Türkiye'nin kurumsal iletişim yetkilileri, Sony'nın Türkiye'den çıkacağı yönündeki haberleri ise yalanladı.
Sony'nin Türkiye'den çekilmesindeki en büyük sorunun tedarik kaynaklı olduğu düşünülüyor. Ayrıca kurda yaşanan dengesizliğin de nedenlerden biri olduğu söyleniyor. Sony'nin televizyon, kulaklık gibi ürünlerinde çekileceği iddia edilse de kamera tarafında faaliyetlerine devam edeceği belirtiliyor.
Kısaca özetlemek gerekirse alınan duyum ve söylentilere göre Sony Türkiye pazarından tamamen çekilmeyecek ancak yalnızca bazı ürün gruplarında hizmet verecek. Bunların içerisinde ise ülkemizde pek çok kullanıcısı bulunan PlayStation ise yok.
Bugün Bilkom tarafından yapılan açıklamaya göre Sony'nin PlayStation ürünlerindeki Türkiye dağıtımını artık Bilkom üstlenecek.
Sony ve sektör yetkililerinden aldığımız bilgilere göre Sony Eurasia, TV ve ses sistemleri kategorisinde küçülmeye gidiyor. Daha önce akıllı telefon satışını ülkemizde sonlandıran Sony'nin yakın zamanda Türkiye operasyonlarını daha küçük bir ekip ile sürdürmeye başlayacağı ise en güncel bilgi diyebiliriz.
İlgili 39 soru bulundu
Sony'nin açıklaması bu. Olay şu Türkiye'deki şubesi kapatılıyor distribütör ile ürünlerin satışı devam edecek. Ürünlerin garantisi de keza devam ediyor. Sony Eurasia garantili bütün Sony ürünlerinin garantisi devam edecek.
Sony'nin ürünleri artık Türkiye'de distribütör aracılığıyla satışa sunulacak. İşte, Sony'den gelen açıklama: "Türkiye'den %100 çıkacağı haberleri doğruyu yansıtmamaktadır. TV ve ses sistemleri dışında kalan hizmetlerin yanı sıra, satış sonrası ve müşteri hizmetleri konusunda da hizmetlerini sürdürmeye devam edecektir."
Türkiye'de Playstation oyun konsolu, televizyonlar ve fotoğraf makineleri ürün gamı ile faaliyet gösteren Sony, Türkiye operasyonunu sonlandırdı.
Rakipleri arasına İlk başlarda başarılı bir şekilde gelen Sony yaptığı değişikliklerden dolayı batmıştı. Öyle ki Sony son güncel gelişmeleri takip etmiyor ve telefonlarına bunu uygulamıyordu. Bu nedenle Sony büyük oranda pazar payı aynı şekilde finansal yönetimde iyi oturamıyordu.
PS5'in geliştirilmesi 2015 yılında başladı ve ardından beş yıl sonra piyasaya sürüldü. 2021 yılına ait bir Sony iş ilanına dayanarak, yeni bir konsolun geliştirilmesinin söz konusu olduğunu düşünebiliriz ve bu da PS6'nın çıkış tarihinin 2026 civarında olacağı anlamına gelir.
Sony (Japonca: ソニー株式会社, Sonī Kabushiki-Kaisha), Japonya kökenli çokuluslu şirketler topluluğu. Topluluğun ana şirketi, Tokyo'nun Minato semtinde yerleşik olan Sony Corporation'dır. Sony, dünyanın en büyük tüketici elektroniği ve profesyonel elektronik üreticilerinden biridir.
Teknolojik ürünler denildiği zaman ilk akla gelen ve Japon kökenli markalardan biri olan Sony, yenilikçi teknolojileri ve kaliteli ürünleri ile dünyanın en iyi markaları arasında yerini alıyor.
En son satışa çıkan Android işletim sistemli modeli ise, Eylül 2023'te tanıtılan Xperia 5 V'dir. Sony, 2012'nin son çeyreğinde -Çinli akıllı telefon üreticileri dışında- dünyanın en büyük 3. akıllı telefon üreticisi ünvanını almıştır. Sony, MWC 2014 fuarında Xperia E1, Xperia Z2 ve Xperia Z2 Tablet'i tanıtmıştır.
Sony Türkiye'den çekildi.
Elektronik üreticisi Sony Group'un, nisan-aralık dönemi net karı yüzde 9,6 düşüşle 781,5 milyar yene (5,1 milyar dolar) geriledi. Elektronik ve eğlence üreticisi Sony Group, açıklamasında, Nisan 2023-Aralık 2023 dönemi kapsamlı bilançoları ile tüm mali yıl hedeflerini duyurdu.
Sony Music Entertainment, Amerikalı bir küresel müzik şirketidir. Japonya konglomeratı Sony'nin sahibi olduğu şirket, Sony Corporation of America'nın sahibi olduğu Sony Music Group'un bir parçasıdır. Sony Music Entertainment, Inc.
Sony'nin Sahibi kimdir? Sony; 1945 ile 1946 yılları arasında Akio Morita ile Masaru Ibuka tarafından kurulmuştur. Firmanın sahibi olmamakla birlikte, 2012 tarihi itibari ile Sony'nin CEO'su Japon asıllı olan işadamı Kazuo Hirai'dir.
Şirket 27 Ocak Cuma günü Türkiye'deki ofisini kapatma kararı aldı. Geçiş sürecinde ürün hizmet ve gamını distribütörler üstüne taşıyacak şirketin, resmi kapanışını ne zaman yapacağı ise henüz belli değil. Sony Global'den yapılan açıklama “Televizyon ve ses sistemlerinde optimizeye gidildi.
Piyasaya sürülen ilk PlayStation'ın başlangıcı, Nintendo ve Sony arasındaki ortak girişimin başladığı 1986'ya dayanıyor. Nintendo, Famicom Disk System biçiminde kartuşları tamamlamak için disket teknolojisi üretmişti ve Super Famicom için bu tamamlayıcı depolama stratejisine devam etmek istiyordu.
Düzenli abonelik ücreti: hesabınıza kayıtlı e-posta adresine e-posta ile aksi belirtilmediği sürece her ay 22,00 TL.
Sony televizyon üretimi yapan popüler markalardan bir tanesidir. Sony televizyonlar, farklı mekanlara konumlandırılacak boyut seçeneklerine ayrılır.
Sony markası, tüketici elektroniği üretimine, televizyon, fotoğraf makinesi, kulak üstü kulaklık, kablolu kulaklık, konsol, oyun, cep telefonu ve hoparlör gibi ürünler üretiyor.
Kanal HD yayın hayatına 11 Kasım 2018 tarihinde, normal yayın hayatına ise 1 Şubat 2019 tarihinde bütün Sony kanalları ile eş zamanlı şekilde son vermiştir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri