Madde 8 — Sosyal etkinlikler kurulu, müdürün görevlendireceği bir müdür yardımcısının başkanlığında danışman öğretmenlerin aralarından seçecekleri bir danışman öğretmen, kulüp temsilcilerinin aralarından seçecekleri üç öğrenci ile okul-aile birliğini temsilen iki veliden oluşur.
Öğretim üyeleri ve/veya öğrencilerin sosyal kültürel ilişkilerini arttırıcı gezi, konser vb. organizasyonları yapar. Kulüplerle ilişki içinde olarak, kulüp etkinliklerinin sergilenmesine katkıda bulunur.
☞ Bu tür etkinlikler için okul müdürü tarafından görevlendirilen, etkinliği duyuran, rehberlik eden Görevli Öğretmen/Öğretmenler öğrenci bilgileri veri girişini yapar ve kaydeder. ☞ Görevli Öğretmen mevcut etkinlik kaydını açar ve sonra öğrencilere ait bilgileri girerek kaydeder.
Okul etkinlikleri sene başı öğretmenler kurulunda Sosyal Etkinlik Kurulunca, bir eğitim ve öğretim yılı için eylül ayında planlanır, ekim ayından itibaren yürütülür.
(8) Sosyal etkinliklerle ilgili gelir-gider iş ve işlemleri okul aile birliği tarafından yürütülür.
İlgili 30 soru bulundu
Madde 8 — Sosyal etkinlikler kurulu, müdürün görevlendireceği bir müdür yardımcısının başkanlığında danışman öğretmenlerin aralarından seçecekleri bir danışman öğretmen, kulüp temsilcilerinin aralarından seçecekleri üç öğrenci ile okul-aile birliğini temsilen iki veliden oluşur.
Madde 2 — (Değişik:2.3.2008/26804 RG) Bu Yönetmelik; resmî, özel ilköğretim ve ortaöğretim okul, kurumlarında; bilimsel, sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif alanlarda yapılacak etkinlikler ile törenler ve diğer çalışmaların düzenlenip yürütülmesiyle ilgili esasları kapsar.
Milli Eğitim Bakanlığınca, 14 Haziran Cuma günü öğrencilere akademik karnenin yanında yıl boyu 'bilim', 'sanat', 'kültür', 'spor' ve 'toplum hizmeti' gibi başlıklarda yaptıkları her türlü çalışma için 'sosyal etkinlik belgesi' verilecek.
Üniversite içinde amacı ve ismi aynı birden fazla öğrenci kulübü kurulamaz. Ancak, Üniversitenin merkez kampüsü dışında diğer kampüslerinde aynı adla kulüp şubesi kurulabilir. Kulüp şubelerinin kurulabilmesi için kulüp yönetiminin karar alması ve bu karar eşliğinde Daire Başkanlığına başvurması gerekmektedir.
Sosyal etkinlikler sayesinde öğrencilerin etkileşim sayıları artmakta ve sosyal yönden daha zengin bir ortamda bulunarak, insanları, hayatı öğrenmekte ve kendilerini tanımaktadırlar.
Bakanlığımızca öğrencilerin okul içinde veya dışında sosyal etkinliklere ve sosyal sorumluluk projelerine katılımının kayıt altına alınması, belgelendirilmesi, izlenmesi ve değerlendirilmesi için e-Okul Sistemi içerisinde “Sosyal Etkinlik Modülü” oluşturulmuştur.
1- Öğrenci Sosyal Etkinlik Belgesi; öğrencinin sosyal, kültürel, sportif, bilimsel ve sanatsal etkinliklerini içeren belgedir. Bu belge, öğrencinin mezuniyet için başarması gereken dersleri ve ders dışı diğer etkinlikleri içermez.
BEŞİNCİ BÖLÜM. (1) Belirli gün ve haftaların anma ya da kutlanmasında aşağıdaki hususlar göz önünde bulundurulur: a) Eğitim kurumunun türü ve özelliğine göre anılacak ya da kutlanacak belirli gün ve haftalar, EK-8'de yer alan belirli gün ve haftalar arasından sene başı öğretmenler kurulunda belirlenir.
1) Karar Defteri: Yönetim kurulu kararları tarih ve numara sırasıyla bu deftere yazılır ve kararların altı toplantıya katılan üyelerce imzalanır. 2) Üye Kayıt Defteri: Spor kulübüne üye olanların kimlik bilgileri, üyeliğe giriş ve çıkış tarihleri bu deftere işlenir.
MADDE 6 - (1) Sosyal etkinlik izinleri için etkinliğin yapılmasının planlandığı tarihten en az 45 gün önce http://ayse.meb.gov.tr internet adresi üzerinden ön başvuru yapılır.
Gençlerin kültürel ve psiko-sosyal ihtiyaçlarını karşılayarak, bireysel ve toplumsal ilişkilerinde sağlıklı ve dengeli kişilik geliştirmelerine katkıda bulunmak ve onları zararlı alışkanlıklardan korumak, Gençlerin sorunlarına yardımcı olmak, rehberlik ve danışmanlık yapmak amacı ile kurulmuştur.
Ayrıca halk oyunu, tiyatro, ziyaret, gösteri, şenlik, şiir dinletisi, turnuva, konferans, panel, sempozyum, imza günü, fuar, sergi, kermes, gezi, proje hazırlama gibi sosyal etkinlikler okullarda yürütülen etkinlikleri kapsar.
Bu zarar ve ziyan genel hükümlere göre yükleniciye ikmal ve tazmin ettirilir. 7.8. Eğitim kurumu gezilerinde; 1 kafile başkanı ve 40 öğrenciye kadar en fazla 2 öğretmen görevlendirilir.
“Sosyal Etkinlik Belgesi” öğrencilerin gerçekleştirdiği sosyal etkinlikleri içeren bir belge olup, e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi Sosyal Etkinlik Modülü raporlar bölümünden üretilecektir.
MADDE 17 – (1) Öğrenci kulübü temsilcisi; a) Yapılacak faaliyetlerle ilgili görev dağılımını danışman öğretmene bildirir. b) Kulüp çalışmalarıyla ilgili yazışmaları yapar, karar defterini tutar ve kulüp kapsamında yapılan çalışmalarla ilgili dokümanların dosyalanmasını sağlar.
Spor kulübü kurmak için aynı amaç etrafında toplanmış olan en az 7 kişinin kuruluş dilekçesi ve kuruluş bildirim formu doldurarak, hazırlamış oldukları kulüp tüzüğü ( Her sayfa üyeler tarafından imzalanacak) ile birlikte Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne başvuruda bulunmaları gerekmektedir.
Genel kurulun önemli olan kısmı ise, en az 16 kişi ile gerçekleştirilmesi gerektiğidir. Yani başlangıç aşamasında yeterli olan 7 kurucu üye, sadece kuruluş aşaması için yeterlidir. 5 asil, 5 yedek yönetim kurulu ve 3 asil, 3 yedek denetim kurulu üyesi seçerek en az 16 kişilik bir genel kurul toplantısı yapmalısınız.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri