Soslu mısır taneleri, doymamış yağ asitleri bakımından zengin olduğundan, her yaş grubu için faydalı niteliktedir. Lezzet açısından, özellikle kaju, tuzlu fıstık, leblebi ve kuru üzümle mükemmel bir uyum yakalar. Bu nedenle kokteyl kuruyemişlerin vazgeçilmezleri arasındadır.
-Yüksek karbonhidrat ve protein değerlerine sahip olan soslu mısır, kolesterol oranını dengeler ve kolon kanserine karşı koruma sağlar. -Bol lifli yapısıyla, sindirim sistemini aktive eder. Aynı zamanda hazmı kolaylaştırır. -Kalbi kuvvetlendirir.
Soslu mısırın 100 gramı 425 kalori olup; içerisinde 13,62 gram yağ bulunmaktadır. Bu yağların 8 gramı doymuş yağ, 8 gramı çoklu doymamış yağ ve 2 gramı tekli doymamış yağdır. 7,66 gram protein, 68 gram karbonhidrat, 3,3 gram diyet lifi ve 6 gram şeker barındırır.
İlgili 40 soru bulundu
Soslu mısır kalorisi yüksek bir besin öğesidir. 100 gram soslu mısır içerisinde 400 kalori bulunur. Bu nedenle tüketirken biraz daha dikkatli davranmak gerekir. Diyette olan kişiler soslu mısır ve çok az tüketmeleri gerekir.
100 gram soslu mısır ortalama 425 kalori olarak öne çıkar. İçerisine lezzet katabilmesi için farklı soslar etkilenen soslu mısırların kalorilerini dikkatli bir şekilde hesaplayarak kilo almadan tüketmeye devam edebilirsiniz.
Haşlanmış, konserve, soslu ve kavrulmuş mısır zevkle tüketilen yiyeceklerdir. Mısırın içerisinde bol miktarda nişasta olduğu bilinmektedir. Bundan dolayı mısır yiyen yetişkinlerde gaz olması muhtemeldir. Çünkü mısırın tüketimi sırasında bağırsaklarda hareketlenme olur ve bu durum gaz olmasına neden olur.
1 yemek kaşığı barbekü sos. 2 su bardağı organik mısır.
1 Kase (100 gr) yaklaşık 438 kcal kalori içerir, 7 gr protein, 69 gr karbonhidrat ve 14 gr yağ bulunur ve 2.5 porsiyona eşittir. 1 Avuç (30 gr) yaklaşık 131 kcal kalori içerir, 2.13 gr protein, 21 gr karbonhidrat ve 4.14 gr yağ bulunur ve 0.75 porsiyona eşittir.
Tereyağının erimesinin ardından, içine rendelediğiniz sarımsağı ekleyin. Bir müddet karıştırdıktan sonra üç yemek kaşığı kremayı ilave edin ve birkaç dakika boyunca kaynatın. Haşlanmış mısırları, sularını iyice süzdükten sonra kaynattığınız bu karışımın içine dökün.
Sıvı yağ, kırmızı toz biber, karabiber ve tuz ekleyerek karşımı kavurun. İyice kurumuş olan mısır tanelerini sosun üzerine alın ve mısırların dış kabukları çıtır çıtır oluncaya kadar kavurun. Mısırlar sosu ve yağı iyice içine çektiğinde ocağı söndürün ve mısırlarınızı bir peçetenin üzerine alın.
Mısır taneleri mısır pişirme aparatlarına alınarak; biber salçası, domates salçası, kırmızı biber ve karabiber, kırmızı toz biber, tuz gibi malzemelerle buluşturulur. Suyunun tamamen kuruması mısırların patlamaması ve aranılan tadı sunması için oldukça önemlidir.
En lezzetli kuruyemişler arasında bulunan soslu mısır ürününü halen daha denemediyseniz çok şey kaybetmişsinizdir. Marmara bölgesi, Karadeniz bölgesi ve Akdeniz bölgesinde yetişen mısırın geniş bir kullanım alanı bulunmaktadır. Çerez sektöründe de bir yeri olan mısırın soslu olanı eşsiz bir lezzete sahiptir.
Yağ, tuz ve mısırları tencereye ekleyin. Mısırlar patlamak üzereyken kırmızı tatlı toz biber, kimyon, karabiber, kekik, sarımsak tozu gibi sevdiğiniz baharatları ekleyip tencere kapağını kapatıp patlamaya bırakın. Sonrasında lezzete doyabilirsiniz.
Menşei Türkiye'dir.
Mısır, lezzetinin yanı sıra yüksek lif ve içerdiği vitaminler sayesinde oldukça faydalıdır. Potasyum deposu olan mısır, kalsiyum, demir, protein, sodyum B-6 ve B12 vitaminleri açısından oldukça zengindir. Meksika ve Orta Amerika kökenli bir bitki olan mısır, bir tahıl ürünüdür.
Soslu Mısır Patlatması Tarifi Nasıl Yapılır? Tereyağı ve sıvı yağı geniş tencerede eritip tuzu, toz biber, karabiberi ekleyip kaşıkla karıştırıp üzerine cin mısırımızı atalım. Kapağını kapatalım, patlama sesleri kesilince tabağa koyup afiyetle yiyebilirsiniz.
Mısır yedikten sonra su içmek şiddetli karın ağrısına ve şişkinliğe neden olur, aynı zamanda sindirim sistemi ciddi anlamda yavaşlar. Bunun nedeni ise mısırın karmaşık karbonhidrat ve nişasta içermesidir. Bu içeriğe sahip bir besin üzerine su içmek, midede gaz salımı yaratır. Bu da beraberinde mide ağrısı getirir.
Patlamış mısır kötü kolesterol ile savaşır ve kalp sağlığınızı korur. Ölçülü ve sağlıklı şekilde tüketilen patlamış mısır, kan şekerini düzenler. Böylece insülin dengesini sağlar. Diyabet hastaları da evde hazırlanan yağ ve tuz oranı düşük patlamış mısırlardan yiyebilir.
Mısırın, sindirilememiş biçimde vücuttan geri çıkmasının nedeni, insanların sindirim sistemi için uygun olmayan selüloz adlı bir karbonhidrata sahip olmasıdır.
Lezzetleri ile ön plana cipslerin kilo aldırdığı da bilinmektedir. Kalorisi yüksek olan cipslerin yağ oranı da çok fazladır. O nedenle aşırı kilo problemi yaşayan kişilere cips tüketimi önerilmez. Aşırı cips tüketimi obezite gibi sağlık sorunlarına da yol açmaktadır.
Haşlanmış mısır tam tahıllı besinler grubuna girer ve içerisinde bol miktarda lif barındırır. Bu nedenle haşlanmış mısır özellikle diyet yapanlara önerilmektedir. Haşlanmış mısırın içerisinde yer alan bolca lif ve çeşitli vitamin ve mineraller sağlıklı bir şekilde kilo vermenize yardımcı olabilir.
Soslu mısır aynı zamanda vegan beslenme düzeni içerisindeki birçok gıdaya eklenebilecek özel bir gıdadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri